Hófutó futás

2012.05.01 Kedd, 01:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

10:39:00

Távolság

70 km Szint: 2240 m

Tempó

09:08 p/km (6.57 km/h)

Edzésleírás

Sárga 70 teljesítménytúra

Esztergom - Pilisvörösvár - Hűvösvölgy - Budaörs

70,9km 2240m szintemelkedés

 

 

Túrafutás csapatban. A csapat tagjai:
Kimmel Péter (Pilisvörösvár)
Radnai Zoltán (Budapest)
Szurmik Attila (Kiskunfélegyháza)
Hajdú Ferenc (Kecskemét)
Lord (Peti kutyája)
Lütyő (Zoli kutyája)

 

 

Hétfőn valamikor napközben kérdezte Kimmel Péter elvtárs... ööö ... sporttárs, hogy este lenne-e kedvem dobni egy Sárgát. Nyilvánvalóan egy 70-est. Mivel a szombati Vitézlő 50 után még nem éreztem teljesen pihentnek magam egyértelműen elutasítottam az ötletet. Már jócskán délután lefeküdtem egyet szundítani. Nem állítottam be órát. Egyszercsak felriadtam. Világos volt. Megijedtem, hogy átaludtam az egész éjszakát és már kedd van. De végül kiderült, hogy alig több mint egy órát aludtam. :) Nah... akkor meg kellene nézni mi legyen május elsején. Lett volna egy bringás túra a Gödöllői-dombságban. Jól megközelíthető vonattal oda-vissza... de mi is a helyzet a Sárga 70-nel? Rajt 23-tól 01-ig.... hmmm... éjszaka... régen voltam. Vonat? Még van. Tökéletes. Rajt az esztergomi vasútállomáson. Még jobb.
Végül már kezdett dolgozni bennem az ideg a döntéskényszer miatt. Telt az idő. Még másfél óra a vonat indulásig. Még egy. Elérném még? El! Ha futok. :D
Elértem.
Végül késés miatt a tervezett esztergomi csatlakozást nem értem el. Így azzal a vonattal mentem amivel Peti is jött Pilisvörösvár színeiben. :D Kiderült, hogy van már közös ismerős is a vonaton ezáltal kialakult egy 3 fős csapat. (Két kutyával kiegészítve.)
Megérkezés, regisztráció, indítás.Igazából csak az ötvenes távon terveztem de azért a 70-re neveztem, hátha megszáll az erő és kedvem lesz tovább menni. A csomagomat egyelőre csak az 50-es célba, Hűvösvölgyre küldtem.
A kezdeti bizonytalanság után ráálltunk a sárga jelzésre és egy néhányszáz méteres elfutástól eltekintve nem is volt komolyabb tévesztés. Peti diktálta az iramot. Azt mondta, hogy felfelé nem futunk de ekkor még úgy tűnt problémái vannak a felfelék felismerésével. ;) Úgy tűnt mintha mindig az előttünk haladó lányok mögött lett volna emelkedő mert ott mindig belassult. Biztosan a mászásra koncentrált. :D Jó volt a hangulat.
Nem tudnám megmondani hol haladtunk az éjszakában amikor egy létrán való átmászáskor Peti és Zoli hátramaradtak a kutyáik átsegítése miatt. Ekkor kerültem "szóváltásba" egy sráccal akiről kiderült, hogy kiskunfélegyházi ( aki nem tudná: én is ) és ugyanazokkal a vonatokkal jöttünk. Bemutatkozáskor nekem és Petinek is ismerős volt a neve eredménylistákból. Szurmik Attila Kiskunfélegyházáról csatlakozott a csapatunkhoz. Haladtunk tovább és nagyon jó időben értünk Pilisvörösvárra ahol már világosban frissítettünk 15 percet. Ekkor viszont már jelentkezett valami bibi a jobb combomban és kezedett problémássá válni a lefelé menet. Szerencsére úgy tűnt, hogy szinten lehet tartani de valószínűbbé vált csak az 50-es táv teljesítése.
Hűvösvölgy előtt már kezdtünk lassulni. Erőnlétileg én nem éreztem még gondot viszont a lábammal vigyázni kellett... sok helyen lassított illetve a bokacsontomat is újfent kezdte nyomni a cipő.
A problémák ellenére sem sokat gondolkodtam a ponton... továbbmentem a hátralévő 19km-re. Zoli hamarosan leszakadt tőlünk és azután már nem is találkoztunk. Már csak itthon másnap tudtuk meg, hogy az ízületei nem engedték tovább így visszatért Hűvösvolgybe átvenni az 50-es távért járó díjazást. Ezúton is gratulálok neki.
Nem sokkal később Peti is elmaradt kicsit, ekkor mondtam Attilának, hogy menjen nyugodtan gyorsabban mert látszódott, hogy bírna.... Így egy röpke időre egyedül maradtam és kapva az alkalmon rögtön sárga sávnak is néztem a sárga keresztet. Csak 100-150m-t mentem el de ennyi elég is volt Petinek, hogy behozza a lemaradást és innentől kezdve ketten mentünk a célig. Már bent Budaörsön igazi vicc volt a végén a Törökugrató nevű dombocska. Minden lépcsőforduló az utolsónak tűnt de felmászva mindig volt egy újabb. Végül azért felértünk és innen már csak 1.5km volt a célig amit többnyire gyalog tettünk meg.
Az igazi izgalmak a túra után jöttek ugyanis a csomagom amivel kapcsolatban még Hűvösvölgyon is egyeztettem nem érkezett meg. Benne volt igazolvány, bankkártya, lakáskulcs. Ráadásul egy másik srácnak is hiányzott a csomagja. Végül kis utánajárás után Hűvosvölgyön meg is találtuk a pakkot ott ahol volt is mindvégig annak ellenére, hogy a helyszínen lévők nem találták. Sajnos a másik eltűnt csomag nem lett meg. Tudomásom szerint abban csak ruhák voltak de akkor is kellemetlen az ilyen.
Ettől eltekintve kellemes túra volt. Jó volt a társaság... hősiesen viseltük egymás pofáját és Péter obszén beszólásait. ;) :D

Epilógus: Mivel a csomagkeresés miatt nem tudtam nagyjából sem lemosakodni így úgy kellett hazajönnöm a vonaton ahogy végeztem a 70km-rel. Nem tudom mit néztek rajtam néhányan ... vagyis mit gondoltak ...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
10:39:00 70 09:08 6.57 2240 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

picikata képe

picikata 4382 napja

Gratulálok a csapatnak!

Kiemelném Lütyő  "sportársat".... :) :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!