forgi futás

2011.08.31 Szerda, 06:29:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:38:23

Távolság

6 km Szint: 5 m

Tempó

06:24 p/km (9.38 km/h)

Pulzus

Átlag
157
Minimum
75
Maximum
175

Edzésleírás

Össze-vissza futás, azaz 2 kili bemelegítés lassú kocogósba, majd 100-200-400-200-100 piramis, közben kocogóssal, s ismét 2 kili kocogás levezetésül.

Nehezen keltem indultam. Mértem egy nyugalmi pulzust 57-t mutatott (megjegyzem 60-nál járt az elmúlt két napban mikor láttam). Na jó kelés, indulás. Áldott drága napocska pont a szemembe süt, de mit tegyünk. Majd téli hajnalokon, hogy fogok sóvárogni eme napocska után. Az első kilométer laza 7 perces s nagyjából hasonló a visszafelé is.

Aztán jön a piramis. No nem a Ghizai nem is a Dél-amerikai, de azért lépcsős. Az első klépcsőfokra úgy érzem nehezen pörgök fel. A második előtt fekete cica vadászik előttem a bokorban, de nem szalad át előttem az úton. Ez jó jel, különben sem vagyok babonás (azt most gyorsan megyek lekopogom, esetlteg a bal vállam felett köpök egyet dél irányába. Tényleg mit is kell ilyenkor csinálni. Megvan, írom tovább a marhaságaimat.) A szánkózódomb előtt harcias vérem vár pórázon. Van vagy 30 centi is, olyan yorkshire szerűség, de a hangja betölti az egész környéket. Még lehet a rákospalotaiaknak is ő adja az ébresztőt. De nem hátrálok meg, megvan az újabb kör. Érdekes a kutya bosszúból ellopja a levegőmet a kör végére, vagy lehet a fekete macska volt? Nem tudom, de még mindig a bokorban van a köröm kezdetén, de a 400-s futam indulásakor felriad szegény. Azért érdekes a harcikutya nem zavarta. A harcikutya kinnt az úton elöttem, de széles az út, és nem fogom miatta megváltoztatni a tervemet. Az első 200-s rész pörög a második már szenvedősebb. Utólag nézve érdekes, hogy a levegő elfogyott miközben a pulzus nem is volt drámai, a gyors futásaimhoz képest?

Jön az újabb 200 méter. Lehet, hogy bennem van a tudat, hogy mindjárt vége, de ez esik a legjobban.  Aztán már csak 100 méter és vége a gyorsaknak. (Megjegyzem nem tudom szabad-e ilyenkor piramist futni, de jól esett, és ez a lényeg.) Levezetésként még elfotok egy kilit aztán vissza haza.

Ez most jó volt. Sose legyen rosszabb.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:38:23 6 06:24 9.38 5 75 175 157
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 4686 napja

:D

amúgy a pulzusnak nincs ideje ilyen rövid távon felmenni, azért nem volt olyan magas

Briel képe

Briel 4686 napja

Ez olyan "forgis" edzésleírás volt! :) Egészségedre!

Tündüs képe

Tündüs 4687 napja

Jók ezek az állatos esetek, engem is megmosolyogtatnak és úgy mindig könnyebb. Egs!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4687 napja

Ilyen jó kis futások kellenek (és jó beszámolók, hogy mi meg szórakozzunk)

pátyalso képe

pátyalso 4687 napja

Szólj valakinek,hogy a harcias véredet engedje szabadon:))))) Kell az a vasárnapi félmaratonhoz:)))))egs.

mo-ka képe

mo-ka 4687 napja

Annyira ügyes vagy, hogy ilyen korán tudsz nekiindulni az edzéseidnek. Szép a piramisedzésed is, hajrá félmarcsi!:)

zenoka képe

zenoka 4687 napja

Egeszsegedre! jo kis porgos reggel! aztan nike-ig mar csak lazan! nekem a vege szokott lenni a legrosszabb amikor mar tudom hogy mar cask nem sok van a tempo reszbol.. nah akkor hirtelen elviszi a kiskutya a levegot.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!