zsolaaa bringázás

2011.08.16 Kedd, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:02:29

Távolság

66.65 km

Tempó

01:50 p/km (32.65 km/h)

Edzésleírás

edzés Csabival+Bendével

Zeg Kovi boltja-Nagylengyel-Zalatárnok-Nova-Bak-Pölöske-Búcsúszentlászló-Zeg

nettó átlag: 34,5

Erősek a fiúk, így szépen hagytam hadd vezesenek.

Szép nyugodtan mentem a lehető legkevesebb enerigát felhasználva

Szeméttelep utáni lejtőn és a Baki tető utáni lejtőn mentem csak kicsit amíg ritmust nem váltottak.

Szokás szerint minden kis emelkedőn maximumot kellett menniük, a Zalatárnok-Bak közötti hosszú lapos emelkedőn és a Baki tető utáni lejtőt követő emelkedőn le is maradtam, a ritmusváltásnál mikor elöl vezetve meglószoltak dombon felfelé.

A végére elfáradtak a fiúk és nekem kellett menni, Pölöskétől Búcsúszentlászlón át a 76-os útig vezettem 36-38-as időfutam tempóban.

A végén nem volt tüzijáték, nekem adták a győzelmet. Simán lesprinteltem a csabit 47-el :) Bende nem is jött utánam

Utána Bende meghívott minket egy sörre :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:02:29 66.65 01:50 32.65 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

zsolaaa képe

zsolaaa 4692 napja

Ja nem is rád gondoltam hanem magamra. Versenyen sosem volt olyan hogy vezettem volna elöl, arra ottvannak a csapatok meg az elitek.

Veszélyes játék 3 fős csapatban nyélen menni mert aki mögötted jön és erősebb az meghúzza a sort az általad vázolt módon

Vagy mikor te vezetsz és a 3. legpihentebb ember meglószol az emelkedőn de nem is kell meglószolnia elég ha jön egy emelkedő és pihentebb nálad netán még erősebb is kicsivel akkor tuti fix hogy megúszik az ember.

Ezért nem nagyon szeretem kidolgozni magam elöl.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4692 napja

Zsolaa,általában ha megúszok,ott fiatal tiánok vannak,nem az én korosztályom,és elite versenyzők.Azért én nem velük harcolok,és nehogy már egy öreg húzza fel a sort.Ezt azért ők is tudják.Egyébként párszor volt olyan,hogy dolgoztam,vezettem,vittem a tempót,hogy felérjünk,nem forogtam ki hamar,aztán amikor kiálltam valamelyik balfasz amatőr meg a tempóvivés helyett meghúzta,mert ő ugyebár qva erős,aztán hátra csorogva még a sor végét sem tudtam elkapni....Ez tipikus egyébként,és ezért nem szívesen forgok vezetésben ,csak ha több ismerős arc is van,akikről tudom,hogy tudják,mi az a tempómenés,ne adj úristen lánctalpforgás....

Egyébként nem gond ha azt mondják rám,jönni tud,menni nem ....47 évesen a magyar mezőnyben nem az én dolgom,vagy épp az 51 éves Erb Zsolti barátom dolga,hogy csináljuk a versenyt elöl,arra ott vannak az elitek.Nekünk viszont ki kell bírni velük a célig,közöttünk az nyer seniorban,aki ebbe nem rogy bele....Minél többet kell spórolni a mezőnyben,nem lehet ugrándozni....Mert lehet az ember egyet vezet,aztán az ellenfél senior meg friss lábbal épp tudja tenni egy kereket egy lószra,amiből sikeres elmenés lesz,és akkor vége  a  versenynek.

Egyébként itthon az elite mezőny 80-90%-a is így biciklizik,csak páran csinálják a versenyt....Akkor mindre rámondható,hogy csak teszi a kereket,és nem tud menni.Azért mondjuk fiatalon,20-30 évesen ez zríkálóbb,mint nálunk senioroknál.

zsolaaa képe

zsolaaa 4692 napja

Kösz

Azért az sem jó ha nem vezet az ember mert akkor rámondják hogy csak teszi a kereket és nem tud menni

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4692 napja

Mindig a vesztes fizet...:-)

Okosan bringáztál ma,gyakoroltad a mezőnyversenyzést,mely lényege,hogy minél többet kell menni mások zsírján...:-)

Én pld olyannyira magas szinten művelem ezt,hogy ha megúszok mondjuk egy emelkedőn,de többed magammal,akik között látom,vagy ismerve tudom,hogy vannak síkon erősek,akkor nyugodtan rájuk bízom magam,majd ők felvisznek,ha vezetek csak rövidet,és inkább sebességfokozót,gyorsat,hogy belendüljön a sor.....Aztán ha esetleg,ami ritkán van tévedek,és megrogynak,akkor abban a pillanatban felugrok tőlük a sorra egy lósszal...:-)

 

Felszerelések

Scott CR1 Pro (2007)