zozo.m egyéb

2012.01.09 Hétfő, 09:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:00

Edzésleírás

Terheléses vizsgálat! - Pasaréti út (CardioControl)

Kezdődött, hogy kiderült a recis 11-re írt be. Még mázli, hogy a 10órás lebetegedett. :)))

1. Adatlapkitöltés.
2. Magasság, súlymérés. 170 - 62,9. Mondom úgy tudtam, hogy 180 centi vagyok. Az meg lehet, rosszul rakták fel a mérőt. :) A másikra: "de sokat ettem tegnap" - Rendben beírok 62,5-t. :D
3. Testösszetétel.
4. ezt követően megcsapoltak. (igazából elgondolkoztam, hogy fogok én futni, hiszen szinte semmit nem táplálkoztam addig).
5. Beszélgetés a doktorral mi fog történni az elkövetkezendő perekben.
6. Ezt követően telepakoltak drótokkal EKG készült. nyugalmi helyzetről.
7. Majd levegőt kellett kifújnom. Ez volt az egyetlen amitől nem tartottam. Hiba volt.
8. Jött a futópad. Életembe először. Zsinórokkal, maszkkal. Nem volt túl kényelmes. Volt rajta egy piros pont, a doki mondta, ha nem bírom nyugodtan nyomjam meg. A végén fog szólni, amikor már csak 1 perc lesz hátra, jó lenne ha bírnám végig, mert az mutat meg mindent. Utána ha még van bennem kraft még mehet. Először egy 6 perces séta itt koordináltak, hogy előrébb, vagy picit oldalra. támpont a piros pont volt arra koncentráltam, majd kezdödött egy kis kocogással. aztán szépen lassan emelkedett. 3 dologra kellett figyelni: levegővétel, a pirospontra, hogy ne távolodjak el tőle, illetve az instrukciókra.
Futás közben többször is vérnyomás mérés is volt.
A vége felé már egész gyors volt, néha úgy éreztem lecsúszok, így nagyobbat léptem, de ez a vége felé már nem volt gond. Ott már futni kellett. :)) Kézzel segíteni a mozgást. Erre külön felhívták a figyelmet többször is.

Elérkezett az említett egy perc. de hogyan számolt? eltelt egy csomó idő és megszólal 50 másodperc. 45, 40, ... kemény lesz gondoltam, de csak a piros gombra figyeltem megmaradjon a távolság...30, 20, 15 ... "ezt már ki kell bírni, mindjárt itt a vége", 10, 5, mostantól ameddig megy még. aztán nem sokkal ezután szólt, hogy lassan leállítja, visszaszámolt. ekkor az asszisztens és én is nagyon figyeltem hisz tudtam, hogy furcsa lesz "megállni". Szépen megizzadtam...

Eredmény: kb egy hét múlva várható. Pár szóban annyit mondott, hogy a levegő felvételen van még mit javítani. Például úszással. :)
//ha megtanulok még nagyobb levegőt venni, akkor mit fog szólni az énektanárom? Múltkor már megdicsérte az egomat. Azt hiszem eddig is tudtam, de mostmár bizonyos vagyok benne. Minden relatív!
A max pulzusom úgy néz ki nem egészen 196, hanem majdnem 200. Tudom hol van az anaerob küszöböm, amit akkor érdemes átlépni, amikor már a verseny vége felé vagyok :) mondjuk ezt gondoltam volna.

jó volt, remélem az eredményekből többet megtudok, de az biztos, hogy utána is kell majd olvasnom! Első feladat, növelni kell a levegőkapacításomat. :)

A többit, ha meg lesz az eredmény.

ui: márciusig be lehet váltani a BSI által kapott utalványt, ha valakit érdekel.

11:45-re értem haza, gyorsan egy mirelit pizza a sütőbe. majd 13-ra a melóba. nem sokkal később egy kakaós csiga beficent. keksz, nasinak. majd pár kockacukor, mert úgy éreztem fogyok... utána még egy kakós csiga bement. Ezt követően jöttek a mandarinok, és még nincs 16h. ... furcsa dolog történt, kértem csokit a kollégáimtól (//nem eszek nagy általánosságban). ez úgy helyre tett. majd 17h jöhet a hazafutás, de az már egy másik edzés...

ha lesz új hírem:...

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Julcs képe

Julcs 4540 napja

este újabb kakaós csiga nem figyelt már be? :) egyébként érdekes amit írtál, majd kíváncsi vagyok az eredményre is!

dilisuni képe

dilisuni 4556 napja

hinye... na, erről én is szeretnék kapni infókat ;))

Julcs képe

Julcs 4558 napja

Hová mész? Majd meséld el mi volt!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!