monique futás

2012.01.23 Hétfő, 17:25:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:58:26

Távolság

8.46 km

Tempó

06:54 p/km (8.69 km/h)

Pulzus

Átlag
157
Minimum
0
Maximum
167

Edzésleírás

kellemes időben, ugyanazon az útvonalon, de visszafelé még beletettem kb. 2 km-t, hogy nagyjából 1 óra meglegyen. közben nem figyeltem az órán semmit, csak annyit hogy 160 alatt maradjon a pulzus, ezt is csak azért, mert már 6p futás után felment oda, ami azért már rekord rossz, mivel nyilván addig is lassan mentem, úgyhogy ezt jelzésnek vettem, hogy semmiképp ne erőltessem ma.

 

ez sikerült is, bár jó lett volna 155 alatt tartani, de ma ennyire tellett, ennél lassabban nem tudtam totyorogni. :) (7:20-on kívülre is ment a tempó egy ideig, utólag nézve, aztán meg vissza 7-esen picit belülre, kicsit összevissza volt vmiért...)

 

így jól esett, csak a totyogás miatt olyan volt szubjektíven, mintha nem 1, hanem 2 órát futottam volna. :) bár szívesen mentem volna még tovább :), de mára ennyi volt a terv, a combhajlítót se akartam leterhelni. szóval, a lassú tempónál érdekes, hogy az időérzék is vhogy belassul tőle. nem tudom, mások időérzékét mennyire befolyásolja a lassabb/gyorsabb tempó?

 

holnap mondjuk 40p-et megyek majd, szintén 160 alatt. heti 4 futás ilyen alacsony pulzussal remélem nem fog ártani/segíti regenerálódást. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:58:26 8.46 06:54 8.69 0 0 167 157
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

monique képe

monique 4532 napja

érdekes h ennyire más ez mindenkinél :) nálam egyértelműen a tempó jobban befolyásolja, mint a hangulat, bár a hangulat is tudja persze.

Tündüs képe

Tündüs 4533 napja

Nekem hangulatfüggő teljesen, sem távtól sem tempótól, sem időjárástól nem függ.

Jobbulást!

monique képe

monique 4533 napja

köszi, igen, jól értetted :)

oszanna képe

oszanna 4533 napja

Nekem legtöbbször viszonylag gyorsan elrepül az idő, még a lassúnál is, kivéve, ha nagyon szenvedek(mondjuk ilyen nem sokszor volt) vagy ha nyomasztó az idő.
Remélem, sikerül a regenerálódási folyamat(legalábbis úgy jött le, ezt végzed most, de javíts ki, ha nem), és hamarosan úgy fog menni a futás, ahogy szeretnéd! :)

monique képe

monique 4534 napja

Bozót: na olyat még nem próbáltam h időre fussam, távra sokkal könnyebb futni, mert nem kell órára nézni ahhoz, hogy lássam még mennyi van hátra :). 

Anita, 5km-es versenyen eddig az a tapasztalatom, hogy relatív gyorsan telik az idő :)) de valszeg elfutástól fájó izmokkal másképp érezném. :)

Hauanita képe

Hauanita 4534 napja

Úgy értettem, hogy hangulattól függ, hogy a lassú tempónál lassabban vagy gyorsabban telik-e az idő. Van, hogy van kedvem lazázni, olyankor fejben sincs gond az idővel, máskor meg ha türelmetlen vagyok, akkor lassan telik. Így értettem.
Jaja, Bozót, ezt is akartam írni, hogy van olyan eset, amikor gyors tempónál telik lassan az idő. Mondjuk amikor egy 6 kilis verseny első másfél km-ét csontra futom, aztán már csak a túlélésért harcolok ;) Ehhez képest inkább egy nagyon hosszú laza kocogás :) 

Bozót képe

Bozót 4534 napja

(úgy értem, ha időre futja az ember a résztávot, nem távra)

Bozót képe

Bozót 4534 napja

Nekem egyedül, illetve unalomig ismert terepen lassabban telik (és persze repülőnél, résztávnál a másodpercek is lassan mennek :P)

monique képe

monique 4534 napja

ja, beszélgetéssel tényleg repül. :)) szóval tempótól egyáltalán nem függ nálad?

Hauanita képe

Hauanita 4534 napja

Nekem hangulatfüggő. Beszélgetősen meg minden tempó mellett röpül :)

monique képe

monique 4534 napja

köszi!

hm, akkor már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire általános dolog ez hogy lassú tempónál lassabban telik az idő... többiek? :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4534 napja

Segítse! Szurkolok neki/neked!

Én is ilyet tapasztalok, nekem is jóval többnek tünik amikor lassan megyek. Mikor gyorsan megyek az idő is szinte repül...

Felszerelések

Asics gel 2150 f 2 w
Egyéb Garmin FR 305