aviczian futás

2011.08.07 Vasárnap, 08:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:59:30

Távolság

27 km

Tempó

06:39 p/km (9.03 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
0
Maximum
177

Edzésleírás

Tiszasziget-kör most otthonról indulva.

Nem szeretek rögtön felkelés után, reggeli nélkül  indulni, de csak így tudtam összehozni egy hosszabb futást a héten. Nem úgy alakult, ahogy gondoltam. A mai nap az eddigieknél sokkal melegebb lett. Erre sem készültem rendesen.  Így végül a nyugis hosszú futás egy véget nem érő problémamegoldás lett. A szokásos lábfájás 20 perc után szűnt meg kb. ott, ahol felértem a gátra. A Nap nagyon tűzött, és kiérve a városból kiderült, hogy erős szembeszelet kapok. 10 km körül pedig a cipőm jelezte, hogy szívesen feltörné a lábamat. Fűzögetések következtek, de azért haladtam. Újszentiván szélére fogyott el a vizem, itt újra töltöttem a kulacsaimat, de 3 dl 13 km-re bizony kevés volt. Szőregtől kezdve már a túlélésre játrszottam. A pólóm a fejemen volt, mint egy turbán és minden utcai csapnál lényegében derékig bevizeztem magam. 21-22 km körül éerkezett meg  teljes eléhezés, 1 müzli szelet nem volt valami sok így út közben. Az utolsó jelentősebb fejmosást a Ligetben a csapnál hajtottam végre, innen már pólóban futottam. Hazaérkezés után nem éreztem túl jól magam, az ebédet kihagytam, és kb 2-3 óra fekürészés után lett emberi formám.

Kevés voltam a mai feladathoz, de felfoghatom úgy is, hogy tanultam abból, hogy ekkora távra nem lehet evés nélkül és túl kevés vízzel nekiindulni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:59:30 27 06:39 9.03 0 0 177 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Slybacsi képe

Slybacsi 4658 napja

na ez szinte pontosan olyan volt, mint az én mai kínszenvedésem. még a táv meg a tempó is majdnem ugyanaz, az útvonalról nem is beszélve :)

Hauanita képe

Hauanita 4663 napja

Andris!
A nyárnak nincs vége! Ezt tessék tudomásul venni! :-) 

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4664 napja

Az ivókút a Stefánia cuki melletti játszótér mellett van, a múzeum felé.... Ezt most jól elmondtam. Lábbal kell nyomni a vizet. Ha elmész az ajtóm előtt ugorj be, és elmagyarázom.

korte képe

korte 4664 napja

Kitartásból jeles, túlélésnek ideális. :)

eszko képe

eszko 4665 napja

Na ez igen, ez nagyon szép teljesítmény, grat!

aviczian képe

aviczian 4665 napja

Le vagyok gyengülve, ez van. De ahogy látom, holnap vége a nyárnak, így a hőségben futásoknak is annyi :-)

bencsikp képe

bencsikp 4665 napja

Ez tényleg nem hangzik jól, és már sokadszor rontod el... Vigyázz magadra! :-)

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4665 napja

Anitához csatlakoznék. A lényeg, hogy megvolt. Gartulálok!!!!
Hauanita képe

Hauanita 4665 napja

Jaj, ez nem hangzik túl jól.
Ezekre a melegben meg reggel való futásokra valóban jól elő kell készülni, de nem akarok okoskodni, tudod Te ezt. Mindenesetre sokat dob a komfortfokozaton a reggeli, a frissítés megtervezése (nekem ilyenkor jobb körözgetni, ahol biztos van frissítés fix időközönként), na meg valami sapka/vizes kendő a fejre.
Ha másképp nézzük viszont, akkor ez egy klassz edzés volt arra, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kigondolja az ember. Ilyen versenyen is előfordulhat, és akkor majd jól jönnek a tapasztalatok!
Mindenesetre gratulálok a kitartásodhoz!! 

Felszerelések

Nike LunarGlide +2