monique futás

2012.03.16 Péntek, 14:17:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:37:42

Távolság

16.52 km

Tempó

05:55 p/km (10.15 km/h)

Pulzus

Átlag
181
Minimum
0
Maximum
198

Edzésleírás

szigeten körözés (+oda kifutás kb. 2km +haza kb. 2,5km).

 

azt hiszem nem működik az, ha azt futom, ami érzésre laza legalábbis az elején... lehet másnak működik ez az érzésre futás, de nekem vissza kell állni pulzuskontrollra. ha magasabb a pulzus, annak igenis oka van, és előbb-utóbb érezni is fogom a hatását. ezzel tudok válaszolni Bozót régebbi kérdésére, hogy számít-e az egyáltalán, ha picit magasabb a pulzus akármilyen körülmény miatt. a válasz: hát igen, számít. ilyenkor be kell lassítani bizony.

 

a másik az, hogy vmiért nagyon rossz állapotban voltam, nem tudom miért, elvileg eleget pihentem meg minden. elindultam és 7p-es volt a tempó a legelején, és még az se esett jól.. de végül is hamar bemelegedett 6p-esre, csak a pulzus attól meg felment 177-re (!). na itt ezt nem vettem figyelembe, mert amúgy nyilván jó lassúnak éreztem, főleg izomzatilag. meg azt gondoltam, h lehet h cserébe lassabban fog emelkedni, volt már ilyen. de nem kellett volna ezt, mert bizony nem emelkedett lassabban... féltáv után már nem esett jól szubjektíven, vmiért már az orron lélegzés se esett jól 185-nél (ez szokatlan, máskor nem itt változik ez), szóval onnantól szájon.. és hidegrázás és szédülés jött rám időnként. végül is 177-ből lett 189 a végére.. a tempó kb. ugyanaz végig, nagyon enyhe gyorsulással (szigeten az elejéhez képest a végére 10mp gyorsulás, de nem direkt...). meg hazafelé az utolsó 1,5km-en külön belegyorsultam, mert mártökmindegy volt, 5:10 tempó az utolsó 1km, 190 felett...

 

na de többet nem csinálok ilyen baromságot, vissza fogok állni rendes pulzuskontrollra. mentális edzésnek jó volt, gondolom ilyen lehet a maraton második felében :) holnapra meg eleve pihenőnapot terveztem.

 

ja és nemtom mitől voltam ilyen gyenge, de remélem csak egyszeri... ha nem, akkor vmi baj van...

 

ps.: múlt héten hasonló futás 168 átlaggal volt, pedig akkor se voltam vmi nagyon jó formában. tavaly tél elején meg 160-as pulzus körül volt ez a tempó.....

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:37:42 16.52 05:55 10.15 0 0 198 181
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4479 napja

A lényeg, hogy kint voltál, mozogtál. A többi futó gondolom motivált. Én is voltam ma a szigeten, de nem, mint futó. Rengetegen voltak. Jó érzés ilyen közegben futni, még ha nem is olyan a teljesítmény, mint szeretné az ember. :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4480 napja

Ez egy jó hír! Tényleg sok lett a szám nálam! Igazad van!

monique képe

monique 4481 napja

köszi, végül nem lett semmi :) egyelőre

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4481 napja

Mielőbbi jobbulást kívánok! Remélem, hogy semmi komoly?

monique képe

monique 4481 napja

köszi!

 

bibe, köszi a tippet, bár nekem eddig nem volt ilyen gondom hosszabb futásnál se. bár az igaz h most kivételesen még szomjas is voltam, pedig ittam indulás előtt, u.annyit mint máskor :)

 

érzésre futásról: nem vesződnék pár évet vele, amíg megtanulom, jobb nekem a pulzuskontroll :) ugyanis ez erősebb kontrollt ad, alapból, külön macera nélkül...

tzh képe

tzh 4481 napja

Szerintem nincs itt nagy baj, volt egy rossz napod, és kész, az érzésre futással kapcsolatban pedig egyetértek Rematival, miszerint meg lehet tanulni. Nekem se megy igazán, rutinból meg sehogy nem. Az lehet benne a nehéz, hogy az alacsony intenzitású mozgáson belül is érezni a különbségeket.

bibe2 képe

bibe2 4481 napja

én mostmár visszatértem a 10 kili fölötti futásnál a frissítéshez és akkor általában nincs szédelgés, vagy attól egyből jobb lesz. egs!

RemAti képe

RemAti 4481 napja

Szerintem meglehet tanulni érzésre lazán futni. Jobbulást!

monique képe

monique 4481 napja

Briel: oké :))) szóljál mikor érsz rá közös futásra :)

SPAR: azért versenyen nemszámít a pulzus, és normális a szar érzés az utolsó néhány km-en de ezt már mondtam. :)

monique képe

monique 4481 napja

ah, 37,2-es hőemelkedésem van..

Briel képe

Briel 4481 napja

Ha nem betegség bújkál benned, akkor a magas pulzusnak köszönhető a múló  rosszullét - szerintem legalábbis. Pont ilyeneket tapasztaltam a SPAR végefelé, amikor nem tudtam sehogy sem lejjebb nyomni a pulzust.

Szóval igazad lehet, hogy ha érzésre nem megy, vissza kell állni pulzuskontrollra.

Majd futok Veled, és garantáltan nem gyorsulsz be, simán lassítalak, olyan alacsony lesz a pulzusod, hogy ihajj! :))))

monique képe

monique 4481 napja

ja, a lábaim nem fáradtak el, azzal nem volt gond...

monique képe

monique 4481 napja

a maratonnal arra gondoltam, hogy ott lehet még olyan feeling, hogy már semmivel és senkivel nem törődsz, csak jobb láb, bal láb, jobb láb, bal láb... amúgy igazából szeretem ezt az érzést. :) csak a gyengeségérzet nem volt jó benne.

 

egyébként nem egyéne válogatja h van-e lassulás a második felében, hanem a kezdőtempó!

 

na de, a kérdésedre válaszolva, nem tudom h van-e vmi, de kissé ramatyul érzem magam most, lázam biztos nincs, de hőemelkedés lehet h van. futás előtt nem volt még gond amúgy.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4481 napja

198/5.10 juj....

Mónika! Nem bújkál benned valami csúnya megfázás/egyéb kórság? Nincs lázad stb..?

Vagy esetleg a szokatlan meleg, és a napsütés miatt táltosodott meg a pulzusod?

A maraton 2. fele sok esetben nem ilyen, mert ott sok esetben lassulnak már a futók, és akkor elvileg lentebb megy a pulzus, de egyénje válogatja!

mezesmelange képe

mezesmelange 4481 napja

 türelem, és helyreáll a pulzus. jó hosszút futottál, grat. :)

Felszerelések

Asics gel 2150 f 2 w
Egyéb Garmin FR 305