Mike01 bringázás

2011.08.13 Szombat, 13:58:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:33:49

Távolság

46.22 km Szint: 208 m

Tempó

02:02 p/km (29.56 km/h)

Edzésleírás

Laza, levezeto edzes, a tegnapi levezetese, vegig fix attetellel: 53-17.

Odafele 27.5-es atlagot mentem, hazafele kicsit javitottam, de direkt vegig lazan mentem, a nagyobb dombokra sem mentem, csak 1-2 "bukkano"ra.

Jo is volt, holnap pedig egy hosszu edzes kovetkezik.

Terkepem itt: KLIKK

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:33:49 46.22 02:02 29.56 208 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 4703 napja

...valami kene nekem is, amitol meg jobban fejlodom. Egyelore a kozeli dombokat mar bekapom konnyeden. A heten legalabb 2 edzes a Pilisben. De mindig oda sem mehetek. (a heten szabin vagyok) vagy hetvegente versenyekre kene jarni, hogy legyen kihivas.:)
ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4703 napja

Szívesen,nyugodtan kérdezhetsz bármikor,csak nem biztos,hogy azonnal írom a választ.

Az még kimaradt,de lényeges,hogy lehetőleg minél többet beülve menni emelkedőkön is,főleg az enyhébbeken,sőt azokon legfeljebb csak néha kiállni átmozgatni magad,ha hosszú,több km-es.Rövid falakra,főleg ha 8-10%-os akkor lehet végig kiállva menni,vagy ha olyan meredek,olyan nehéz,akkor marad hátul az áttétel,és elöl van csak váltás.DE igyekszem ezt csak 100 felett megtenni,frissen nem váltok,mondjuk úgy is tervezem az utat,hogy ilyen falak felé nem megyek,pld a Komló-Pécs körömön a Zobákpusztai fal olyan 50km-re van.

Még annyi,hogy emelkedőkön figyelek a minél mélyebb szabályos légcserékre a pedálforgás ütemére.

AZ ilyen kötött edzések,akár a hegyi,sprint,vagy időfutam edzés,stb valóban már egy más szint,amikor elkezdtem én is csak úgy mentem,hogy mentem ahogy tudtam,és kész,minél jobb lett az átlagom úgy gondoltam annál jobb vagyok.Aztán rájöttem,hogy a kuka egysebességes 30 feletti tök mindegy mennyi átlagok semmit nem jelentenek,speciális edzések kellenek túlnyomó részt.Minél jobb valaki annál inkább,és annál inkább képes el is viselni azokat mind fizikálisan,mind psychésen.

Én már szakmai ártalomból nem nagyon ülök úgy biciklire,hogy csak úgy túristásan megyek egy kört edzéstervezés nélkül.Idén pld még csak olyan sem volt,hogy mondjuk kigurultam Szálkára,vagy Domboriba fürödni,amikor épp nem volt verseny hétvégén...

Mike01 képe

Mike01 4703 napja

Koszonom Tibor a leirast, a kozepe volt szamomra erdekes/ujdonsag. Majd fogom is mostmar beepiteni. A heten megyek a Pilisbe edzeni, legalabb lesz egy kis szint, lehet gyakorolni. Ja: es igerem nem zaklatlak amator kerdesekkel, hagylak edzeni.:) nekem amugy sincsenek nagy terveim/celjaim, csakugy siman elvezem a dombokon a kerekparozast. Bar a csucstamadasra nagyon lett volna kedvem menni. Illetve osszel lesz egy matra kor -lehet erdemes lenne megprobalni. De ez mar az en dilemmam. Meg 1x koszonom a valaszt. Tovabbi jo versenyzest.
ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4703 napja

Mike,a Fixi,vagy egy állandó áttételes edzés nem az átlagsebessség megjavításáról szól,nem az  a célja.

Miként általában az edzések célja sem az,hogy a lehető legnagyobb átlagot érjük el,hanem az,hogy a különböző verseny szituációkban a lehető leg optimálisabb lábforgással,energia befektetéssel tudjunk menni.

Akár síkon,akár hegyen.

Nem célszerű pld lejtmenteben 1000-el nyomni,hogy jobb legyen az átlagtempó,ott pihenni kell,mert versenyen sem nagyon lesz ott gond.Ha valaki átlagot akar javítani,akkor keményebben kell nyomni az emelkedőket.

A fixi edzés lényege,hogy viszonylag alacsony,átlag 70-80 lábforgáson kell menni,hegyeken persze van,hogy 50 alá is csökken.Hátszélben,lejtőkön sem kell szétforgatni,max 90-100 forgás.

Azért,hogy jobban lehessen figyelni a körkörös hajtásra,jobban idegződjön be a mozdulatsor,valamint hogy alacsonyabb pulzussal udjunk menni savasodás nélkül.

Így 80-100km felettmár úgy rárálla  láb az áttételre,hogy szinte minimális savasodással lehet menni hegyekre.Ez alapozó edzésforma.

A keményebb áttétel mindig mélyebben,és az izom teljes keresztmetszetét átmozgatja,épp úgy,mint a nagy súlyok,míg a kis súlyok magas ismétlésszám inkább felületi,és vérbőséget okoz az izmokban.Bodyban is célszerű variálni a 2 féle edzésformát,és épp így bringában is.

picikata képe

picikata 4705 napja

Na, akkor ma jól bemelegitettél holnapra Mike... :)

Holnap értekezünk ki merre van....persze ha sikerül elindulni... :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!