monique futás

2011.08.12 Péntek, 18:36:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:06:52

Távolság

11.46 km Szint: 300 m

Tempó

05:50 p/km (10.28 km/h)

Pulzus

Átlag
177
Minimum
0
Maximum
193

Edzésleírás

uh, ez fura volt=) összefoglalásul: nagyon kellemes hegyi edzés, és se előtte, se közben, se utána nem éreztem semmit a combokban vagy máshol:) a lábak rögtön elejétől kezdve rohantak, pulzus el akart szállni, nagyon könnyen fel tudtam vinni, korábban nem ment volna ez ennyire; aztán el is szállt a pulzus 180-on túlra, nehezen sikerült alá vinni még lejtőn is.. :) fura mert amúgy nem éreztem szubjektíven h magas lenne a pulzus (csak 185 felett picit). azért a fülledt melegre is ráfogom... jól megizzadtam magamhoz képest.

 

szóval kitaláltam hogy megteszek egy szép nagy kört a hegyen.. elindultam erős lejtőn, 1p múlva megnézem órát, és nézek nagyot, 4:20-asokba lement a tempó, ez volt a bemelegítő kocogás... ááá.. tényleg nagyon meglepett, máskor az 5p-es tempó is picit kemény azon a lejtőn a lábaknak, mert olyan meredek; a bemelegítést meg olyan 6-osban szoktam csinálni rajta. szóval ez nagyon durva különbség. utána is maradtam 4:40 alatt a kevésbé erős lejtőn. ez tényleg extralazán indult, kb. olyan volt, mintha már induláskor full be lettek volna melegedve a lábak vagy nemtom. ez megadta az alaphangot az edzésnek, végig pörögni akartak a lábak, még emelkedőn is.. :) 

 

na aztán elindultam pusztaszeriig felfelé (korrekt kis 7p-esben lazán) - aztán onnan le törökvészig szép kis mellékutcákon át (még mindig könnyedén esik 4:20 erős lejtőn, a majdnem sík részeken meg az 5p-est iszonyú lassúnak érzem, aztán kényelmes 4:10 fékezés nélkül egy 15%-20%-os lejtőn!) - aztán kicsit fel törökvész úton (6:40), aztán gyorsan le marczibányiig (itt egy 15-20% közötti lejtőn óvatosan lassan, csak 5p-es lett a tempó:)) ) - eddig rendben volt a pulzus 175 alatt tartása. bár az erősen meglepett, hogy figyelni kellett az erős lejtőkön is, hogy ne menjen 175-ön túlra, cserébe nagyon pörögtek a lábak még mindig...

 

no, aztán fillér utcán végig fel, kellemes kis kb 7-8%-os emelkedő, több mint 1km :))) itt még próbáltam kontrollálni a pulzust, bár nem túlzottan.. tempó kb 7:30... nem ment lassabban... és kész:) ettől a végére simán 185-ön túlra ment :S - aztán megint mindenféle utcákban főleg lefelé, még mindig olyan gyorsan, mint korábban:), le végig pasarétig, ott gyorsan felfelé indulás, na előtte nem néztem h mi a szint és régen jártam ott, így erre nem számítottam... csupa 15-20% emelkedők :P a rügy utca meg balogh ádám utca meg hasonlók :)  de fenyves u. nagy része is megvolt 10% felett... hát nem gyalogoltam bele, mert már mindegynek találtam a pulzust a fillér utca után :) de az a 193, hát igen, azért azt nem kellett volna.. - ezután "fennsíkon" kocogás, közben megpróbálva pulzust visszatolni 180 alá, sikerült:)

 

aztán még kis felfelé, ahol régen laktam :) (muraközi) 6:40-ben egész korrekt emelkedő, a pulzust nem találtam túl vészesnek ahhoz képest:), aztán még egy hosszabb emelkedőcske a ferenchegyi útig, itt már nem volt kedvem több erős emelkedőhöz, de ez a hosszabb enyhébb nemvolt vészes:), nézelődni a szép utcákon is még mindig volt kedvem :). aztán már csak lejtő végig hazafelé, no ott az utolsó 200m-en (kb. 3,5-4%-os enyhe lejtő) megint 4:10 tempó végig, tiszta runner's high, se tempót se pulzust nem figyeltem, csak azt tudtam h a lábak szép lazán szállnak:) bár sose ért volna véget :) (amúgy 187 körül volt ettől a pulzus, utólag megnézve.)

 

szóval nagyon örömfutás volt, a lejtőket élveztem legjobban, hát ez azért nálam elég újdonság, úgy tűnik megtanultam lejtőn lazán futni, 15% lejtőn sem volt problémám, nem kellett fékezni meg semmi és kellemes volt:) pedig nem is figyeltem direkt h előredőljek, lehet ez már automatikusan megy?

 

na jó egy rész nem volt teljesen örömfutás, a balogh ádám utcán felfelé :D (193-nál meg is álltam picit levinni pulzust, mert gyalogolni nem volt kedvem, belassítani se, tehát a kb. 7:20-7:30-as tempóból nem volt kedvem visszavenni lábügyileg, viszont a pulzust se akartam feljebb, azért ez így is túlzás volt...) azért jó volt az is :P nem volt igazán szenvedős, mert annál előbb megálltam. de majd egyszer végigfutok az egész balogh ádám utcán anélkül h a pulzussal törődnék, ez az emelkedő rosszabb, mint a kapy :P (hosszú is meg meredek is, sok rész 15% felett sztem)

 

azért a pulzust meg a lábakat nem értem.. miez? :)

 

a 300m szint felfelé, az nem a gps által mért, mert az bőven több:P hanem csak a valódi emelkedőket összeadva jön ki. pont ennyire jött ki :D

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:06:52 11.46 05:50 10.28 0 0 193 177
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

monique képe

monique 4697 napja

köszi! nálam legfeljebb időjárás meg korábbi edzések hatása:) alvással nincs gond.. bioritmus? ááá :P

 

empirke képe

empirke 4697 napja

Van ez így. Velem is. Egyik napon a pulzus fent, lábak is mennek, minden szép. Másik napon pulzus lent, lábak mennek => mégszebb. Aztán ennek mindenféle variációja. Újabban megint a pulzus lent, lábak sem mennek verzió is be-belép a képbe. Időjárás? Bioritmus? Alvásmennyiség? Csomó minden...

A futásod szuper, és örülök, hogy élvezted!!!

monique képe

monique 4698 napja

:)))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4698 napja

Szép mosoly hol marad?

Mosoly nélkül sinylődjek....szürnyűség....

monique képe

monique 4698 napja

hát a többivel egyetértettem, legalábbis remélem h igazad van :) ha van még kérdésed, mondjad.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4698 napja

Mónika! Én leírtam 7 hosszú sort, sok minden mondanivallóval, te válaszoltál 2 szük sorban.....

monique képe

monique 4698 napja

amúgy meg erre is jó a pulzusmérő, látni h x tempó megy alacsonyabb pulzussal

monique képe

monique 4698 napja

semmi kedvem ilyen 10km-es felmérőhöz :) nálam 5 percig tart a felmérő, tudod :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4698 napja

Szerintem ott van az eb elhantolva, hogy igen jelentősen erősödtél futásügyileg!

A pulzusod a sok lejtőhöz képest viszonylag türhető szinten mozgott, a lábak mivel az elmúlt néhány hétben sokat edződtek, de főleg visszatértek a vas mizéria előtti edzettségi szintre!

Sőt megkockáztatom, hogy egy lépcsőfokkal magasabb szintre léptek!

Esetleg nem gondolkoztál azon, hogy havonta egy alkalommal te is csináljál egy felmérőt?

Mindig ugyanolyan útvonalon, ugyanolyan mondjuk 10 km-es távon, ahogy birod? Mint ahogy Lilla csinálja, abból sok hasznos következtetést lehet levonni!

monique képe

monique 4699 napja

az:)))

Bozót képe

Bozót 4699 napja

Jó buli lehet ahol ennyi emelkedő-lejtő van! Egs!

monique képe

monique 4699 napja

köszi :)

Tündüs képe

Tündüs 4699 napja

Eszméletlen jó!

RemAti képe

RemAti 4699 napja

Szép volt! Egészségedre!

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305