forgi futás

2011.08.20 Szombat, 11:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:44:44

Távolság

15.75 km Szint: 15 m

Tempó

06:39 p/km (9.02 km/h)

Pulzus

Átlag
167
Minimum
105
Maximum
184

Edzésleírás

Összesen három kör a Margit-sziget külső körén a pudingon és mellette.

Eredetileg két körnek terveztem a mai kocorászást, de valahogy három lett belőle. Lehet kettőig sem tudok számolni? (akarom mondani háromig)

A futás jó hangulatát az inditotta, hogy edzés előtt láttam egy vizibuszt. Azaz egy sárga busznak látszó tárgyat, ami inkább hajó lehetett, mert határozottan úszott a Dunán. Aztán indulás. Rengetegen voltak kint futok, beszélgetők, szerelmespárok, és a jó időt élvezők. Így néha kerülgetni kellett. Az Árpád-híd után arra lettem figyelmes, hogy egy 8 éves forma leány kommandírozik. Imike gyertek már fel. Imike, ha összetörik anya telefonja... (Innen sajnos nem tudom mi történik, mert kiestek a hallókörömből). S miért volt ez annyira érdekes? Mert engem is Imrének szólítanak. Persze rögtön sejtettem, nem csak engem.

A Sport uszoda mellett érdekes volt megfigyelni, hogy egyszere két versenyt is tudnak közvetíteni, az egyik végében műugrás folyt a másikban vizilabdameccs. A Az uttörő stadion végén pedig úgy tűnt a NIKE-sok is edzhettek, mert sokan vártak, meg ha jól láttam a cipőteszt is folyt. A kör végén friss kútvizzel frissítettem megállva.

Aztán a második körben meg kell említenem egy duci futó leányt, akin látszott nincs hozzászokva a terheléshez és igazán kedvem lett volna egy hajrát kiabálni neki, ha nincs tele a füle némi fülhallgatóval.

A futás szépsége kedvéért az Árpád-híd után, becsatlakozott hozzám a szél is, bár ő nem tudta merre menjen. Hol erről arra, hol arról erre fujdogált. Az uszodában tovább zajlottak a versenyek a futóteszt is mehetett még, bár ott már elég megcsappant a létszám.

Ismét jött a frissités, ami igazán jól esett.

Elhatároztam, ha nincs a második körben sem az egekben a pulzusom, akkor ma megcsinálom a hosszabb hétvégi futásomat. Ennek megfelelően tettem. Csodák csodájára ismét jött a vizibusz, mintha éppen most kezdtem volna az edzést. Aztán egy olyan testes legényt volt szerencsém megfigyelni, hogy belőlem kettő sem tenné ki lehet, pedig én sem vagyok egy csöpp alkat. De keményen nyomta a sétát két bottal, s minden becsületem az övé. Igaz nem tudom mekkora távot tehetett meg, de akkor is számomra ő volt a nap hőse. Aztán azt is láthattam, vannak akik annyira élvezik a sziget varázsát, hogy már harmadszor megyek el mellettük, miközben ők a padon ülnek.

Visszafelé azért már éreztem, hogy fáradok és elég volt mára a táv.

De újabb megdöbbenés kötötte le közben a figyelmemet. A rendőrség három csapatszállító autóval jött ki a szigetről. El is gondolkodtam, ugyan minek volt szükség ekkora készültségre itt. Esetleg lemaradtam a palotaforradalomról?

Miközben újból meghallgattam a műugrók pontszámozását, az jutott eszembe, őket sem irigylem. Nem elég, hogy a magasból abba a kis medencébe kell berepülniük, miközben mindenféle flikk-flakk jut nekik, még a mai széllel is meg kellett küzdeniük.

A sziget végénél ismét magamhoz vettem a szokásos frissitőt, aztán egy sprint a kanyarban egészen a fljáróig (na jó azért ezzel nem érnék a 100 méteresek nyomában), s megelégedett pillantás közepette állítottam meg az órát, meg van a mai terv.

 

Most már tudom a félmaratoni táv kábé 3/4-t még mindig le tudom futni a lábaimmal. Remélem a további távolságra elég lesz a szívem is két hét múlva, mert eldöntöttem most már biztosan, indulok a NIKE-n.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:35:02 5.25 06:40 8.99 5 105 169 160
00:35:05 5.25 06:41 8.98 5 157 185 169
00:34:37 5.25 06:36 9.10 5 160 188 174
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

RemAti képe

RemAti 4694 napja

Menni fog ne izgulj!

Briel képe

Briel 4698 napja

Hajrá, Forgi!

Jó a Sziget, mindig történik valami! :)

Tündüs képe

Tündüs 4698 napja

Bocsánat 1/4-d így meg tényleg korrekt!

Tündüs képe

Tündüs 4698 napja

Hajrá a nike-ra!! Menni fog a fentmaradó 1/3 is!

faxau képe

faxau 4698 napja

Szép futás, részletes kis beszámolóval:)

RunKa képe

RunKa 4698 napja

Hurrá, Nike  ::)) Látod, még a vizibusz is veled volt és volt elég látni, figyelni valód is menet közben, nem volt uncsi.

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4698 napja

Gratulálok, szép futás, tuti menni fog a Nike.  Nagyon szemléletes a beszámolód, mintha ott futottam volna Veled...

zenoka képe

zenoka 4698 napja

Oda tetted magad!! Szep volt! Egesszegedre!

Felszerelések

Asics Gel-1160