Miska85 futás

2012.04.01 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:44:18

Távolság

21.1 km

Tempó

04:57 p/km (12.14 km/h)

Edzésleírás

Félarathon a Vivicittán. A cél 5 perces km-kel haladni.

És sikerült elérni a célt. Nagyon elégedett vagyok:)

Az utolsó hét kisebb torokfájása és edzésmentessége, valamint a verseny napján fújó erős szél nyilván kicsit hátráltattak. Ennek ellenérem, mikor befutottunk, úgy éreztem, hogy mindent kiadtam magamból, ezen a napon ennél jobbat nem tudtam volna nyújtani.
A táv első 12 km-én többet haladtunk dél felé, ráadásul főleg a hátszeles szakaszok voltak a dunaparton, míg a szembeszelesek a házak között, ami kedvezett, így közel két perces előnyt tudtam kialakítani a céltempómmal szemben. Aztán 12km után kezdtem érezni, hogy fáradok és 13km-nél fordultunk észak felé. Innentől egy pillanatig sem volt őszinte a mosolyom, az erős széllel szemben küzdöttünk 5km-t és bizony bőven veszítettem is, egy perc alá csökkent az előnyöm. A frissítők sem estek igazán jól, inkább kizökkentettek, mint felráztak. Aztán 18km-nél fordulás dél felé és beleadtam apait-anyait, jött is egy gyorsabb km, de már nagyon fájt minden. A hídra felfutni szembeszéllel halál volt, a szigetre befelé pedig egy aszfalt egyenletlenségen majdnem kiment a bokám. Az utolsó km-et azért igyekeztem megnyomni és a végén sprintelni is, amibe kissé beleszédültem:)
Nem baj, megérte, megérte az is, hogy napokig járni alig bírjak. Nyilvánvalónak tűnik, hogy továbbra is az állóképességgel kéne fejlődni. A táv első felében szép mozgással, jó tempóban futottam, szerintem azzal semmi baj nincsen. Utána viszont már inkább akaraterőből nyomtam és a szívem vitt előre, nem a lábam.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:45:00 21.1 04:59 12.06 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Miska85 képe

Miska85 4423 napja

csak 12 és fél percet :)

mzsugyel képe

mzsugyel 4423 napja

Jól gondolom, hogy több, mint negyed órát javítottál az eddigi rekordon?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!