zsolaaa bringázás

2011.07.10 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:37:00

Távolság

84 km Szint: 1300 m

Tempó

01:52 p/km (32.10 km/h)

Edzésleírás

Amatőr kupa 9. futam - Turul kupa Tatabánya (mezőnyverseny)

nettó átlag: 32,9

nettó idő: 2:28:37 / 80km

A rossz út miatt le lett rövidítve 20km-el.

Bemelegíteni már nem nagyon volt időm lassú rajt alatt pörgettem kicsit mialatt legurultunk a turultól.

Az emelkedőkön próbáltam nem izomból menni hanem csak pörgetni.

Az elején még nem úsztam meg de aztán előfordult hogy a csoport végén találtam magam és lejtmenetben kellett előrébb mennem.

Tüdővel nem bírtam, a lábaim viszonylag erősek voltak Sok vo2max edzés kell csinálnom még.

Bajnáig bírtam a gyilkos tempót az emelkedőkön utána leszakadtam, 3-an próbáltunk felérni az izom szebeszélben Mikor láttam hogy nem fogunk felérni és éreztem hogy nem bírom tovább inkább leszakadtam és egyedül mentem. (eddig 38-as átlag)

Mivel látótávolságban nem jött senki mögöttem ezért a melegre való tekintettel szép nyugodtan mentem, közben frissítettem magam ettem egy müzliszeletet. Utána utolért egy kisebb csapat (6-8 fő volt karbonás ember, aegon p-nívós is) itt én voltam az egyik legerősebb ember. Egypáran próbáltak 10-20 m-re elszökdösni elöl de mindig felhúztam rájuk a többieket. A végefelé nem nagyon akart senki sem vezetni, és én is elfáradtam meg el is fogyott minden vizem.

A turul emelkedőjét a pnívós gyerek mögött a 2. pozícióban kezdtem meg de hamar leszakadtam a többiekről. Már csak saját tempóban mentem 39x23-al 17km/h-val.

Korcsoport 21. hely 42-ből, ezzel 64 pontot szereztem az amatőr kupában. abszolútban 51./109

Tulajdonképpen elégedett vagyok, én erre vagyok képes meg amúgy sem bírom a hegyeket ezért külön jó dolog hogy egy ilyen versenyen is bírtam valameddig az élbollyal. Jó edzés volt a következő versenyre ami Zalakaroson lesz.

Turul kupa gruppettobanTurul kupa Bajna után

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:35:00 85 01:49 32.90 1000 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

Aerodinamik képe

Aerodinamik 4725 napja

Gratula jól toltad...Ott is genyó meleg volt!!!

zsolaaa képe

zsolaaa 4728 napja

Bevallom én imádkozok minden verseny előtt hogy nem bukjak mert az egészségnél fontosabb nincs az életben.

Fontos hogy pozitívan állj a dolgokhoz és legyen motiváló erőd ami segít abban hogy mihamarabb felépülj. A kerekezést szerintem nem is fogod abbahagyni egyhamar hisz a véredben van, számodra ez jelenti az életet. A versenyzés sajnos veszélyes üzem, egy szerencsejáték Nagyon sok pénz és energiaráfordítás mire eljut odaáig az ember hogy elinduljon egy versenyen, ezért is lenne fontos hogy folytatni tudd. Aki nincs benne az meg sem érti ezt

Az országúti kerékpározáshoz eleve hozzátartozik, ez a sava borsa, úgyhogy szerintem a kutyaharapás szőrével elvet kell követned. A kritériumokat hanyagold de miután felépülsz egyből indulnod kéne egy versenyen.

Felmentést mitőlünk nem kapsz tessék mihamarabb meggyógyulni! :)

Ne feledd, ami nem öl meg az erősebbé tesz!

Ötletként szóbajöhet valami komfortos szobabicaj vagy spinningelés hogy formában maradj mikor már rá tudsz ülni De a fekvőbicaj lenne az igazi.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4728 napja

Hát,haza nem értem még,csak a laptopom érkezett meg a kórházba...

De lassan talán tisztul a kép.

Nemrég még egy jó kritérium szereplésről álmodtam,és esélyem volt végre,hogy egy szakaszon az én időeredményem is beszámítson a legjobb 3 Szekszárdiba...Hazai pályán,sok ismerős előtt,és még több ismeretlen előtt,akik szurkoltak nekem,mert látásból ismernek,és tudják,hisz sokat látnak edzeni,hogy a Szekszárdi egyes csapat mezért keményen meg kellettt dolgozni.

A kórházban pld az ágyszomszédom fia jött be látogatni,és mikor meglátott,mondta az édesapjának,hogy nekem,a 4-esnek szurkoltak 2 barátjával,akikkel kint voltak,és egyikük járt hozzám a terembe.

Sokan felhívtak versenyző társak is,akkkel sok éve együtt megyünk,főleg a közeliek,a Pécsiek,de olyan is,akirvel rég nem találkoztam,és most elmondta,hogy ő is bukott,azért hagyott ki....

Ma már arról álmodok,hogy nem lesz szükség műtétre újra,szerencse a szerencsétlenségben,hogy nem teljes a törés,mint 2003-ban.

A főorvos,akit ismerek,és a jobb lábamnál is asszisztált azt mondta,hogy 90%-nyi esélyem van rá,hogy konzervatív kezeléssel,tehát fekvéssel  felgyógyulhatok,és ha így lesz,akkor gyakorlatilag 100%-os lehet újra a lábam.Egyelőre elég nagy fájdalmaim vannak,ha az ágyban akár csak 5 centit arrébb kell helyezkedjek,a lábnyújtóm nyillal abban a pillanatban egész eredéstől,ahol megütöttem a térdemig...

Remélem,ez talán pár nap egy hét alatt javulni fog,és akkor haza tudnék menni legalább otthon feküdni.

Most a jövőt az első napon nagyon sötétnek láttam,ezért nem is írtam semmit,bár a laptopot hétfő reggel már behozta a barátom.

Első reakció az volt,hogy itt az ideje a visszavonulásnak,ez a második komoly bukásom a semmiből...Úgy is felfoghatom,hogy 12 év alatt 2 bukással megúsztam a sok versenyt,hisz szinte minden hétvégén mentünk...De úgy is,hogy miért nem a kulccsontom tört mondjuk,ami tipikus bringás sérülés,és persze kellemetlen,de nem köt ágyhoz....

Aztán a második gondollat,az időfutamra specializálódás,hisz ahhoz az alaktom jó,lehetnék 80 kiló is,tele erővel,és hajthatnám a nagy áttételt...Ott nem kellene félni a bukásoktól.Csak éppen egyrészt kevés időfutam van,másrészt szeretem a mezőnyversenyzést,közvetlenül összemérni mással az edzettséget.

Mostani gondolatok:Speciális alsó beszerzése...

Amikor az első törésem volt,utána vettem egy oldalt kipárnázott rövid kapusmezt...

Valami ilyesmi irány....Esetleg valami modern,igazán sokat csillapító,de mozgást nem nagyon akadályozó szuszpenzort...

Szóval egy biztos

Amint tudok majd mozogni összerakom a Procycle Olmot időfutamra,és Erb Zsolti barátommal párosban igyekszünk majd előrébb lépni az őszi páros valamint csapat időfutamon a ranglétrán.Idén mezőnyverseny biztosan nem,vagy ha mégis,akkor az első lehetséges alkalommal szándékosan leszakadok a gruppettoba,és csak kényelmesen tekerek,és segítem az esetleges sorban lévő ismerősöket...Akár csapattárs,akár nem...Na meg atért szurkolóként meg fogok jelenni,lábon elmegyek megnézni a Pécs-kupákat,szurkolok,és hazatekerek a többiekkel...

zsolaaa képe

zsolaaa 4728 napja

Köszi Orca!

Ezekszerint hazaértél és nem kellett műteni Jobbulást, és mielőbbi felépülést!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4728 napja

Gratulálok Zsolaaa,jól küzdöttél!Ismerem a pályát,nem egyszerű,és engem is nagyon megfogott a befutó emelkedő,amikor 3 éve elöl maradtam az élen olyan 15 emberből csak 12.lettem...:-)Mondjuk az nem volt rossz abszolútban,seniorban csak a Hegymegi Pisti vert meg,aki akkor nagyon erős volt.

Sok sikert kívánok Zalakarosra is...Ott sem fogom tudni megvédeni 2 éves bajnoki címeimet rövid távon,majd remélem Neked sikerül jól helyettesíteni:-)

zsolaaa képe

zsolaaa 4728 napja

Köszönök minden jó szót

picikata képe

picikata 4729 napja

Igy van Zsola...csak pozitivan...nem voltál gyenge, szép átlagokat mentél! :)

Gratulálok!


ikerkaszat képe

ikerkaszat 4729 napja

Gratula!

Sipi képe

Sipi 4729 napja

Bajnáig tényleg nagyon komoly tempót mentél, azután is szép átlag jött ki, gratulálok!

zsolaaa képe

zsolaaa 4729 napja

Bevált, nem savasodtam el magas pulzusnál sem

Erőt nem ad viszont az állóképességet hatásosan növeli.

zolle képe

zolle 4729 napja

és bevált a citrulline?

Gratula. :)

Felszerelések

Scott CR1 Pro (2007)