forgi futás

2011.11.05 Szombat, 11:57:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:09:00

Távolság

10.5 km

Tempó

06:34 p/km (9.13 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
106
Maximum
182

Edzésleírás

A reggeli WTG, XTG, ATG (a kifejezések első megfejtője egészségére megiszok mondjuk egy pályinkát majd holnap) köröket úgy éreztem kell még valami kövesse. Megvan két Margit-sziget kör.

Azt hiszem a mai futás a különösen élvezetesek közé sorolható a részemről. Nem siettem. Az első körnél igyekeztem a pulzust 160 alatt tartani. Segített, hogy felvettem egy előttem mozgó hölgy tempóját, aki szép bolytos sapkában és könnyed sebességgel vágott bele a távjának. Közben volt időm nézelődni is. Megcsodáltam, hogy az állatkertnél mennyi gólya maradt az idén. Aztán az avarszőnyeget, amit a szigeti fák bocsátottak az odajárók rendelkezésére. Aztán egy fiatal futó nőt sikerült megelőzni, aki szegény ugyancsak zihált. Megköszöntem figyelmességét, hogy kilépett az utam elől s nem kellett kerülnöm, és bíztattam, mert megérdemelte.

A visszafelé köröm közepén egy idős úrra lettem figyelmes. Nagy pocakkal rótta körét, a tempója egészen lassú, mégis határozottan futómozgással közlekedett. Gondolatban megveregettem a vállát, látszott rajtam, hogy komoly elhatározás vezeti és szándékát tett követte. Aztán a MAC előtt egy ismerős színű trikójú hátizsákos futóra lettem figyelmes. Igen azt hiszem nem kérdés, TZH-val találkoztam. De ment tovább mindkettőnk a maga útján. Őt kis különbséggel krysta követte. Rajta nagyon látszott a koncentráció, valószínűleg ismét pulzustartó futáson volt. Menet közben, elveszett a nyulam, de a következő körben akadt másik. Itt már kicsit nagyobb pulzust engedtem, de a cél a kicsivel 160 fölötti szívritmus volt. Ezt mintha nyulam is érezte, gyorsabb tempót diktált, mint az előző, de lekövethetően. Az állatkertnél nem csak a gólyákat csodfáltam meg most már, hanem a szarvasokat is, akik közül egy barcogó hanggal igyekezett felhívni a figyelmet magára. A gólyák pedig szinte még többen voltak, mint előzőleg.

Aztán a fordulót követően újra szembejött krysta, talán még elszántabb tekintettel mint előzőleg. Kicsit később ismét láttam az öregurat is. Aztán egyszercsak egy ismerős hajszín és frizuraforma bukkant fel előttem. Nini ez Briel... Köszöntem, és megfordult a fejemben, hogy vele tartok a maradék szakaszomon, de jelzett, hogy menjek. Aztán ismét jött TZH is. (Azt hiszem ez már futériás futótalálkozónak is beillik). Aztán a stadiont elérve, úgy döntöttem pörgessünk egyet, s lendületesen jutottam túl nyulamon, s jutottam be a második köröm végére.

Miközben sétáltam kifelé a szigetről levezetésként, ő futva jött s utólért. Köszöntem neki, s megköszöntem a nyulazást. Ő pedig egy hüvelykujj fel mozdulattal nyugtázta a megköszönést.

S, hogy mi történt még a szigeten? Valamit biztosan kihagytam...

Vagy mégsem?

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:09:00 10.5 06:34 9.13 0 106 182 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

forgi képe

forgi 4610 napja

Jelentkezem, minden rendben csak semmi nincs a helyén.

V.Petra képe

V.Petra 4610 napja

Csatlakoznom kell az előttem szólóhoz, ugyanis a tény nekem is feltűnt! Minden rendben? Petra hívja Forgit! Jelentkezz! :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4612 napja

Forgikám! Nagyon eltüntél!!!

forgi képe

forgi 4616 napja

Ezt a képet az élet írta nem én, ahogy Hobo is írta anno.

bibe2 képe

bibe2 4618 napja

Milyen szép kis életképet adtál elő:) Egs!

pátyalso képe

pátyalso 4619 napja

Ez egy valódi Forgi-lektűr volt. A névnapi különösen értékes lesz pár évtzed múlva:)Egs!

Bozót képe

Bozót 4619 napja

Milyen mozgalmas az őszi sziget! :)

Tündüs képe

Tündüs 4619 napja

Isten éltessen, én csupa ismeretlennel találkozom, azért ez nagy élmány lehet!

Briel képe

Briel 4620 napja

:)))) Nekem meg az futott át a fejemen, hogy fenébe a pulzuskontrollal, de jó lenne kicsit együtt futni, mint egy hónapja... Azután csipogott az órám, és rendre intettem magam. 

Egészségedre Imi, és köszi a "forgis" beszámolót! .)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4620 napja

Nagyon élménydús futás volt, ilyenekért érdemes futni!!!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4620 napja

A rövidítések megfejtését feladtam.

A futás viszont teli volt élménnyel, gratulálok.

V.Petra képe

V.Petra 4621 napja

Na, hát ezért jár a sör! És a névnapodra való tekintettel felmentést adok a takarítás alól! :DDD

Duska73 képe

Duska73 4621 napja

Még hogy a futás unalmas...?!  :-) Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!