PecsiPeter futás

2012.03.11 Vasárnap, 10:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:59:00

Távolság

42.2 km

Tempó

05:40 p/km (10.59 km/h)

Pulzus

Átlag
147
Minimum
0
Maximum
170

Edzésleírás

Nehéz helyzetben vagyok.Keresem a szavakat,hogyan tudnám ezt a mai versenyt leírni.Kezdem az elején.
Reggel a lábaim persze fáradtak voltak az egész heti meg főleg a tegnapi kisebb fitnesz miatt de én mégis jól éreztem magam.
Jót aludtam,még álmodtam is(elég kellemeset) pedig szinte soha nem szoktam.Versenyközpont,nevezés,bandázás sporttársakkal
majd ki a rajtzónába(freki 80).Schwarzi Pestről kijött biciklivel a helyszínre!!!Szeretjük Őt,nagyon szimpatikus barátunk.
Megindulás.Laza melegítő tempó,jóleső kocogás a fordítóig.Pulzus kicsit magas(145) de ez nálam versenyen megszokott ezért nem aggasztott most sem.
Fordítótól könnyed tempóváltás(freki 150),kezdtem lekvározni a kenyeret:) elcsattan 1-2 előzés is.
Viharos pofaszél.Nem baj,a barátunk.Erősít.
1.kör(kicsit több mint 10.5km) 59 perc,everything is all right.
Megint visszaváltás kocogósra(freki végre lemegy 140) gyűjtöm az erőt a lendületeshez,jó kis iramedzés lesz ez ma is.
Szemből egymás biztatása,pacsizások,mindenki mosolyog.Még... :)
Fordítónál újra felállok tempóra(freki 150) már nehezedik jól van,működik a biológia.Innom kell.
2.kör félmaraton 1:58:30.Továbbra is él a remény,dübörgök a Nagy Cél felé meglehet a 4 órán belüli célidő.
Újabb kocogás de már ólmosodnak a lábak.Ennem is kell,érezhetően merülnek a raktárak.Na ja,induláskor se voltak fullra töltődve hisz tegnap is
lemerítettem ezért számítottam rá,hogy ma korában kell kezdenem a frissítgetést.Fordító előtt 2 banán + tea,izó.
Fordító után már nem tudok felállni lendületesre.Lötyög a kaja a gyomromban sz@r diszkomfortérzet meg fáradnak is a lábaim.Kezdem a káromkodást magamban...
Merülök érezhetően.Keményen.Már nem mosolygok már nem pacsizgatok csak nézek magam elé...A döglött soron vagyok...
3.kör 3:02:00...A gyors rész hiánya + frissítős b*ziskodás miatt csúszva érek a 32höz.Megállok itt is az asztalnál dobálok pár gerezd narancsot arcomba öblítem vízzel,teával.
Csóválom buksimat,nézem a könyörtelen számlálót az órán ahogy pörög.
Kezdem a vészmadárkodást...
"Petyka,ez a hajó elment.Ebből nem lesz 4 órán belüli maraton.Keveset ettél mert sajnáltad rá az időt meg el is fáradtál.Készen vagy...
Nagy volt az arc előre de megint elszámoltad magad.Most kéne kiszállni 32nél.így is egy jó edzést kihoztam a mai napból.Innen már gyilok lesz még az is lehet,hogy séta.Mi értelme?"
Óra eközben már ráugrik 3:03:00-ra...Sóhajtozás.Nab@sszamegaló szépen állok.57 perces utolsó kör kellene de még azok is többek voltak az elején amikor megvolt a power.
Legmélyebb gödörből a legmagasabb csúcsra?
Hogyan?Miből?
20 van a kezemben és a black jack asztalnál ülök...
Ekkor valahol legbelül megmozdul valami.Felüvölt bennem és megindulok.
Mint a lift amikor leszakad...Freki 155,tolom neki.Ha nyomás van rajtam jobban teljesítek nagy bennem a warrior spirit.A Jóisten is versenyzőnek teremtett.
Eljött az idő itt a pillanat.
AZ a pillanat.Meg kellett ragadni és nem ereszteni mert amikor majd egyszer el kell vele számolni akkor tudom meg,hogy győztes voltam vagy pedig vesztes...
Hogy éltem vagy haltam...
Beérve a Ligetbe az erdőbe a fák közé tisztán és pontosan érzem a növényekben és mindenhol,minden között áramló ÉletErőt.
Áramlik bennem is mindenemet átjár.Tökéletes a harmónia megszűnik tér és idő minden könnyű lesz és minden jól működik.Ez spirituális kapcsolódás.Ekkor sírok először...
Könnyek nélkül csak magamban de hangosan zokogok.Olyan tempót megyek amilyet még az elején se tudtam.Ráérzek és elkapom az utolsó körömet még a sz@rt is kiverem belőle mert egy megátalkodott gép vagyok.
Sikerülni fog a lehetetlen,a 20ra is lapot kérhetek mert az is bejön ha úgy akarom...
Utolsó fordítónál sem lassulok,sőt nyomom neki nyélen.All in.Újabb előzések de engem is bedarál aki okosba és fokozóba nyomja ma.
Ádám.Tartom Vele a lépést de visszaelőzni nem tudom.Laktáton vagyok 160as pulzus felett kicsivel.Fáj de jó.Vicsorgok de élvezem.Darálom a killákat most már pikk pakk nincs sok hátra.
Már tudom,hogy beérek 4 órán belül...Nem állíthat meg semmi és nem érdekel,hogy nincs bennem elég kalória.Ami ide és most kell az bennem van...
Többször átjár a Pillanat nagyon nagy flash van a kaszabolás közben,hihetetlen érzés.
Célt fogok 3 óra 59 percre.Győzelem!

Beszámolómat kiegészíteném a lényeggel:
Nagyon nagy vágyam és álmom és nagyon régi célom vált ma valóra,hogy 4 órán belülre kerültem maratoni távon.
Tudom,nem egy nagy lóf@sz de nekem óriási siker és elégtétel magammal szemben.
VISZONT ezek csak számok.Nem fontosak egyáltalán nem is annyira nekem való ez a tempóvágás/erőltetés.Sehol nincs ahhoz az Érzéshez amit az utolsó körön megtapasztalhattam újra még ha csak egy picike időre is.
Az a kapcsolódás a végtelen ÉletErővel az leírhatatlanul csodálatos és magával ragadó.Azt hiszem ez az a Dolog amiért csinálom ezt az egészet.
és emiatt sírtam el magam futás után a szaunában is meg most is miközben megírtam...Remélem nem lett nagyon nagyképű írás mert egyáltalán nem annak szántam.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN Mindenkinek a tagnapi/mai biztatásokat!
Társak:
Bús Zoli: 3 óra 30 (2ik hely)
Tibike: 3 óra 32 (3ik hely)


Pár fotó is van:) :
balról jobbra Hülyegyerek,Schwarzi,Tibike


balról jobbra Pécsi "SzáguldóBölény" Péter ,Bús "Csak56percGyékényesen" Zoltán, Bíró "Ezekfutólábakvazze" Tibor

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:59:00 42.2 05:40 10.59 0 0 170 147
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

26 hozzászólás

zoles73 képe

zoles73 4434 napja

Bocs de csak most olvastam. Élményszerű élménybeszámoló- süt belőle az ERŐ. Köszi a töltést......az ERŐ legyen Veletek! üdvözöllek "Peter Earthrunner": egy új Jedi!!! (Ez jobban hangzik mint a Skywalker)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4435 napja

Óóó,mennyi komment!!! Tök jól esik! Nagyon megtisztelő és jó dolgokat írtok lassan már bele is pirulok :)
Többször is visszaolvasgatom írásaitokat...Nagyszerű.Már ezért megérte egy nagyot futni tegnap :).
KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDENKINEK!

Pár kiegészítés 1 nap távlatából:
Meg kell tanulnom röptében frissíteni mert összesen kb. 3.5 percet álltam a pontokon 3 alkalomból.Nem tudok futva szilárdat enni ezért meg meg állok addig amíg lenyelek,megrágok valamit.Rá kell szokjak a gélezésre főleg,hogy elvagyok kevés kalórián is.Tegnap max 500kcal lehetett a 2 banánban,pár gerezd narancsban,marék szőlőcukorban,pár szem sós aprósüteményben.Ennyi volt a fogyasztás.Inni 6 deci tea,6 deci izo,2 deci víz kb.
Fura mód a minimál versenyközbeni bevitel ellenére sem voltam éhes utána.Pár óra eltelt míg kajáztam akkor is csak mazsolás,zabpelyhes  kefírt.Majd este kis rántott csirkemellet de azt sem vittem túlzásba.Szerencsére sikerült most megfogni a kaját így remélem fogyogattam is valamelyest testsúlyból.Inni mondjuk sokat ittam utána.Estig szerintem úgy 3 liter biztos lement összesen.
Király 4 órán belülre kerülni, szuper tényleg meg minden örülök neki nagyon de azt hiszem ez nem az én világom.Izomból erőlködni egy jobb időeredményért egyelőre nem jön be.Sokkal jobban fekszik a laza nyugis tempóban elkocogás messzire kényelmesben.Az annyira jó! :):):)
Ezért is gondolkodom inkább ultra távokban.Nem kell kapkodni nem kell izomból kaszabolni.Irdatlan távolságokra komfortzónában elciripelni most úgy érzem jobban tetszik.
Másik fura dolog,hogy még izomlázam sincs.Hmmm.Lehet,hogy kisgyík voltam előző életemben? :):):)
Regenerációm még idősödő korom ellenére is olyan mint egy 20éves tesztoszteronbomba kölyöknek:):):).
Like.
Agyilag persze megfáradtam tegnap,mentálisan kissé kisültem a feszültségben,koncentrációban de fizikailag teljesen okés vagyok.A múltkori hóban meghúzódott belső combomat megint érzem de más minden oké nem húzom a lábam nem sántikálok semmi ilyesmi nincs szerencsére.Ez már nem az a szervezet ameilyik odavan egy maraton után:).Ha nem lenne olyan k*rva drága annyira belevágnék egy több napos sorozatterhelésbe mint pl. BSZM.Tökre kíváncsi vagyok hogyan tudnék muzsikálni egy efféle durvuláson.
Szerintem még idén nyáron belevágok valami efféle home made akcióba.Már tervezgetem hogyan kéne mit kéne...

Meg egyszer köszönöm szépen Mindenkinek!Nagyon meglepett,hogy ennyien írtatok.Fura is most ezt magamban kezelni de nagyon jó érzés...

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4435 napja

Gratulálok! Már mindent elmondtak előttem...

szaszit képe

szaszit 4435 napja

Szép volt Peti, ezek a küzdelmek kellenek! Tibikének is gratula, nagyon jól nyomtátok! A saját 3:59-emet jövő héten elmesélem, bár abban nem volt ennyi kártyázás, csak futás:)

Dio001 képe

Dio001 4435 napja

Nem tudom hol kezdjem, talán ott hogy elkezdtem futni mert készülök az első félmaratronomra. Sok fórumot,blogot átnéztem, de végül itt ragadtam az edzésonline-on. Aztán valahogy elnavigáltam magam egy ironman oldalra, onnan pedig hozzád Peti a blogodra. Ez történt majd 3 hónapja, azóta naponta olvasom és keresem az újabb blogbejegyzéseket, nem csak a tiedet a többiekét is!  Sokszor eszembe jut amikor már halálomon vagy 15km-nél , hogy Peti azt mondaná: Gép vagyok menni kell!!! Sok erőt ad nekem az összes itt sportoló ember legyen az amatőr vagy profi. Valahol a sok olvasásnál eltűnődtem azon hogy milyen lehet egy Ironman-t végig csinálni...így közel a 30-hoz azt mondtam 5 évet adok magamnak hogy 1x telejesítsem! :-) Egy szónak is száz a vége GRATULÁLOK  a versenyedhez és minden edzésedhez. 30 évesen nem írok olyat hogy példakép mert viccesen hangzik, de számomra olyan ember vagy akit érdemes olvasni,követni, figyelni. További jó edzést és remélem egyszer élőben is Gratulálhatok majd neked! 

Üdv. DIO

UI: Elnézést mindenkitől akinek túl "nyálas/őszinte" a szöveg, de régóta le akartam már ezt írni! :-)

tuskenrider képe

tuskenrider 4435 napja

Jó beszámoló!Gratulálok, megharcoltál érte!!

Eperszem képe

Eperszem 4435 napja

óóóó, de fasza csávó vagy!!! Jiiiipiii, nagyon jó! Hát szívből gratulálok!!!!!

B képe

B 4435 napja

gratulalok, nagy kuzdes volt de ez benned van. sokat edzettel ennel sokkal tobbet is talan a teher volt ami lenyomott az elejen es utana jott ki az erzes.

oroby képe

oroby 4435 napja

Nagy gratula, hatalmasat közdöttél, de megérte!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4435 napja

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!Holnap tudok reagálni bővebben most utazósba vagyok telefonról pötyögök.Nagyon megtisztelő amiket írtok.Igazán sokat jelent számomra a véleményetek.Sajnos nem mindenkit ismerek(még) személyesen de azt tisztán látom,hogy ez a kis online közösség fantasztikus!Tök jó,hogy olvasgatjuk/kommenteljük/érdekeljük egymást nap mint nap:) KÖSZÖNÖM!

navratil képe

navratil 4435 napja

Minden elismerésem, gratulálok, óriásit küzdöttél! Átgurultam ma Vácra, megnézni a befutódat, de sajnos nem ismertelek fel, élőben még nem láttalak eddíg. Sárga mellényben gurultam el melletted a befutásod után. Nagyon sajnálom, hogy nem ugrott be hamarabb, hogy te lehetsz az, mert akkor az elsők között gratulálhattam volna a magad feletti legnagyobb győzelmedhez. :o)

Kovács Krisztián képe

Kovács Krisztián 4435 napja

Gratulálok! Nagyon nagy harc lehetett ez, minden elismerésem Nektek!
Borsós Tamás képe

Borsós Tamás 4436 napja

Egy igazi versenyGÉP,  K-nagy gratula ,és persze respect respect respect !!!

Kicsi képe

Kicsi 4436 napja

"Nehéz helyzetben vagyok, keresem a szavakat" ....., a teljesítményre és az előadásmódra is.

Gratulálok!!!

Daniloo képe

Daniloo 4436 napja

Endorfin!!!!
Gratula!
Én örülök a sikerednek!!!
....személyszerint.... 

dizs007 képe

dizs007 4436 napja

Méltò hozzàd ez a futás, nagyon menõ vagy. Inspirátor gép :)
Ivan Grasso képe

Ivan Grasso 4436 napja

Gratulálok Peti, még sok ilyen élményt kívánok Neked!

Tibikének külön gratula, az eredménye tiszteletet parancsoló! 

necromedve képe

necromedve 4436 napja

A tegnapi napod után még futni egy maratont ekkora rekorddal... Pofátlanság. :) Gratulálok hozzá, a beszámolóhoz is. Meg a küzedni tudásodhoz. Én ilyen helyzetben simán feladom.

mjoci képe

mjoci 4436 napja

Gratulálok.

toncsofia képe

toncsofia 4436 napja

Le a kalappal!

gafmon képe

gafmon 4436 napja

Óriási gratuláció! Tényleg az Isten is versenyzésre teremtett! Hatalmas alázat van benned, óriási a Hited, irégylésre méltó a küzdeni akarásod! Az ERŐ azért nem hagy el, mert Te vagy maga az ERŐ ;)

mata képe

mata 4436 napja

Gratulálok, jól behúztad. K*rva nehéz dolog maratonin két ugyanolyan felest futni, Te megcsináltad. Az írás meg az egyik legjobbad:)

Gondolom, holnap egy laza harmincas csak befigyel:) (De inkább pihenj!) Tibikének gratula az időhöz és a helyezéshez !

laciii79 képe

laciii79 4436 napja

GYÖNYÖRŰŰŰŰ!!! Az eredmény is, az írás is, de leginkább az a hihetetlen akaraterő és küzdeni tudás, amit megcsináltál. Elképesztő!

Gratulálok!

Csodálatos lehetett, ahogy össze tudtál kapcsolódni a felsőbb enrgiákkal, amikor a Te energiád már nem csak a tied volt, hanem benne volt egy magasabb szintű enrgia is, ami segíett téged, űzött hajtott, tolt előre.... Valami hasonlót éreztem már néhányszor, de hogy Te, most, ebben a nagyon fontos pillanatban tudtad ezt megcsinálni, mutatja, hogy mekkora hatalmas versenyző vagy, és micsoda szív van benned! Bravo!

shepherd66 képe

shepherd66 4436 napja

Gratulálok, hatalmasat mentél, egészségedre!

Armitage képe

Armitage 4436 napja

Ma a bringán amikor tele volt a f....m a széllel,azzal bíztattam magam,hogy a Petinek tuti keményebb a maratonon,és tényleg szurkoltam neked hogy meglegyen a PB, és meg is lett:)) Gratulálok! Innen már csak jobb lesz:) Egészségedre!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4436 napja

Nagy ,nagy gratuláció Peti,hatalmasat küzdöttél,megharcoltál a 4 óráért,sokan feladták volna,jó versenyző típús vagy!Egs,és PIHENJ holnap!:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!