lilla futás

2011.07.31 Vasárnap, 07:05:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:03:02

Távolság

24.2 km

Tempó

05:05 p/km (11.80 km/h)

Pulzus

Átlag
128
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

térd: izgultam, mi lesz. az lett, hogy kb. 7km-nél feszítő érzés jött, 8.5-nél úgy döntöttem fordulok vissza, kicsit gyorsítottam és 12km-nél már semmi bajom nem volt, így mentem még egy másik karikát. ahányszor előjött a feszülés a térdizületben, annyiszor váltottam iramot, és kész. így lett néhány 4:4x, 4:5x-es 1000em, de a pulzusba belefért. egyszer megálltam, 10mp-re, és a nyakamon ellenőriztem jól működik-e az övem, de tényleg 123bpsnál kattogtam 5:2xtempó mellett.

állatok: a 2 kisköcsög aludt a faluvégen (ma nem volt kedvem a saras- méhes kört futni terepen). egész jól indultam hát. aztán mégis keresztezte itt is méhforgalom az utamat kb. 500méteren- éreztem az adrenalin ízét a számban - tuti az volt. aztán jött a méhes tanya :). várt a tacskó az út szélén, és meg volt győződve, hogy fogócskázni jüttem. betámasztott melső lábakkal, pucsított, aztán lengedező fülekkel rohanni kezdett elöttem. ezt toltuk kb. 3km-en, aztán visszament a halaszacskójához falatozni.

amúgy meg jólesett a tempó is meg a táv is. remélem a köv. hetet rendesen végig tudom csinálni. amen.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:03:02 24.2 05:05 11.80 0 0 0 128
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

RemAti képe

RemAti 4817 napja

Nekem is van a futó útvonalon egy-két apró dög. A végén csak a laza rúgás után értették meg a dolgok lényegét. Azóta a farkát behúzva szalad vissza a kerítés mögé. A térdeddel csak óvatosan

Hauanita képe

Hauanita 4817 napja

Lilla!
Örülök, hogy javul a térded :)) Hajrá-hajrá! 

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4817 napja

Egészségedre! Nagyot mentél. No és ez a pulzus... Grat!

toncsofia képe

toncsofia 4818 napja

Azért erre a hörgös death-metal-hangra kiváncsi lettem volna :))))))

lilla képe

lilla 4818 napja

a kis tacsinak mondtam már, hogy nincs nálam kolbász, és odébb állt. de ez a kettő nem kolbászt akar, hanem a vádlimat. úgy, hogy marad a sárkányos üvöltés részemről- azt értik, hogy takarodj a helyedre, hörgős death metal stílusban elénekelve :).

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4818 napja

Alkalmaztam már néhányszor, de olyan hatásos, hogy minden negatív szándékúnak elmegy tőle a kedve!!!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4818 napja

Hát,ezt a poént már olvastam valahol,csak ott talán épp 3 nemzetiségiről volt szó,akik elriadtak attól,hogy csak 20km van hátra a mai edzésből...

Egyébként mint gyakorló kutyás tisztes a régi határőrségnél azt kell mondjam,az egyetlen lehetséges viselkedés támadó kutyával szemben,ha teljesen mozdulatlanok leszünk,és mielőtt odaérne a kutya jó 2-3m távolságról ing-gatya ráüvöltünk,főként ha esetleg kapott némi oktatást,akkor lehet 100%hatásos egy ÁLLJ!!vezényszó,,,,de pánikhelyzetben a NEM MÉSZ INNEN is kicsúszhat,csak a lényeg,hogy fenyegető legyen,ne félelemtől telt.

Ajánlott zárt állásban,és kezeket a mellkasra összekulcsolva/ha a kezünk lábunk elválik a törzstől azt könnyebben,ösztönösen támadják/megvárni,amíg a kutya támadó szándéka elmúlik,esetleg feltűnik a gazda a kiabálásra.

pátyalso képe

pátyalso 4818 napja

Ez az okosabb generáció lakik a kukuházi gyárkerítés mögött:)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4818 napja

Én egyszer mikor 3 kutya kezdett el fenyegetően közeledni, akkor a legnagyobb lelki nyugalommal, mosolyogva üdvüzöltem őket:" szervusztuk fiúk!"

majd: " gyertek velem futni! Már csak 20 km van hátra...."abban a pillanatban megálltak!

Szerintem ezt is ki kellene próbálnod Lilla kedves!

lilla képe

lilla 4818 napja

:)))) szegény egyszerűeszű eb! ezt a kiskutyázást majd kipróbálom a faluvégi két dögön...hátha romániáig lószolnak:)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4818 napja

Egészségedre,szép hétzáró futás lett jó tempóban szuper pulzussal.Egyszer előttem is futott felvezetésnek egy kutyus.Nem igazán tacskó volt,csak hasonló méretű,de lagalább tucatnyi géntenyészet szerencsés végterméke egy igazi falusi túlélőeb.Jellemző,hogy 2 falu között féltávon a semmi közepén bukkant fel előttem nyugodta,kényelmesen kutyagolva az úttest ment irány szerinti bal oldalán...Szerintem ebből a fajtából,ha egy kisebb falkányi összeverődik,akkor szépen libasorban haladtak volna,és az utolsó farkán folyamatos magasba tartott helyzet mellett csóválva egy fényvisszaverő masni is lett volna...Nos,ahogy megláttam óvatosan teli tüdőből kedvesen ráüvöltöttem:KIIÍÍSSKUUÚTTTYYAAAA!!!!Na erre fül hátracsap,céltalan poroszkálásból mentsd az életed max sebesség....Persze,hogy nem bírta csak olyan 200m-t,és lassulni kezdett....Én még így is kicsit közeledtem hozz,és megint megbíztattam...KKIIÍSSSKUUÚTTTYYYAAA!Na,meég maradt benne tartalék,pedig éppen Palatinca mellett az emelkedőre értünk,és azt végig sprintelte,és még távolodott is....Aztán van a végén egy íves kanyar,itt nem láttam,merre megy,mert az emelkedő végén ágazik az út,egyenesen tovább,és jobbra a tó mellé Szálka felé...Ő szerintem biztosan úgy gondolta,hogy én tovább megyek egyenesen,mert lefordult jobbra,és a szerinte immáron biztonságos úton megint szépen elkezdett kutyagolni...Nagyon megdöbbent,amikor,harmadszor is hallotta most már ráadásul talán 2-30m-ről a KKIIISSSKUTTTYAAA-t...Még egy lósz,de ekkor én is kicsit belószoltam,és már már majdnem utolértem,amikor  hirtelen megállt,szembe fordult...Láttam a szemében,kész,ő most már harcolni fog utolsó véréig az életéért...

Elsuhantam mellette,persze nem bántottam...De azt még levettem,hogy egy pillanat alatt átfutott rajta a felismerés::::

Hú de nagy barom voltam,ennyit futottam potyára,elsőre ezt kellett volna csinálnom....

A következő generáció még okosabb lesz...:-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4818 napja

Nagyon szép futás!

A tacsinak vihetnél egy kis húsoscsontot, mert olyan rendes volt, hogy együtt futott veled!

De megfigyeltem, hogy nagyon vonzod az állatokat, főleg a kutyákat!

toncsofia képe

toncsofia 4818 napja

Egészségedre, szépen fejezted be a heted! Jó lesz ez!

pátyalso képe

pátyalso 4818 napja

Feloldozlak leányom,penitenciaként délután 5 kili a méhesben:) Szép futás tacskóstól-mindenestől,egs.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!