Dex Úszás

2012.04.02 Hétfő, 11:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:00

Távolság

3.2 km

Tempó

23:26 p/km (2.56 km/h)

Edzésleírás

3x (800m gyors + 200m mell)

4x25m mell víz alatt

100m lazulás

 

Achilles sérülés közben vagyok. Érdekesebb mint a boka, mert ezt alapból nem érzem. Tehermentesítem a bal lábam. Igen megint a bal. Így nap közben nem érzem. Terhelni kéne hogy érezzem, de értelemszerűen pont ezt akarom elkerülni. Így fogalmam sincs mikor lesz jó. Mert ha ráedzek, akkor újabb hetekre dőlök ki. Néha egy egy lépésnél mintha lenne vmi. Természetesen nem úgy mint akkor futáson. Így aztán az úszással is csínján bánok. Alapból fordulni nem tudok így rendesen, mert ott is pont az elrugaszkodás fázist kell elspórolnom. Így aztán nincsenek a szokásos dinamikus bukók és abból a kicsúszások. Emiatt a jobb láb jobban van terhelve, ami kicsit kihat a térdre. Gyorsnál nem merek erősebb lábat csinálni ( szerencsére alapból se használom annyira, inkább csak egyensúlyozásra), mellett is csak óvatosan. Volt,hogy kicsit elfelejtettem és erősebben rúgtam el magam, egyből fel is derengett mivégre az óvatosság. Ellenben karral éreztem a vizet és tudtam jókat húzni. Nem akartam sokat úszni, első edzés a sérülés óta, hogy a lábat is kell használni.

Utána termál, majd élménymedence kinti része. Itt volt az a kb plusz 100m.. kitettfejű mellet úsztam..egyedül voltam, köröztem párat. Csodás napos idő.. vízpart :D pozitív élmény. Feltöltött. Utána szauna. Annyira nem kívántam, de régen voltam már és egy alapos izzadás rámfért.

 

Itt jegyzem meg, hogy tegnap is és ma is ment az exc. Ach. gyakorlat.. úgy hiszem a bringázás se fogja terhelni. Max a nyeregből kiállva kell óvatosnak lennem..

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:00 3.2 23:26 2.56 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

monique képe

monique 4556 napja

hát, hogy honnan tudni, hogy újrakezdhető-e? ha ilyen elrúgáskor már nem kell az óvatosság, akkor sztem meg lehet próbálni pár km-t kocogni, persze rögtön megállni ha jelez. ha nem, akkor legközelebb picit többet lehet menni, de nem 20km-t :))

Dex képe

Dex 4561 napja

marcizmus képe

marcizmus 4562 napja

Milyen gyakorlat? hogyan csinálod?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!