monique futás

2012.07.12 Csütörtök, 20:17:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:10:44

Távolság

20.47 km Szint: 608 m

Tempó

06:23 p/km (9.39 km/h)

Pulzus

Átlag
160
Minimum
0
Maximum
182

Edzésleírás

na, akartam 15km-t menni hegyen... a várahármas aszfaltos hegyimaraton útvonalának első 15km-ét gondoltam :) ez úgy lett 20km végül :S, hogy volt 1km bemelegítés a rakparton, 3km plusz a távba elkavarva meg 1km a végén picit továbbmenés véletlenül + lefutás buszmegállóig. hát jó, akkor ez volt a pihenőhetes 18-20km-es hosszúfutás, egye fene.

 

szóval maga a verseny útvonala 15,7km volt, az első 15,7km a teljes útvonalából - 1:40 idő alatt 6:24 átlagtempóval. végül is lehet h végig menne a hegyimaraton így; legalábbis ebben az intenzitásban, az átlagtempó attól függene h a verseny többi része mennyire meredek. direkt lazán próbáltam menni, mintha most kéne lefutnom a teljes maratont =) persze magát a versenyt idén nem fogom meglátogatni, mert a spar maraton fontosabb most. :/

 

őszintén szólva, az első 9km-t elég lightosnak találtam: várba fel, onnan le (huhh, döglött róka vagy mi volt az út szélén?!?), fel a czakó pályáig a naphegyen -- itt volt egy kis "normálisabb" rész felfelé, de ez csak egy nyamvadt lépcső volt... --, aztán fel a gellérthegyen a citadellára, szééép esti kilátással :O -- itt sánc u. egy része nem rossz (9% emelkedés óra szerint), de nem hatott meg, ehhez a meredekségű emelkedőhöz nagyon szokva vagyok már, 8:40 tempó lett 170 pulzuson a meredekebb részen --; aztán innen le, felfelé megint németvölgy környékén, és már meg is volt 9km. a lefelék 150-160 között, a felfelék 160-170 között rémlazán, az enyhébb felfelék 160 alatt akár.

 

itt értem el széchenyi-hegy részhez, ágnes u.-n felfelé indulva látom h mégiscsak van normális része a versenynek =))), ez olyan 700m durva meredek lehetett -- visszanézegettem néha felfelé menet, eddigre már besötétedett, csodás kivilágított kilátás itt is! --, először aszfalton fél km, úgy 11p-es tempó lett, mert a pulzust nem engedtem fel, 172 átlag, 174 volt a max... utána vmi még meredekebb hegyoldalon kavicsos földúton fel -- szinte erdőben éreztem magam és már sötét volt, jujj.. --, ott már 175-180 között, 4,5-5km/h közötti sebességgel :D ezek a múltkor már alkalmazott félig futómozgás félig tempógyaloglás mozgással mentek. oké ez már meghatott :D de azért nem ment szét tőle a lábam semennyire, ez jó. régen megérezte volna :) 

 

utána még aszfalton korrekt felfelé de már nem ennyire lassan persze (a további meredekebb, 8-12%-os részeken már csak 8p-es, 9p-es tempók "rendesen futva" :D), aztán sok jó meredek lejtőn le ugyanezen hegy oldalán, de ezeket nem találtam túl vészesnek, már nem újdonság nekem az ilyesmi, annyira meredek nem volt, amit annak találtam volna :) mindenesetre 155 pulzus körül 5p-es tempókban le... jó volt=)) szóval le a fogaskerekű végállomásán át, istenhegyi útig, aztán itt még volt 1db emelkedő (zalatnai u.), amit egész izgalmasnak találtam, de ahhoz sajna rövidnek találtam, hogy igazán meghasson :) -- 9p-es tempóban 165 körüli pulzussal. -- ezután még vhogy lekeveredés egy béna nem jól futható lejtőn -- tele volt lépcsőkkel és a sötétben nem mertem sietni --, diós árkon még bónusz 300m felfelé, ami szintén a verseny útvonalához tartozott, aztán visszafordulás és le a 129-es buszmegállóhoz jános kórháznál és kész. :D

 

összességében tök oké volt, változatos, kellemes, időnként izgalmasabb, nem is tudom h akartam volna-e ennél keményebb útvonalat, jó volt ez így is :) csak az első 9km-t éreztem tényleg nagyon lightosnak :P más hegyeken edződtem én eddig, mint amiket az 1. kerületben és környékén lehet találni... azonban a 12. kerületben még van mit edzenem!

 

egyébként pár km után tűnt fel először, hogy vannak fehér nyilak az aszfalton, biztos a múlt évi versenyből =), de direkt nem figyeltem oda rájuk, saját magamra akartam hagyatkozni, a hevenyészett térképre a fejemben. sajna annyira alaposan nem néztem a térképet indulás előtt, és egy csomó helyen nem voltam ismerős, és aztán még rám is sötétedett, így a sötétedés után mégiscsak támaszkodtam a nyilakra pár helyen, mint hogy megálljak és utcanévtáblát keresgéljek. =P azt a 2 szakaszt leszámítva nem éreztem szükségét a segítségnek.

 

persze így a sötétben sikerült is elkavarni 3 helyen szépen.... így tettem bele 3km-t, ez persze mind a sötétedés után volt. az elsőnél mondjuk direkt futottam még tovább a hiba felismerése után, mert olyan szép kis út volt :)) (széchenyi emlékút). a másodiknál meg direkt körbementem, bár visszafordulás jelentősen rövidebb lett volna. így beletettem egy extra szép 10% feletti emelkedőt (diana u.-n fel), ami nem is tartozott a verseny útvonalához... 168 körüli pulzus (felment 170-re aztán leesett magától, olyan lazán sikerült tolni :D), 9-10p körüli tempó..

 

ja, az elején sík 1km a rakparton, na az is jó volt, 145-re ment fel a pulzus 5p bemelegedés után (ez nem 100% bemelegedett pulzus, tán 5bpm-nyit még felmegy a következő 5-10 percben...), 6:15 tempónál! ha arra gondolok, h nem is olyan régen ez a tempó még 160-asokban volt pulzusügyileg... =))

 

TE = 3.8, szóval azért annyira nem volt lightos a teljes edzés eszerint, a hossza miatt gondolom. :P pedig pulzus alacsonyan maradt és sehol nem fárasztottam magam egyáltalán, még az ágnes úton se - ezért lett az olyan lassú. majd vmikor azt a szakaszt kipróbálom fárasztóbb intenzitáson is, igazán lenyűgözött, h nemcsak rém meredek, de hosszú is!! :P hja, megnéztem, az óra szerint 14-21% között váltakozott a meredeksége a 700m-es kúszás folyamán :P

 

a szintkülönbséget sztem összességében jól mérte az óra, nem ellenőriztem térképen, de sztem reális. ja és hideg volt az idő, de tényleg... :D az első órában volt 1-2 percig melegem itt-ott, aztán nem. meg induláskor a kertben is majd' megfagytam :)

 

még annyit... a fentiekből is látszik tán, hogy úgy érzem, már tényleg nagyon megszoktam a meredek hegyen futást. sőőőt, kezdek függővé válni :D

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:10:44 20.47 06:23 9.39 0 0 182 160
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4358 napja

Film: a falu mellett van egy hegy, de egy nap kijőnnek a Királyi Térképészeti Intézettől és megállapítják, hogy csak domb, mivel valami 20 láb hiányzik a magassághoz, az egész falu osszefog, és elkezdi rá hordani a foldet, betakarják mikor esik az eső, nehogy lehordja amit vittek rá, másnap ismét megméretik, és akkor már hegynek minősítik...

Nagyon szép film egy kozosség osszefogásásról szól, persze van benne egy szerelmi szál is...

Tündüs képe

Tündüs 4358 napja

Élményfutás tele esztétikai szépséggel! Egs4

monique képe

monique 4361 napja

hihetetlen stabil - ezzel mire gondolsz? még szép h nem crashel, nem PC ez. :)

monique képe

monique 4361 napja

ahová pulzust stb íratod ki, oda lehet kiíratni a %-ot is ("grade", ha angolon hagytad a menüt :) magyarul nemtom)

lacika76 képe

lacika76 4362 napja

Nem rossz, szép kerek leírás, a szokásos Mónikás magas színvonalon íródott. :-)

Én még nem használtam a 910-est magassági % kijelzésre, de majd megnézegetem, hogy lehet.

A TE érték nekem többnyire 3.5-4.1 között van, tempófutásnál 5.0 :-)

Használd egészséggel, nagyon jó kis cucc, és hihetetlen stabil. :-)

monique képe

monique 4362 napja

köszi=)

 

ha abból az 5700 feetből indulok ki, akkor lesz összességében kb. pont annyi szintemelkedés a második felében is. :)

 

közben megnéztem a verseny oldalán az útvonalat végig, aszfaltos részen nem találtam olyan hosszú meredeket mint amibe itt az első 15km-en belefutottam =) cserébe inkább több rövidebb durva lesz, mint amit itt futottam.

 

és persze h terepen kell futni, az lassító tényező :) persze nem baj, érdekesebb így.

 

és egyébként se gondoltam h a teljes versenyt tudnám 6:20-as átlagban, azért annyira még nem vagyok jó sztem :) ahogy nézem a jelenlegi női rekord van olyan tempóban.... én most 7p-esen belüli tempónak már örülnék :P

Bozót képe

Bozót 4362 napja

Lehet h a nettó szint ott kevesebb, nem tudom. Van track http://www.gpsies.com/map.do?fileId=hqygqzpurbkstqfw

monique képe

monique 4362 napja

kb. milyen hosszúak voltak ezek a 30%-os részek? emelkedő v. lejtő is? hm, pedig térképen a 2. fele tűnt könnyebbnek, mert az nem a 12. kerület. :)

Bozót képe

Bozót 4362 napja

Az első felét ugye nem futottam tavaly, a 30% körüli részek a második felében vannak :)   

monique képe

monique 4362 napja

köszi! Feri, nem láttam :)

Huszárlány képe

Huszárlány 4362 napja

Fúúú, de klassz formába lendítetted magadat!!! Csak ámulok és bámulok! Grat!!!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4362 napja

Építenél magadnak egy hegyet....Látad: A skót aki dombra ment fel, és hegyről jott le. c. filmet?

monique képe

monique 4363 napja

köszi! :)

 

Anita: az a múltkor volt, ahol erdőben sötétben =) most nem erdő volt, csak nem házak között vezetett az út. a fejlámpa azért elkelt volna valóban, és szidtam is magam h miért nem tudtam előbb indulni futni :P de igazad van amúgy!

 

Feri: szerencsére hegyen születtem és hegyen éltem mindig =) amikor lakást vettem, szóba se jött h ne hegyoldalban legyen. (véletlenül még Angliában is hegyen laktam :DD ) szóval ja nem is tudom mi lenne velem!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4363 napja

Úristen Móni. Mi lenne veled ha az Alfold kozepén laknál...

Gratulálok, nagyon kemény menet volt, de te nagyon szépen helytálltál. Ügyes lány.

Hauanita képe

Hauanita 4363 napja

Gratula!!
Azért ezekkel az éjszakai, erdőben egyedül futós edzésekkel csak óvatosan. Lehet, hogy vagány meg minden, ugyanakkor lehet veszélyes is :(
Szóval vigyázz ám magadra!! Azt viszont öröm látni, hogy egészen hosszú ideje egyenesben vagy. Csak így tovább! :)

Felszerelések

Asics gel 2150 f3 w
Garmin 910XT