monique futás

2012.05.19 Szombat, 12:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:00:13

Távolság

21.33 km

Tempó

05:38 p/km (10.65 km/h)

Pulzus

Átlag
177
Minimum
0
Maximum
190

Edzésleírás

no, ez jó volt :)) szépen megterveztem előző este gmapen a hosszú futást (20 felett végül is már nevezhető annak..). ez külön poén volt nekem, mert sose jártam ezeken a helyeken. imádom (nem szarkasztikusan!), hogy csak pár támpontom van a gmap alapján, és menet közben rá kell tennem az utat a képzeletbeli térképre. mindenesetre minden kereszteződésnél helyesen döntöttem, hogy merre kell mennem tovább. 

 

az út kb.: shorwell kiindulópont, ott futottam 1 kört bemelegítőnek, aztán egy kellemes kis emelkedőn elindulás az országúton... sokáig tökegyedül futás a kihalt enyhén dombos úton, aztán már valamivel népesebb volt a táj, de az eleje volt igazán hangulatos. a lényeg, szépen lefutottam a tengerpartra pár tanyán meg településen keresztül, ami 13km-t vett igénybe :), amiben volt egy váratlanul elég hosszú emelkedő is... na de le a tengerpartra, egy jó kis eldugott földúton át, nyami, ott szétnéztem pár percig, belebotlottam még egy kagylóba is, amit elhoztam emlékül :), aztán felfutás vissza az országútra, kellemes kanyargás egy erdőn át, végül ventnor nevű településen megint le a tengerpartra, elképzeltem hogy X úton megyek majd a tenger mellett egy darabig :), csak arra nem számítottam, hogy mekkora szintkülönbségek lesznek, le szinte függőlegesen, aztán tovább fel-le, fel-le, két helyen lépcsőkön is kellett felmenni... ja mondjuk azt megéreztem abból, ahogy a térképen kanyarogtak a város utcái, hogy a város hegyoldalban lesz, de hogy a tengerpart is?... :P amúgy szép volt :) végül még egy meredek utcán fel vissza a városba, és meg is találtam a buszmegállót, ami a célvonal volt =) aztán a buszok hazavittek newporton keresztül.. lehet kellett volna inkább egy maratont futni? hah :P mind1, úgyis be akartam vásárolni newportban, ezt is megoldottam szépen a futással együtt.

 

tök jó volt még az is, hogy nagyon gyorsan eltelt az idő, peregtek a kilométerek, semmi unalom véletlenül se, és pont 2 óra lett, lol. ha tovább maradnék itt a szigeten, tuti jó projekt lenne körbefutni, idővel, szakaszokban, persze. sok ilyen kéne még, na!!

 

az elején elég korrektül sütött a nap, a levegőt meg fülledt melegnek éreztem, a pulzus hamar (15p után) felszaladt 170-en túlra, és már nem is ment le onnan. =( 80 perc futás után pedig 180 alá nem ment már, de akkor már nem is mentem olyan lassan azért. :) (5:00-5:20 között, hogy biztos le ne maradjak a buszról, lol. amúgy utólag néztem csak tempót.) az feltűnt, hogy 185 már nem esett olyan lazán, ezért igyekeztem 185 alatt maradni, egyébként nem kontrolláltam a pulzust már az elején se, mert láttam h vmiért ma magasabb azonos szubjektív érzés mellett, úgy, hogy a lábak viszont könnyűek voltak. ez a fontos, ha a lábaknak nem lett volna könnyed, akkor biztos erőltettem volna szigorúbb pulzuskontrollt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:13 21.33 05:38 10.65 0 0 190 177
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

monique képe

monique 4414 napja

Feri: ja, de ez a héja volt csak. :P

fényképezés témában: nem nagyon szoktam fényképezni amúgy se :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4415 napja

A kagyló nem tárgy, max a héja.

1 hónapja volt itt a munkahelyen egy nagy pók, megbeszéltem vele, hogy gyakoroljuk a békés egymás mellett élés politikáját, én nem bántom, ő csak átsétál a recepción....

Múlt évben is megbeszéltem a féltenyérnyi szunyogokkal ezt, békésen elvoltunk egymás mellett, a kollegámat dagadra csípdesték!

empirke képe

empirke 4415 napja

Klassz hosszú lett! Kár, h nem viszel fényképezőgépet futáshoz, én már vittem, amikor szép helyeken jártam, bár tény, hogy nem annyira a futás volt akkor a lényeg :) De legalább meg lett örökítve :)

 

monique képe

monique 4416 napja

nem "csak úgy", múlt héttől kezdve minden hétre kell egy hosszabb futás. gyakran megszemélyesíted így a tárgyakat?=P

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4416 napja

Mily meglepő félmaraton, csak úgy....de nagyon szép lett!!!

A kagyló mit szólt hozzá, hogy hazavitted?

monique képe

monique 4416 napja

köszi :)

skia: 12-től 22-ig :) afféle családlátogatás. fényképezőt nem szoktam vinni magammal futáshoz :P

lacika76 képe

lacika76 4417 napja

Szép, nagyon szép! Gratulálok! :-)

skia86 képe

skia86 4417 napja

Hát, ez pompás!!! És, meddig leszel kinn?! És, miért vagy kinn, ha szabad érdeklődnöm?!?!

Egészségedre, képeket nem csináltál? Biztos gyönyörű helyeken járhattál;)

RemAti képe

RemAti 4417 napja

Szép volt! Gratulálok! Egészségedre!

RunKa képe

RunKa 4417 napja

Azért kinek mennyit jelent a hosszú... :)

Megleptél, szuper vagy !

Fari képe

Fari 4417 napja

örülök hogy jól vagy,grat a hosszufutáshoz

Felszerelések

Asics gel 2150 f 2 w
Egyéb Garmin FR 305