monique futás

2012.07.17 Kedd, 18:53:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:41:56

Távolság

15.1 km

Tempó

06:45 p/km (8.89 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
179

Edzésleírás

megint a várahármas útvonalából akartam egy részt. :) kb. 13km-t gondoltam belőle lenyomni (máriaremetei útig), végül 9km volt a valós útvonalán a hárshegyi kilátóig...

 

a jános kórháznál hagytam abba a múltkor, úgyhogy most pár km bemelegítő síkon futás után a diós árok nevű úton felfelé rögtön több, mint 2km felfelé :) először nagyon kellemesnek találtam, aztán fokozatosan lett egyre érdekesebb azaz meredekebb, az utolsó 600m már 10p-es tempóban, de a pulzust nem akartam ennél jobban elengedni (175-176 volt itt). garmin aztmondja az egész 2,2km 9% meredekség volt átlagban (8:20 tempóátlaggal), ebből 15%-os átlag a 600m-en, nem rossz, de azért a múltkori út hosszabb ideig volt ilyen meredek (sőt még ennél is jobban) :P 

 

utána hegygerincen ellazázás az erzsébet kilátóig. normafa u. után bevitt az útvonal egy földútra, innentől lehet terepfutásnak hívni az egész futást, mert max. 1km volt innentől aszfalton összesen. na itt a normafán volt rakás más futó :)

 

egy furaság: aztmondja a kilátóhoz felfelé az a kb. 300m utacska 11%-os emelkedés, régen durva meredeknek láttam mindig, most viszont... elindultam rajta felfelé tök lazán, persze nem túl gyorsan, vártam hogy majd nehezedik, de nem... már véget is ért :o (9:40 tempó 169bpm). mi a fene :) kezd emelkedni az ingerküszöböm, ez biztos...

 

utána lefelé a jánoshegyről kb. 155-ös pulzussal egy korrekt kis lejtőn (P jelzésű út) az erdőben, terepen, tehát nem az aszfalton itt se. ennek a lejtőnek az eleje olyan korrekt volt, hogy az 7p-es tempóra sikerült a sok ide-oda ugrálással, majd ezt még gyakorlom :).

 

aztán tovább az erdőben fel a nagy-hárshegyre S jelzésű úton, eddig minden OK, nem volt nehéz tájékozódni egyáltalán (bár extra 200m-t raktam bele a szépjuhásznénál átkelés előtt, a biztonság kedvéért :P). viszont itt a kilátóhoz megérkezve kérdés volt, hogy merre is kell menni, mert innentől nem jelzett út következett a versenytérképen, és felfestett nyilak sincsenek az erdőben :P (a nyilakat amúgy nem használtam ezen a futáson egyáltalán.) a verseny napján elvileg van itt vmi szalagozás, na persze most nem :))

 

most visszatekintve, esetleg úgy tudtam volna megoldani ezt a problémát, hogy az "iránytű" funkciót használom a garminban :P (ki tudja jelezni, hogy merrefelé futok, pl. északnak vagy délnyugatnak, tök jó!) jó, lehetne kérdezni, hogy miért nem töltök fel tracket a gpsbe, és miért nem aszerint megyek. hát mert így érdekesebb :)

 

mindegy, mentem tovább az S jelzésen úgy, hogy nem is figyeltem, hogy az még mindig S jelzés, egyszerűen korábban pár túrafutáson már mentem itt le egy ronda meredek kapaszkodós lejtőn :) úgyhogy gondoltam hátha most is erre kell menni :P mivel az úticél (nagyrét) ugyanaz volt most is. hát sajnos ezt nem jól tippeltem.

 

a vége az lett, hogy a lemászás után mentem még az S-en, de már tudtam, hogy ez nem a jó irány, mert elvileg az S-t a kilátónál kellett volna elhagyni. ezért megpróbáltam letérni egy jobban lejtős útra, mert annyit tudtam, hogy elég direktben lefelé vezet a verseny útvonala. innentől viszont nem voltam ismerős egyáltalán a környéken... mentem ide, mentem oda, random, megláttam 1 aszfalt utat, ott már totál nem tudtam, hol vagyok... (megnézve térképen utólag irén u. volt amúgy.)

 

a végén kilyukadtam a széher úton :P rögtön elkezdtem sejteni, hogy mégis merrefelé kavarhattam... no itt aszfalton futottam néhányszáz m-t a buszmegállóig. eddigre pont meglett a tervezett 15km, így leálltam, a nagyrét és utána következő rész felejtős volt mára, nem akartam rátenni a tervre. pedig úúúgy felfutottam volna a határ úton! =P

 

hát nagyon nem örültem, hogy így elbaltázódott az utolsó 3,5km, cserébe jártam pár helyen ahol eddig még nem nagyon :P és ennyivel is jobban ismerem a környéket =) mert most már világos minden persze, hogy hol merre mentem, utólag nézegetve tracket meg térképet. hát majd legközelebb....

 

szóval 9km volt a verseny útvonala, 7:30 átlaggal, ez azért csak ennyi, mert sokkal több emelkedő volt (2 hegyre fel), mint lejtő (1 hegyről le), és a lejtő se volt mindig gyors, na és kb 4km terepen volt, ami lassít. mindenesetre eddig 24km volt meg az útvonalból 6:45 tempóátlaggal :)

 

ja, megint olyan lazán próbáltam futni, mintha még órákig kéne mennem, úgyhogy a pulzusátlag nem lett magas most sem, és nagyon kellemes volt, az izomzatnak is, olyan jó így szelni a hegyi utakat! tényleg érzem, hogy erősödtem csomót. pl. volt egy emelkedő az erdőben ahol már 1x régen jártam egy terepfutáson, és akkor régen (1,5 éve) alig bírtam felgyalogolni rajta teljesen szétesett izmokkal, pedig csak futás-gyaloglás volt előtte is. most ez az emelkedő nem érződött olyan durvának :) (annyi, hogy itt meg a diós árok végefelé éreztem 1-2 kis izmot, de ez gyorsan elmúlt továbbmenve)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:41:56 15.1 06:45 8.89 0 0 179 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

hdz715 képe

hdz715 4356 napja

Nagyon részletes, és mindenre kiterjedő beszámoló. Eddig nem néztem az edzéseidet, de látom te hasonlókat szoktál írni. 

monique képe

monique 4356 napja

miben komolyabb a többi edzésleírásomnál? :) azért kérdezem, mert most ketten is megjegyeztétek :)

hdz715 képe

hdz715 4356 napja

Ez igen! Milyen komoly edzés leírás! :) És a futás is jó volt!  Én csak néhány mondatot szoktam írni.

monique képe

monique 4356 napja

ööö, a számokat a garminból olvastam ki... :P egyébként ennél nyilván jóval több dologra emlékszem de azok nem olyan lényegesek egy edzésnapló szempontjából =)

lacika76 képe

lacika76 4357 napja

Igazán részletes leírás, nem semmi, hogy mindezt emlékezetből. :-)

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Garmin 910XT