yoyo futás

2012.02.19 Vasárnap, 09:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:17:00

Távolság

21.2 km Szint: 940 m

Tempó

12:07 p/km (4.95 km/h)

Edzésleírás

Teljesítmény  túra a Börzsönyben !

 

Erre a túrára Szabózé,másnéven pátyalsó lánykori nevén pedig  Zolibaba hívta fel a figyelmemet :)  miszerint vaszárnap is rendeznek túrát méghozzá a Börzsönyben,és hogy lenne –e kedvem elmenni Krisztián  is jön innen a eonról . Hát nekem meg volt kedvem így történt,hogy

 9 körül már Királyréten  voltunk, mert Krisz fel vett minket a Moszkván,és hamar leértünk .Egy éhes kutya azonnal megtalált minket ahogy kiszálltunk az autóból .Krisz dobott neki,egy kis tönkölyös kenyeret ,csak attól féltünk nehogy végig jöjjön velünk .De nem jött. A havas aszfalton nem sokáig tudtunk haladni,,mert kis idő múlva már jött is a számomra  nem túl kedvelt ,Taxi nyiladék  .

Hát ehhez a nyiladékhoz én még nem voltam bemelegedve,így hagytam,hogy a fiúk elhúzzanak ,nem is láttam őket  csak a Nagy-hideg hegyen .Addig viszont mentem a magam tempóját ,néha előzgetve a sielőket túrázókat. Ahogy emelkedtünk felfelé a hó is egyre nagyobb lett,és a szél is fújni kezdett. Hideg hegyen már elfagyott pofával értem fel,,még jó,hogy sapka nem volt rajtam,mer az csak melegítene ,,így csak a nyári sild,meg a napszeműveg figyelt a fejemen ,mer hát az kell napsütés lesz ,mer ha  szombaton jó idő volt ,akkor biztos ma is az lesz .

A turista házba kaptunk teát ,és gyorsan pecsételtem  is mivel az itinerek nálam voltak .Ettünk pár falatot,és mentünk is ki az egyáltalán nem hideg ,Nagy-hideg- hegyi erdőbe .Lefelé élvezetes volt az út , Krisz alig fért el az egy nyomos vájúba a hokájával,,na ezé nem kell nekem yeticipő cillagom  :)

A szél is kezdett feltámadni,de szerencsére nem fázott az arcom,és a fülem sem :P a Kamáslim is nagyon jól szolgált,mer 1x sem csúszott le,és a cipőm sem ázott át :P ..Ilyen szuper körülmények közt haladtunk a helyenként térdig ,illetve combig érő hóban .De nem okozott problémát mer nagyon jól lehetett haladni benne..Krisz ügyesen esett kelt a puha hóban ,Zolibabának sem ázott be a cipője mer a  kamáslija szuper vót :P   Vitt is minket  a lendület a szép Égés- tetőre ,innen át a Hangyás- bércre,majd fel a Szabó- kövekre  . Mivel a szél alig alig lengedezett  ,és köd is alig vót,,gondoltam nemsokára  felvehetem  a napszemüvegemet  is, hátha az is melegít majd  főleg  a szememet ,,,DE hát ugye nem kellett,mer meleg vót  :)

Mire felértünk a Csóványosra  gondoltuk megigazítjuk a kamáslinkat ,nem mintha lecsúszott volna ááááá csak mégis,hogy jobban rögzítsük . A zöldön egy nagyon szép fenyőerdőbe értünk ,Krisz ment elől és törte az utat , bár igazság szerint nem is volt nagy hó,simán lehetett menni ,nem tudom mi mégis elmerültünk combig ,,nem tudtuk,hogy hogyan lett itt ekkora hó mikor eddig is alig alig vót valamicske..Haladtunk is szépen ,mer Krisz is megmondta,hogy kb 2:30 körül megcináljuk ,,de hát kicsit több lett időbe ,mer 1-2 helyen azé volt hó ha nem is mindenhol ugye Zolibaba  :)

A Musli vadászháznál már a Z4 re váltottunk ,mivel jelentéktelen volt a hóvastagság itt is,csak néhányszor  rúgtam magam bokán  . Krisz előre futott,mi pecsételtünk Zolival,és uzsgyi utána ,,,ejj de futottunk ,,már csak azt nem értettük,hogy miért nem haladunk mer lassan 4 órája jövünk ..

A Foltán keresztnél ell pont várt ismét,egy álmos hiúz nyújtozott nagyott Zolibaba szerint egy nagy bükk alatt…Nyújtózhat is,,hiszen itt a tavasz,mer Németh Lajos is megmondta,,kell a napszemüveg meg a nyári sild :) Na  innen már azt gondoltuk ,hogy majd csak lecsorgunk,,és kevés lesz a hó is ugye

.Kriszt elhagytuk valamelyik kanyar után, a nagy lendületes lefele szaladásnál, Kiértem egy széles dózerra ,ekkor találkoztam Zolibabával,kérdezte,hogy a túrán vagyok-e ,és hogy átázott e a gortexes cipőm,és hogy a fejem nem fázik –e ?  Természetesen megnyugtattam,hogy remek a minősége mindennek,és tökéletes a kamásli is,,nem csúszik ki alul egyáltalán,és a ziherenctű sem azé van ott,csak ha kell hát legyen nálam.. Kérdezte hogy ismerem –e Fülkorn Andreát,de mondtam,hogy nem ismerem sose halllottam még róla .   ..Eddigre már Kriszt  is megláttuk a a kanyarba,és nagy tapsolással tovább kergettük a dózeron .Ment is a nagy talpával alig győztük utól érni,,de szerencsére nem vót jeges egyáltalán :P

A cél a Fatornyos fogadóban volt Királyréten ahol alig több mint 4:17 azaz négyóratizenhét perc alatt lefutottuk ,,mondom lefutottuk a 21,2km es távot :)

 

A kocsinál hamar átöltöztünk szárazba,,nem mintha bárki is vizes lett volna,,csak hát mégisugye  ,,a kutyuli ismét jött kunyerbálni valami finom  falatot ,mert jóízűen ettük a braunit amit itthonról vittem..De mivel nem adtam neki,,azzal próbált nyomást gyakorolni ,hogy ülve megmutatta a fütyijét :)  yoyoka meg jól megjutalmazta ezért :)  . Ákosnál még bevágtunk egy hamburgert de a  mutogatós kutya ide már nem jött utánunk . 

.Jó kis túra volt  nagyon,és a Börzsöny  szokás szerint ma sem viccelt

https://picasaweb.google.com/116835905311387432539/DropBox?authkey=Gv1sRgCLnb5_C3xafPTQ#

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:17:00 21.2 12:07 4.95 940 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

18 hozzászólás

ganki képe

ganki 4477 napja

Gratulálok! Az utolsó kép a legtutibb: két leharcolt, fáradt pasi, Te meg vígan koktélozgatsz. Szerintem ők cipeltek a hátukon végig. :D

márkusöcsi képe

márkusöcsi 4478 napja

Látom Cillagom, Te már a mocárra készülsz!!

Ügyesek vagytok!!

Levicopter képe

Levicopter 4478 napja

Volt hó rendesen. Jó kis csapat , egészségedre !!!

Bozót képe

Bozót 4479 napja

Hogy mondod, 12percesbe futottátok?! :P :P :D :D :D 

 

Egs, durva lehetett a hó! Itt már undormány módon olvadt :(

picikata képe

picikata 4479 napja

Gratulálok nektek Yoyo!

...az a mutogatós kutyi meg nagyon dzsuker... :D

Nagyon jók a képek, látszik,hogy alig volt hó... :) :)

kkoos képe

kkoos 4479 napja

Egy sárga szivecskét rittyentettem a hóba,de a többiek nem voltak rá kívácsiak :(

Gandi képe

Gandi 4479 napja

Megnéztem a képeket is, Cillagom, ebben a hóban még pisilni sem egyszerű :-)

Gandi képe

Gandi 4479 napja

Ismét egy fergeteges Yoyokás beszámoló :-) Gratula Cillagom!

gergő képe

gergő 4479 napja

Ilyenkor a borzsonyben?? Kosziklak es ercek vagytok aranybol!! Mi lett volna,mha ho van?! Egeszseg. A hamburger eletmento ott mindig!
cica66 képe

cica66 4479 napja

Gratulálok!!!!Te sosem tudsz ülni a hátsódón úgy látom..de minek is tennéd??..:)

Boszi72 képe

Boszi72 4479 napja

Nagy voltál megint Yoyoka és a leírás nagyon szuperül sikerült. Szinte látom magam előtt azt a hiúzt...:-) Gratulálok!

yoyo képe

yoyo 4479 napja

Kriiiisssssz nem vót hiúz ,csak húzunk tudod...mer hiúzni jó  :))))))

A lényeg hogy a yeti cipő szuper,és jók a képek  , ja és a kutya is jóllakott :))

kösy sipikém,,már uncsi is szerintem :PP

mjoci képe

mjoci 4479 napja

Gratulálok Cillagom. De ha megnézted volna a blogomat a héten a Börzsönyböl láthattad volna a képeken a hóhelyzetet.:))

kkoos képe

kkoos 4479 napja

A hiúz nem a mély havas rész környékén volt? Jó volt az a yeti cipő, nem fáj a térdem. Jók a képek :)

Sipi képe

Sipi 4479 napja

Most nézem Yoyokám  - feltették a Kitörés teljesítőit - , ismét Te voltál a leggyorsabb a 60-as távon! Nagy gratula!

kkoos képe

kkoos 4479 napja

:)))))))))))))))

yoyo képe

yoyo 4479 napja

Ja ja  először én is azt hittem sífutós TT  ,,de túrázós is ;)

Hát nem volt latyak sipikém ,kár vót a kamáslit vinni  :))

Sipi képe

Sipi 4480 napja

Hoppá! Azt hittem ez sifutó TT. de látom gyalogosan is lehetett indulni! Nem semmi hó van fenn még a Börzsönyben , túl nagy olvadás nem volt....:))

Gratula Yoyoka, jó kis túrát találtatok! 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!