Hauanita futás

2011.07.16 Szombat, 17:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:26:09

Távolság

25.5 km

Tempó

05:44 p/km (10.47 km/h)

Edzésleírás

Hirtelen felindulásból ma futottam le a hosszút.
Eredetileg holnapra terveztem, ám a családi ebéden felmerült, hogy holnap kimehetnénk a strandra tesómékkal. Igenáááám, de előtte meleg van, meg megint családi ebéd, utána meg sötét, és még ki tudja, milyen veszélyek (és ezeket nem szeretem én általában logisztikázni, szervezni), aztán rájöttem, hogy most meg pont van három tökszabad órám, amikor senkinek sem hiányzok, épp jól vagyok lakva, és még hűvösebb is van, mint holnap lesz. Úgyhogy nekivágtam.
Úgy a 3. lépésnél jöttem rá, hogy érzem a lábaimban a tegnapi résztávot, és épp ennek kipihenése miatt akartam holnap futni a hosszút, de ez van. Ki az erdőbe, 3 kör nyugisan, meg vissza. A helyes triatlonos fickó megfelelő motivációs inger volt az első körben, de végig sokan futottak meg bringáztak az erdőben.
Azért az utsó 5k már nem esett jól, és holnapra olyan veszedelmes izomláz várható a lábaimban, mint már nagyon rég. De sebaj, mert holnap strandolunk!!! :-) 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:26:09 25.5 05:44 10.47 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

AAni képe

AAni 4672 napja

Látom, szépen gyűlnek a kilométerek! :) Hajrá!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4672 napja

Ahogy Sipi mondaná a hosszú világkupákon/VB-n bringában 200km felett minden egyes km duplán számít....

Futásban a mi szintünkön éppúgy 20km felett minden km duplán számít,ezt tapasztaltam,valahol ott van a határ,ha egy jó lendületes tempót fut valaki,nem csak kocog,mert 6-7 perces ezreket tud csak hosszű állőképességi tartományban 130-150 között.

Ez az ösztönös futás,hogy a tegnapi résztáv ellenére megcsináltad a hosszút,de nyílván ha nagyon nem érezted volna jól magad,akkor csak 2 kört futsz mondjuk,egyébként is,az sem kevés.Az utolsó 5 pedig az az 5km ami igazán fejleszt,ami adja az ingert....Lesz izomláz,de az jó dolog,kellemes:-)Jó strandolást,megérdemled,meg azt is,hogy jó idő legyen:-)

Hauanita képe

Hauanita 4672 napja

Hát, most a combjaim voltak nagyon készen. Elöl. Bár a tegnapi strandosdi után sokat lazultak, ma még nem tudtam volna jó érzéssel kimenni futni :-) De nem is akartam, majd holnap. :))
Amúgy, amikor anno 2005-ben a Bécs-Budapestre készültem, akkor egy terep-félmaraton másnapján futottam laza 15-öst első dupla terhelésként, plusz egy hétre rá volt egy 14km-s verseny. Na akkor a vádlimat vágtam tönkre egy hétre. Az akkor kemény volt, olyat azóta se produkáltam azért.

Amúgy pedig köszi mindenkinek. :) 

monique képe

monique 4672 napja

nagyon jól nyomod, hogy résztáv után bírtad ezt ma tök korrekt tempbóan! amúgy te hol szoktad érezni a lábadban a résztávot?

cseha képe

cseha 4672 napja

Egészségedre, ez nagyon szép! Régi igazság, hogy 'amit ma megfuthasz, ne halaszd holnapra'!:)

aviczian képe

aviczian 4673 napja

Szép volt, én még csak erőt gyűjtök a hétvégi futásomhoz. 32 C van, szerintem nem lesz hosszú...

lilla képe

lilla 4673 napja

aha, nekem még hátra van a heti hosszúm...várom, hogy hűvösebb legyen...:P ügyes voltál!

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4674 napja

Egészségedre! Mindig úgy jó, ahogy van :-) Kellemes strandolást :-D

Skam képe

Skam 4674 napja

Hát szóval nem hallgattál rám... jóvan...

:)

Felszerelések

Nike Air Skyraider