monique futás

2011.07.24 Vasárnap, 18:58:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:16:24

Távolság

3.12 km

Tempó

05:15 p/km (11.41 km/h)

Pulzus

Átlag
165
Minimum
0
Maximum
200

Edzésleírás

hát ennyit erről a hétről is.. 28km megasok... :) és még mindig nem tudok 4p-esen belül 5 percig menni. még mindig kb. azt csinálom ezeken a teszteken, amit tavaly szeptemberben. én nem tudom hogy kéne 4-en belülre kerülni. én hiszek benne hogy tudok, de azt nem tudom h hogyan. sokféleképpen edzettem már pedig. na azt nem mondom hogy sokat edzettem mostanában vagy bármi, de azért egy alap szint megvan, ami jobb, mint régebben. és a vasat is pótoltam, úgyhogy lehetett volna jobb is szerintem (a pulzus az tényleg jobb lett az ennél lassabb tempóknál). ja és korábban amikor edzettem rendesen akkor se volt jobb az eredmény, sőt. ja igen és az állóképességem rengeteget javult tavaly szeptember óta, csak ez a hülye gyorsaság nem javul, akkor se javult amikor gyorsítóedzéseim voltak. attól is csak az állóképesség javult :))

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:09:24 1.66 05:40 10.60 0 0 181 160
00:04:13 1.04 04:03 14.80 0 0 199 192
00:02:47 0.42 06:38 9.05 0 0 154 146
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

monique képe

monique 4717 napja

Anita, azt már az edzésbe leírtam h miért nem volt 5, fejben nem voltam ott, nem mondom h ez így jó volt :P de amúgy amikor tervet ad nekem, azt 99%-ban követni szoktam, elég komolyan veszem. mindjárt megyek is ki, elkezdeni az első edzést :)))
és persze, akár a lassú futás is örömet okoz (tiszta runner's high!), de ettől még szeretek gyorsan futni, az is tök jó érzés. :P egy álmom, hogy megerősödök annyira, hogy hegyen és akár terepen is tök normális tempóban, lábak viszonylag pörögve, tudjak futkosni anélkül h széthajtanám magam :) (a "tök normális tempó" nincs definiálva, csak annyi h a lábak pörögjenek azért kicsit. tehát ez leginkább érzésre van "definiálva". na, remélem érthető lett valamennyire :) )
résztávok: aha, igen, tavasszal, az egyértelműen a vashiány miatt volt, azért is kellett abbahagynom. (tavaly ősszel nem voltak ezek a gondok)

 

Petra, köszi :))

 

Feri, nem hiszem hogy most bírálni akart, mindenesetre tényleg jól összefoglaltad hogy levontam a következtetést stb. :)

Bozót képe

Bozót 4717 napja

Feri, szerintem Móninak sokmindenre lehet szüksége, de védőügyvédre vagy gárdedámra tuti nem :P  Tök felesleges kioktatni egymást, amatőrök vagyunk mind, kérdezünk, értetlenkedünk, megmagyarázzuk aztán mindenki csinálja ahogy jónak látja. Nem kell ezt ilyen drámaian felfogni :P

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4717 napja

Anita mielőtt leírod a 3. élesen bíráló megjegyzésedet, felhívom rá a figyelmedet, hogy ez egy teszt volt, ami negmutatta, hogy Mónika hol áll most, ő ebből levonta a megfelelő következtetést, és ennek megfelelően fogja majd alakítani az edzéstervét az elkövetkező hetekbe!

Ennyi!

Persze lehet még bíráló megjegyzéseket tenni...

Vagy pedig inkább arra koncentrálni, hogy milyen hasznos tanácsokat adjunk neki....

V.Petra képe

V.Petra 4717 napja

Én a gyorsuláshoz abszolút nem értek, így erre a részre nem is tudok mit írni! Az edzést viszont egészségedre! És biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb eléred, amit szeretnél!!!

Hauanita képe

Hauanita 4717 napja

Értettem én, hogy ez nem 1 kilis teszt volt, akartam is kérdezni, hogyha 5 perces a teszt miért állsz meg 4 perc után, de úgy tűnt elsőre, hogy csak saját szórakoztatásodra csináltad, akkor meg annyit fut az ember, amennyit akar. Amúgy nekem a fő konfliktusom abból volt anno a tanácsdómmal, ha nem azt csináltam, amit javasolt. Mert akkor minek tanácsadó? (persze jogos, én aztán beláttam.)
Az meg, hogy bánt egy gyöngébb eredmény... hát, nos, furcsa dolog. Most akkor mégis a tempó okoz örömet? Nem a futás maga, mindentől függetlenül?
És még egy kérdés: úgy rémlik, hogy többször voltak gondjaid rövid résztávok után. A jövőben az edző más jellegű "szivatós vo2max edzéseket" ad? Vagy a korábbi gondokat a vasnak tudjátok be? 

Bozót képe

Bozót 4717 napja

Tökéletesen érthető, csak zavaró ha mást lehordasz amiért megállapít valamit, majd pár mondattal később magadat javítod ki :)

 

monique képe

monique 4717 napja

fátyol oké=) de azért megjegyzem félreértés van itt, én nem mondtam h nincs hatása, azt írtam h az állóképességem fejlődött  tőlük:) laktátküszöb és attól lefelé (lassabb tempók). de hát ezt írtam abban a bizonyos utolsó mondatban is amit bemásoltam a backupból. + én őszintén úgy gondoltam hogy 1,5 hónap alatt azért lenne hatása a gyorsulásra is. mert nyilván sok helyen olvasható hogy van akire hat ennyi idő alatt is. de mind1 ha ennyire nem érthető mire gondolok akkor mind1 is :P

Bozót képe

Bozót 4718 napja

Természetes, hogy az állóképességed fejlődött, én a gyorsító edzésekre gondoltam, melyekről ugye csak kiderült, hogy nem volt valami sok és végülis csak volt valami hatásuk, bármennyire is szeretnéd hinni, hogy rád nem hatnak.

De fátylat a múltra, lássuk, miket csinálsz ezek után!

monique képe

monique 4718 napja

(egyébként, nem 1km, csak én voltam nem ott fejben. kaptam fejmosást h ne álljak meg, ha csak kocogva megy a vége, akkor kocogjam. na azért persze nem fogom hagyni h annyit lassuljak a végére :) )

monique képe

monique 4718 napja

Bozót: szerintem nem arról vitáztunk hogy az állóképességem javult-e, vagy nem értem, na mind1 ha van kedved magyarázd ha nem nem :)

 

Anita: köszi a biztatást!

 

kicsit kifejtem mire gondoltam:

 

nyilván értelme-célja csak annyi volt, hogy most a tanácsadóm belője azt h milyen edzéstervet adjon nekem. de, azért nekem szarul esett megnézni az eredményt, még ha ez nem is verseny volt!  hazudnék ha azt mondanám h nem bántott. de ezen már túl vagyok :)

 

azt nem gondoltam h az UB-tól fejlődött volna. az verseny volt, nem edzés, igazából akkor vissza is esett a "formám" átmenetileg (nyilván a nagy terhelés hatására), de az már rendben van.

 

én csak arra gondoltam hogy azért talán nemcsak a vo2max edzésektől fejlődhet, hanem tempófutásoktól is, de lehet h nincs igazam. és lehet h emberfüggő is. mert olvastam h vkinek attól is fejlődött, de ez nem jelent semmit..

 

na de, közben beszéltem a tanácsadóval is és szerinte az simán egy normális dolog hogy először az állóképességem fejlődött akármilyen edzést is csináltam. és szerinte ez kell is, hogy aztán majd idővel rakhasson több szívatós vo2max edzést a tervbe. ;)

 

mindenesetre, most kapok tőle egy néhány hetes tervet (ami egy nagyobb terv része, majd azt is elküldi. csak persze az nem olyan részletes még nyilván). 

 

ja, a kb. 1km tempótól egyébként erősen függ a hosszabb táv is, feltételezve hogy állóképesség nem romlott jelentősen ugyanakkor.

Bozót képe

Bozót 4718 napja

Nem úgy értettem. Logikus, hogy backup. Az edzésleírás utsó mondatára gondolok amiről az elveszett hozzászólások fele szólt.

Hauanita képe

Hauanita 4718 napja

Móni!
Megint nem pontosan értelek. Miután a vashiányból kilábaltál, futottál egy nagyon-nagyon frankó UB-t, de az hosszú táv volt, attól (és a rá való edzéstől) nem fejlődhetett a gyorsaságod. Aztán jött egy hosszabb regenerálódás, pár laza futás, majd ez a hőséghez szoktatósdi. Ezek mely eleme fejlesztette volna a gyorsaságodat?
Ennek a tesztnek úgy van értelme, hogy most megcsináltad, aztán elkezdesz követni valamiféle rendszert az edzéseidben, ha gyorsulni akarsz gyorsulóst, majd kb 6 hét múlva futsz egy újabb tesztet.

De - tapasztalataim szerint - nem megy minden egyszerre. Akkor megy a legjobban - nekem legalábbis - ha egyszerre egy célra koncentrálok.
Viszont, ha NIKE-t futsz, ahhoz megint nem az 1 kilis tempód fejlesztésére van szükség, hanem a hosszútávú állóképességére.
Érdemes lenne kitűzni egy célt (nem túl távolit, mert látod, sok idő alatt sok minden közbejöhet), azért küzdeni egy 6-8 hétig valamiféle rendszer alapján, és hidd el, hogy meglesz az eredménye, mert a tehetséged, kitartásod megvan hozzá!
Persze lehet - tökösszevissza - futni, ahogy jólesik, vagy amit éppen kitalálsz, meglátsz máshol, vagy bármi, csak abból nem feltételnül érdemes fejlődést várni. Illetve nem látványosat. Tapasztalataim szerint.
Akárhogy is folytatod, hajrá! :-)

monique képe

monique 4718 napja

amúgy reggel írtál még vmit ide? mert azt már akkor nem láttam. mikor próbáltam felnézni, már szerverhibát írt

monique képe

monique 4718 napja

háááát vajon? nincs fényképmemóriám :P de backupokban hiszek :P

Bozót képe

Bozót 4718 napja

Hozzászólás is megasok volt :) Bár igazából sok újat nem mondtunk. Azért csodálkozom, hogy az utolsó mondatot mégis változtatás nélkül másoltad be....

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305