monique futás

2012.01.05 Csütörtök, 12:33:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:04:45

Távolság

10.23 km

Tempó

06:20 p/km (9.48 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
0
Maximum
167

Edzésleírás

szigeten + rakpart mellett még egy kicsit rá, hogy ne legyen olyan rövid.

nos... egyelőre nem sok értelme volt áttérni alacsonyabb pulzusra/lassabb tempóra, azonos pulzus mellett 20-30mp-cel lassabban megy, mint 1 hónapja. ilyeneket mint most, tavaly télen is tudtam futni. :(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:04:45 10.23 06:20 9.48 0 0 167 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

33 hozzászólás

monique képe

monique 4545 napja

bloghoz még össze kell szednem a gondolataimat. :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4545 napja

Örülök, hogy minden rendben, már hiányoltunk, főleg a szép mosolyokat! Blog lesz a dologról?

Köszönöm az aggódást, nagyon rendes lány vagy! A hétfői futásnál válaszoltam! Mégegyszer köszönöm, kitaláltad a problémát!

monique képe

monique 4545 napja

ja igaz, a múltkor időm se volt netre :)

Bozót képe

Bozót 4546 napja

Ja, oké!   Csak fura volt, hogy se itt, se a fórumban.... :)

monique képe

monique 4546 napja

köszi az aggódást, nincs gond :) direkt a pihenő, a tervem szerint 4 napot nem akarok futni, hátha az segít a pulzuson. tehát holnap már mehetek futni végre, de jó lesz =))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4546 napja

Én is hiányolom! Hétfő-kedd a pihinapod, de ma már csütörtök van! Remélem, hogy minden rendben?! Blog?

Bozót képe

Bozót 4546 napja

Nuhát, 3 pihinap sorban????   Vagy csak elfoglalt vagy?   Remélem, nincs baj....

monique képe

monique 4549 napja

Bozót: most még egy darabig nem tudok beszélni vele sajnos. :( (ugyebár nem edző, csak tanácsadó, aki segít néha, ha van ideje.) de persze amint lehet, kikérem az ő véleményét is.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4549 napja

Kedves Bozót! Nagyon hálás vagyok neked! Nagyon rendes lány vagy! De tudom, hogy gyarló lélek vagyok, de a 10. odaszúrásra, visszaszúrtam!

Viszont én, de gondolom, hogy Móni is kiváncsi volna a véleményedre, ha volnál szives kifejteni, szerintem sok okos dolog volna benne, és rendkivül tanulságos lenne!

De az edző véleménye is érdekes lehetne!

Bozót képe

Bozót 4549 napja

Hú, Feri, én sokszor "védelmedre keltem" amikor mások félreértettek, túlzottan reagáltak, de ez most tényleg kemény volt!  :o

 

Móni: edző nem mond semmit erre?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4550 napja

hogy a szervezet nem akkor fejlődik, amikor terhelik, hanem amikor pihen.

Ebből a logikából kiindulva egész nap heverészni kellene, soha nem kellene futni, hiszen akkor érnénk el a legjobb eredményeket!

Mónika múlt évben elképesztő mértékben fejlődött, és vele értek egyet tökéletesen, neki van igaza!

monique képe

monique 4550 napja

"Tavaly nem volt az" - ezt se nagyon értem, mivel fejlődtem tavaly, méghozzá elég sokat. :)

monique képe

monique 4550 napja

oké akkor kicsit jobban kifejtem. már a szilveszteri előtt is szar volt a pulzusom, máskor meg annyi kihagyás+megfázás után nem tart pár napnál tovább a visszaállás.

amúgy valami tényleg nem stimmel azzal ahogy te az edzésnaplómat nézed, mivel vannak benne pihenőnapok (pl. ezen a héten a hétfő és a kedd), meg pihenőhetek (pl. a megfázás előtti hét az az volt) de úgy írsz mindig, mintha nem lennének. :O

Hauanita képe

Hauanita 4550 napja

Én nem hibáztatlak, hanem nem értelek. 
Ha fejlődni szeretnél, akkor nincs olyan, hogy most Szilveszter van és azért futok, ha meg újév akkor azért. 
Ha viszont a buli kedvéért futsz, akkor meg nem logikátlan, ha nem úgy alakul a fejlődésed, ahogy szeretnéd.
Szerintem a kettőt nagyon nehéz összeegyeztetni, és véleményem szerint hibátlanul nem is lehet.
Másik, hogy a legelső, amit nekem megtanítottak, hogy a szervezet nem akkor fejlődik, amikor terhelik, hanem amikor pihen. Nehéz úgy fejlődni, ha nincsenek (akítv) pihenőidőszakok az edzéseid során. De Te tudod, jó-e ez így a szervezetednek. Tavaly nem volt az...

monique képe

monique 4550 napja

te mindig engem hibáztatsz, ehhez már hozzá vagyok szokva, és megmondom őszintén nem érdekel. nyilván el se olvastad, hogy miért azt futottam szilveszterkor meg újévkor, amit.

Hauanita képe

Hauanita 4551 napja

Móni! Nem értem, miért csodálkozol. Hiszen volt egy másfél hetes kihagyásod (jó, benne volt egy 5 kilis próbálkozás, igen, látom), majd minden fokozat és átmenet nélkül futottál egy közel 70 kilis hetet. Ha alapvető edzéselveket nem tartasz be, miért csodálkozol, hogy a szervezetednek fogalma sincs, mit akarsz? Egy betegség után pedig igenis kell idő, hogy a szervezet visszaálljon az az előtti állapotra. Véleményem szerint ebben fontos szerepe lenne a terhelés fokozatos emelésének, bár ebben nyilvánvalóan nem fogsz velem egyetérteni... Szóval türelem, óvatosság és hajrá! :) Semmiről nem vagy lemaradva így január legelején.

monique képe

monique 4551 napja

akkor csak annyi, hogy te más módszert javasolsz (a türelem, a néhány hónapig kivárás módszerét). ebben pedig nem értünk egyet, de ez nem baj.

Briel képe

Briel 4551 napja

De leesett. Mindegy, hagyjuk.

monique képe

monique 4552 napja

(mármint a visszafejlődés témában: a túl könnyű elvileg azért szintentartásra megfelel...)

monique képe

monique 4552 napja

hmm, hát igen, két út van, vagy emelek a tartományon vagy emelem a km-számot. de előbb még várok 1 hetet h visszajön-e az előző szint vagy se. mert azért visszafejlődni se kellene, akár túl könnyű ez a 68% akár nem :)

amúgy lehet h majd rászánom magam laktátmérésre is végre olipapánál :) csak azon izgulok h biztos túlizgulom majd.. :D

empirke képe

empirke 4552 napja

Igen értem. Én arra gondolok, hogy ilyen könnyű intenzitás mellett az állóképességedet nem tudod igazán fejleszteni a te szinteden, és a maratoni pulzustartományodon belüli gyorsuláshoz kevés szerintem. De persze akkor lehetne ezt igazán tudni, ha már tudnád kb. milyen zónában mi történik benned, mert lehet, hogy 68%-on is fejlődsz. :) Én tuti nem.

monique képe

monique 4552 napja

ja, természetesen a gyorsulás nálam azt jelenti h rövid versenyek tempója javul; állóképesség javulása meg h 1) adott alacsony pulzuson javul a tempó (de ez a hosszabb versenyekre hat csak ki igazán, félmaratontól felfelé) 2) ugyanaz a pulzus tovább tartható anélkül h emelkedne. tehát végül is ebben is van (kéne legyen) "gyorsulás", csak másféle. :)

monique képe

monique 4552 napja

Briel: akkor lehet nem esett le, hogy mi a gondom. én úgy gondolom hogy ha stagnálás vagy lassulás van akkor annak az okát ki kell találni, feltéve h nem csak 1-2 hétig tartó átmeneti lassabb. nem hagynám ezt így hónapokig. ennek a türelemhez semmi köze, az ahhoz kell, hogy az edzéseket egyáltalán csinálja az ember. :D de ha fontos a fejlődés akkor gondolkodni, megfigyelni, elemezni is érdemes.

 

KaCsa_Judit: gyorsulásra nem számítok, ahhoz tényleg túl alacsony :) csak az állóképesség javulásáért csinálom, ami ebben a tartományban tavaly télen még működött is szépen.. na de még adok neki pár hetet, hátha tényleg csak átmeneti ez, aztán meglátjuk. :)

empirke képe

empirke 4552 napja

Bár, a fene se tudja, csak okoskodtam picit. Mert ismerek olyat, aki rengeteget gyorsult ilyen könnyű tartományos edzésekkel. De ő nem olyan edzett, mint Te.

empirke képe

empirke 4552 napja

 

68%-os intenzitással szerintem nincs sok értelme. Ez túl alacsony tartomány ahhoz, hogy bármilyen fejlesztő hatása legyen, vagy legalábbis hogy az állóképességedet fejleszd vele a te szinteden. Én azt gondolom, hogy ez akkor jó, amikor valaki kezdő, vagy újrakezdő, és nincs jó formában.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy a lassulás csak átmeneti, nálam is vannak ilyen napok/időszakok, amikor ua. a pulzuson fél perces különbséget látok.

Briel képe

Briel 4552 napja

Én csak azt mondom, hogy türelem! :)))

monique képe

monique 4552 napja

Briel: azért azt te sem mondod hogy lassulni kéne kezdetnek vagy igen? egyébként 6-8héten belül már kell fejlődésnek lennie ahhoz, hogy azt mondhassuk, egy edzésterv működik. (feltéve h nincs más gond)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4552 napja

Nem tudom a választ, de bárcsak segíthetnék! De azt viszont tudom, hogy te okos lány vagy, és hamarosan megoldod a talányt!

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4552 napja

Szerintem én az intenziv keresztedzésekkel rontottam el...  de azért próbálom tovább... úgy veszem ki Briel szavaiból, hogy Neked is ezt kéne tenned:)

Briel képe

Briel 4552 napja

Nem tudhatod, hogy milyen eredményt hoz valami néhány hónap alatt, ha nem csinálod néhány hónapig...

De nem szólok bele, úgy csinálod, ahogy jónak látod. Meg ha jól emlékszem, van eződ, aki ad edzéstervet és tanácsot, majd ő megmondja a tutit.

monique képe

monique 4553 napja

Briel: nem akarok hónapokig csinálni vmit, ha nem hozza meg a várt eredményt, hanem változtatok.

HarcsaB: ja, csak tavaly működött ez az alacsonyabb pulzusos dolog. nemtudom mi változott nálam.. ezért nem értem. a te eseted viszont durva :O meg a múlt heted is külön durva volt, ahogy nézem .. :D

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4553 napja

Én is ezt tapasztaltam, próbáltam alacsony pulzussal, egy percet lassultam de a pulzus nem csökkent számottevően, sőt már ott tartok, hogy ugyanakkora pulzussal futom a 6.30-at, mint tavaly az 5-30-at... valamit nem jól csinálunk:)

Briel képe

Briel 4553 napja

Adj időt magadnak! :)

Tegnap majdnem pont ennyit futottam! 10,22-t!

Egészségedre!

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305