forgi futás

2011.08.27 Szombat, 10:25:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:43:28

Távolság

7.6 km Szint: 6 m

Tempó

05:43 p/km (10.49 km/h)

Pulzus

Átlag
183
Minimum
157
Maximum
196

Edzésleírás

Folyóparti Futóparti Pünközsdfürdőn az Óbudai Futókör szervezésében.

A szervezés nem volt a legtökéletesebb, a versenyt 5 perccel a tervek előtt elstartoltatták, úgy, hogy előtte egy 3000 méteres versenyt is indítani kellett volna. Mi pátyalsoval éppen bemelegítettünk, mikor látjuk, hogy elindul velünk szemben egy mezőny. azt mondja Zoli, milyen lassan futnak ezek a 3000 méteresek, ezt a versenyt simán megnyerte volna. Tovább menve a starthely felé közlik velünk, ezek a 7600 méteresek voltak. Na uccu neki, hajrá utánnuk. Persze Zolit, mint egyre távolodó kondenzcsíkot láttam csak, de ez már nem szokatlan, mivel láttam őt már más verseny is futni. Aztán pár száz méter elteltével én is lehagytam az utolsót, ami határozottan jót tett, hiszen a célomat beteljesítettem. (Nem én érek be legvégül). Ezt a célt még pár ember segítségével sikerült is túlteljesítenem. A futás végig a Duna melletti részen ment, helyenként rálátással a folyóra, időnként már-már vízparti erdős részeken, de nagyon szép szakaszon. Mivel kilométerenként lerakták a jelzést, így folyamatosan tájékoztatást kaptam a megtett útról. Aztán a féltáv felé közeledvén, azt vettem észre velem szemben jön a mezőny, a legelső futó pedig egy általatok is jól ismert piros trikós futó. (egyelőre nem lőném le a sluszpoént, azt majd úgy is kitaláljátok, de ő lett az első a végén is).  A forditóhoz érve azt is láthattam, mennyire vagyok lemaradva a mezőnytől, s bizony kicsit sajnálhatom a kései rajtot. Nem azért, mert esélyem lett volna egy jó helyezésre, de a mezőny biztosan még jobban vitt volna magával. Így kicsit pulzuskontrolosra vettem a figurát, és kijelöltem 185 fölé nem megyek. Ez teljesült is. A pálya nagyjából 4-5. kilométere között volt firssítési pont, odafelé ugyan nem használtam, de visszafelé már jól esett a víz. Közben egy-két kedves szót bíztatást is kaptunk a parton, hajrát kívánva nekünk. Aztán amikor már a táv vége felé jártam, akkor látom pátyalso jön vissza, gondoltam megkezdett egy második kört is. De nem értem futott vissza. Aztán felvette a kocogótempómat, s elárulta hol lesz a cél. A biztos tudatban a legvégén belehúztam, hogy jóleső érzéssel lihegjem ki magamat a célban. (Hiába no ezt is túllihegtem).

S mi a tanulság:

A 185-s pulzuszónát most jól bírtam, de a jövő héten nem kell eröltetnem.

Úgy érzem valamennyi maradt bennem, de alapvetően meg vagyok elégedve a mai teljesítményemmel. (Különösen a tegnapi nap után).

De a legfőbb tanulság, hogy a versenyt követően istenien esett az elfogyasztott gyümölcsös limonádé és a sajtos-tejfölös lángos a Római-parton!

S még valami a tanulságok közül ami kimaradt: abszolút de semmi!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:43:28 7.6 05:43 10.49 6 157 196 183
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

Eperszem képe

Eperszem 4689 napja

MIcsoda tempó, nagyon nagyon ügyes vagy!

Tündüs képe

Tündüs 4690 napja

Szép volt Forgi!

forgi képe

forgi 4690 napja

Nem szoktam mostanság nyugalmit mérni, de majd fogok. Ma mértem egy polar own-zone -t (130-170 érték között volt).

zenoka képe

zenoka 4690 napja

gratula itt is! nagyott mentel!:D

pudingman képe

pudingman 4690 napja

Azért vigyázz a 185-ös pulzuson való rohangálással, mert már benne van a vörös zónában. Szoktál mérni reggelnete nyugalmi pulzust?

Az megmutatja, hogy másnap mennyire állt helyre a szíved. Én pár napot sokat tartozkodtam csak az anaerob zónában, de már mutatta, hogy nem esik jól neki. A szokásos 50-es pulzus felment 62-64-re, és 1 nap pihenö után is csak 54-re ment vissza.

Jó, lehetséges, hogy már a korom is közrejátszik:-)

krysta képe

krysta 4691 napja

Ügyes voltál, nagyon szép tempót mentél! Gratulálok!

forgi képe

forgi 4691 napja

A max pulzust soha nem mértem ki, de egyik versenyemen 197 volt a maximum (ott szintes betonos 4 km-s futás volt), míg egy másikon sikerült túllépni a 200-s "lüktetést".

Briel képe

Briel 4691 napja

Forgi, nagyon jót futottál, gratulálok!

pátyalso képe

pátyalso 4691 napja

Szép volt mester:)egs.

pudingman képe

pudingman 4691 napja

Én is gratulálok. Mennyi a max. pulzusod?

Azt a tejfölös lángost most én is megenném:-))

RemAti képe

RemAti 4691 napja

Gratulálok!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4691 napja

Szuper tempóban futottál, gratulálok. A pulzusod azért tényleg kissé magas...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!