zozo.m futás

2011.09.25 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:42:27

Távolság

21.1 km

Tempó

04:51 p/km (12.36 km/h)

Edzésleírás

I. Esztergomi Félmaraton.

Lementünk egy utolsót maratoni verseny tempót gyakorolni, Ildivel, Melániával, Katával és Zolival, aki inkább szurkolt a mai napon!

Érdekesen találtuk meg a helyszíneket. De végül minden meglett. 11 kor Kassai Viktor segítője Erős Gábor útjára indította a mezőnyt. Voltak, akik párba, akik egyéni 10km-t és akik egyéni 2 kört vállaltak.

11 kor indultunk, hátramentem, hogy ne zavarjon senki sem a maratoni tempóm gyakorlásában. Zene a fülemen, John 00 Fleming. Macskakővön startoltunk, gyorsan ki az aszfaltra, és eljutottunk a Prímás szigetre, ott aztán írány a gesztenyés föld útra. Beálltam egy pár mögé és ott haladtam, nagyon előzgetni nem lehetett, így inkább követtem az előttem haladókat. Majd a hölgy elengedett, így kellett keresni egy új embert akit követhetek, kicsit távol volt, de utólértem. Végig mentünk a kis patak mellett át a kis hídon, majd felfutni a Bazilikához. Ezen a szakaszon kicsit lassítottam, nehogy elfáradjak. Bent aztán az 1. frissítésem és fordulás. Lefelé rosszabb volt mint felfelé, a macskakövek némelyike érdekesen állt, így lesprintelni valahogy nem mertem. :) De azért leértem. És vissza azon az úton, ahonnan jöttünk. Láttam magam előtt folyton Katát. Így éreztem ez talán nem egészen maratoni tempó. Az aszfaltra visszatérve láttam a Fő téren álló épületen levő órát. ~11:50 volt a két mutatója. Az első kör végén  mindkét lány ismerősömet leelőztem, amikor frisstettek.

A második kört folytattam, ahol kapásból előztem egyet. Majd át a szigetre, és közben újabb előzések. Föld úton szépen haladtam, amikor újabb embereket előztem meg. A fordítónál nehéz dolgom volt, mert a későbbi egyéni 3. helyezet hölgy volt az új célpont, akit szinte a rakparton követtem. De még a híd előtt beelőztem. A zene meg csak szólt egyre jobban pörgött. Furcsa érzések kavarogtak bennem, amit verseny alatt eddig még nem éreztem, de újabban az elmúlt napokban igen. Ekkor már tudtam, hogy ebből valami egészen jó dolog sülhet ki. Érkeztem a Bazilikához, és tudtam nem szabad gyorsan menni, így kicsit visszavettem, viszont eszembe jutott, lefele tudok lazulni, mert hogy nem sprintelek le az ziher. Íg rákapcsoltam, vagy 5 embert előztem meg ezen a szakaszon. 3. és egyben utolsó frissítésem fent, fordulás és futás. Nyomtam tovább. A "rakpartra" érkezve kicsit megszólalt az egom, hogy lassíts. Elhajtottam, eszembe jutott egy videó, hogy bírom még tovább. És még volt előttem megelőzni vágyó futó is. Tovább! Megelőztem... Ezt követően már nagyon távolinak tűnt az újabb cél. Mentem, futottam és az egom folyton szólított, kicsit engedtem neki a pár méteres emelkedőnél, de aztán a szívemet is kiraktam és megnyomtam az utolsó 600m-t, láttam az órát 12:40 körül mutatott, így csak az járt a fejembe, hogy minél jobb legyen az új idő. Beérkezve a térre, már nagyon fájt, és újra megjelent az egom, de nem adhattam fel. Végül beértem...

- itt kell egyéni legjobbat futni? - dilisüni
- miért mennyi lett? - én
- 1:42.
- jó volt a zene...

Fantasztikus volt a pálya, bár néhol keskeny volt, és még egy nagyobb emelkedőt is meg kellett futni kétszer!

Végezetül az időm: 1:42:27.
Eddigi rekord: 1:45:58 - 2010 Niké 1. félmaratonom
Idei rekord: 1:47:08 - Niké az 5. félmarcsim. De ez most megváltozott.

Kata 4. lett a hölgyek között Gratula, Ildi és Melánia is legjobbakat futottak itt! Köszönjük Zolinak, aki elhozott minket. Ezért cserébe, lesz X-faktor jövő héten, de csak is kaja előtt!

... és köszönöm lényemnek, hogy nem hallgatott az egomra, és nagyon friss és egészséges testben élhet.
... és köszönet jár Lindusnak is a zenéért. :) lehet, hogy maratonon is ilyen zenét kellene hallgatnom....

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:53:50 10.55 05:06 11.76 0 0 0 0
00:48:37 10.55 04:36 13.02 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Pippa képe

Pippa 4654 napja

Gratulálok!

dilisuni képe

dilisuni 4654 napja

Gratulálok, nagyon-nagyon szép. De előbb-utóbb jönnie kellett az eredményeknek is, mert nagyon lelkiismeretesen végigtoltad az utóbbi hónapokat. Na, még vasárnap fussunk egy jót, aztán novemberben a Balcsi félmarcsin javítsunk egy kicsit a pb-énken ;))

running Laca képe

running Laca 4655 napja

Gratulálok az új PB-hez!!!!

Levicopter képe

Levicopter 4655 napja

Mit mondjak: GRATULÁLOK !!!! ( meg is dolgoztál érte !!!)

Julcs képe

Julcs 4656 napja

Hűha....nem semmi mit mentél, nagy gratula! Mikor lehagytál egyáltalán nem voltál fáradt, aztán szembe jövet sem, de még a célban sem. Jó lesz ez a maraton asszem :))

faxau képe

faxau 4657 napja

Grat!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!