PecsiPeter futás

2011.11.25 Péntek, 16:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:45:00

Távolság

21 km

Tempó

05:00 p/km (12.00 km/h)

Pulzus

Átlag
156
Minimum
0
Maximum
167

Edzésleírás

Mit is írjak erről?Ez tavaszra volt betervezve.15 percet javítottam félmaratoni időmön.
Nem mondom,hogy könnyű volt de nem is haltam bele...
Magam sem értem,hogy mi történik de mostanában többször is sikerül olyat villanni(magamhoz képest) mintha nem is én lennék.
Durva szintugrás van.
Ez a tempó ez nekem távoli álom volt eddig.Főleg ilyen távon.
Erre a 19re most nem húzok lapot.
Azt hiszem most van itt az ideje visszább venni mert a maximum overdrive nyírást csak egy darabig bírja a test büntetlenül.
Úgyhogy ennek szellemében a hétvége már visszafogottabb lesz terhelésben mert most kell okosnak lenni és nem lesérülni a túlzott lelkesedésben.
Nagy örömködést amúgy sem éreztem a "célban" pedig ez a mai nap ez durva,csak úgy repkednek a PB-k...Kifelé nem mutattam ugyan de megint eléggé befordulós napom van.
Mondjuk kissé paradox módon depressziós időszakaim sport teljesítményeimre doppingolóan hatnak(lásd pl. Miskolc).
Még 1-2 görlfrend elhagy oszt' futok egy 3 óra 30as maratont:).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:45:00 21 05:00 12.00 0 0 167 156
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4556 napja

Köszönöm Tibi!
Te mindig nagyon f@szán látod a dolgokat!
Ezért is isszuk annyian szavaid...

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4557 napja

Szép volt Péter!Jók a meglátásaid,én is visszavennék a helyedben egy ilyen kemény időszak után kicsit stabilizálni az elért fejlődést,aztán majd megint ugrani egy szintet.Én általában azt tapasztalom,hogy a fejlődés nem igazán egy kiszámítható napról napra azonos kis hangyafaxnyi javulás.

Inkább úgy néz ki,hogy vannak olyan periódusok,amikor minden összeáll,jó az edzés,jó az étkezés,motivált az ember,és szépen fejlődik.

Aztán jön egy stagnálás,megtorpanás.Azt szokták mondani,az edzők legalább 80%-a ebben az állapotban leledzik.....Innét nagyon vékony a jég a túl edzés felé,mert aki tapasztalatla,az még inkább terheli magát,hogy tovább fejlődjön,az helyett,hogy kicsit hagyná a szervezetet megszokni azt a terhelési szintet,amit elért.

Tudni kell,hogy a hormonháztartás bár kibillenthető pozitív irányba a nyugalmi optimális mindenkinek más más szintjéről,de az mindig igyekszik vissszaszabályozni az alap állapotba.

Értékelni tudni kell az eredményeinket.

Te hatalmasat változtál,én tudom jól,mennyire más a komoly súlyokkal való munka,és a kemény aerob edzés futásban,kerékpárban.

Mind a kettőben jó szinten lenni akár külön külön is egymás után nagy eredmény,mert azt jelenti,hogy szinte tökéletesen tudod kontrollálni a testedet szinte olyan lehetsz,amilyen épp szeretnél.

A nagy átlag ezzel szemben biztosan ismerős:"mindent megpróbáltam,de egyszerűjjen nem bítam lefogyni..."

Depressziós hajlam esetén könnyű úgy felfogni a sportban elért eredményeket,hogy OK,megvan,de most ettől boldogabb lettem?Nem érzem azt az eufóriát,amire gondoltam....Ez sokszor még teljesen stabil sportolóknál is így van,az az érzelmi állapot azért olyan különleges,mert épp olyan,mint a szivárvány...Eső is volt,a nap is kisütött,ám akárhogy is kémlelem,mégsincs sehol....

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!