Hófutó futás

2012.04.22 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

08:26:54

Távolság

58 km Szint: 2800 m

Tempó

08:44 p/km (6.87 km/h)

Edzésleírás

Mátrabérc-trail terepfutó verseny

Reggel 07:05-kor indult a buszom a Vörösmarty turistaháztól Sirokra. A buszon rajtam kívül egy azaz egy, szintén a rajthelyre igyekvő sporttárs volt, egy lány. Először azt hittem a buszsofőr miatt ideges kicsit mert az minden megállóhely között ment mint a meszes viszont minden megállóhelyen elidőztünk. Hátrament beszélgetni, leszállt és eltűnt egy időre, stb. Később megtudtam, hogy az izgalom az első terepfutó versenye miatt volt. Leszállás előtt kérdésére válaszolva megnyugtattam, hogy én sem tudom, hogy hol van a rajthely ugyanis még csak a klasszikus rajthelyről indultam. :) Azért én tudtam, hogy nem lesz gond a megtalálással és így is lett. Szépen ki volt táblázva minden.

Elvégeztük a rajt előtti tevékenységeket. Viittem magammal egy hamburgert amit még el akartam fogyasztani viszont a buszos szerpentinezés elvette az étvágyamat így végül is csak felét tudtam megamba tuszkolni az utolsó percekben. A maradék a kiukában landolt.

9-kor elrajtolt a mezőny. Ekkorra már nagyon szép idő lett. Nekem túl jó is mert dőlt rólam a víz végig. Valahogy nekem jobban bejött az előző heti esős/esőre álló időjárás.

Az elején a roncs-hídon való átkelés feldobta a hangulatot kicsit ami amúgy sem szokott éppen rossz lenni a rajt utáni percekben. :)

Már a klasszikus szakaszon az erdőbe befordulva volt egy szakasz ami igencsak sarasnek volt mondható, ez kis aggodalomra adott okot de mint kiderült teljesen felesleges volt mert ezen kívül én sarat nem nagyon láttam Szurdokpüspökiig. Néhány km-en keresztül együtt futottam újdonsült ismerősömmel azután sok sikert kívánva elköszöntem és egy fokozattal fentebb kapcsoltam. :) Oroszlánvár után már nyomta sajnos a cipő a bokámat így nem nagyon tudtam lefelé tépetni. A Kékestetőt ill. még a Sötét-Lápa nyergét megelőző emelkedőkön már éreztem, hogy ez nem lesz olyan "könnyű menet" mint az előző heti. Már kevesebb volt a futás. Kékestetőre érve a frissítőponton igyekeztem többet fogyasztani a szokásosnál. Főleg sót a mértéktelen izzadás miatt. 

Kékesről lefelé megindulva újabb probléma jelentkezett ami miatt már nem kellett úgy átugrálni a kidőlt fákat mint előző alkalommal. Egy bal belső combfájdalom. Végül ez nem érte el az igazán problémás szintet de sok helyen óvatoskodnom kellett miatta. Az érdekessége az volt, hogy néha lefelé volt rossz néha pedig felfelé. Néha futva néha meg gyalog. :)

Annak ellenére, hogy tudtam, hogy lassabban haladok meglehetősen gyorsnak tűnt ahogyan egy-egy pontot elértem. 

Galyatetőn újabb frissítés. Banán, kóla, víz a batyuba... stb. Gyerünk tovább ...

Tulajdonképpen a problémák szinten maradtak. Kicsit az erő is visszajött, szépen tudtam haladni az előző kilátásokhoz képest. Ágasvárt leküzdöttük és hamarosan meg is érkeztünk a harmadik frissítő és ellenőrzőpontra, Mátrakeresztesre. Bedobtam egy darab banánt és bementem Rablóhoz az étterembe venni egy energiaitalt. Így nevezem mostmár a pultost mert 419 ft-ot kért egy boltban 170 ft-os energiaitalért. Egyébként most szimpatikusabb voltam neki mert csak 400 volt. Lehet, hogy a szőrös arc jobban bejön neki. :/

A Muzslára felfelé menet is lassabb volt kicsit... viszont a lefelé a vártnál sokkal jobban sikerült a problémáim ellenére is. Így végül 08:26-tal értem a célkapuhoz. 

Nagyon finom gulyásleves volt a célban amiből egész tállal magunk elé vehettünk és fogyaszthattunk amennyi csak jólesett. 

Fél 8 után indult buszom Pásztó felé illetve onnan 8-kor vissza a Vörösmarty turistaházhoz. Ez a járat sem volt egyszerű. Rajtam kívül a sofőr és a családja volt. Esti vadállat-leső járat. Láttunk is sok őzet, mókusokat és egy vaddisznót is. Sajnos egy bagoly pedig a kerekek alá vetette magát. Negyed 10-kor a szálláshelyemen voltam. Jó nap volt, végül is rosszabbra is fel voltam készülve. :)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
08:26:54 58 08:44 6.87 2800 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

picikata képe

picikata 4392 napja

Akkor ma kaptál hideget-meleget...és csak néha volt rossz...néha meg jó... :)

Gratulálok Feri! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!