Cyco bringázás

2011.07.06 Szerda, 11:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:10:00

Távolság

103 km Szint: 1000 m

Tempó

02:26 p/km (24.72 km/h)

Pulzus

Átlag
135
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Három autónyi fárer (Zsu, Marci, Kertipityu, Petike, - Solymosi Jani, Jani tanítványa - Lőrinc, Rambó,és én) elindult Erdőhorvátiba, de ott nagyon esett, így a társaság úgy döntött Tokajban, hogy egy "Szerencsi kört" megy. Az idő nagyon rossz volt, esett, nyálkás út, jó sárosak lettünk.

Nagy tempóban kezdtünk, 35 felett, ez nekem erős volt azért. Amint jöttek az emelkedők Mádnál, le-leszakadtam. Ez van, nem tudok (még) úgy menni mint a többiek emelkedőn. Be is szolt az egyik sportárs, hogy "MI van Ironman?" Mi lenne - gondoltam - majd visszakérdezek 3-4 óra múlva. Persze erre már nem kerülhetett sor, mert a kérdező 2,5 órát ment, addig volt erős :-)

Volt aki megkérdezte (már 50 perce tekertünk), mikor megettem egy DM-s energiaszeletet (199 Ft, gondoltam kipróbálom, mert majd annyi energia van benne mint a 340 Ft-os Xpower szeletben) "Hogy nem korai még a csoki?"

- Nem vazze !  5 órát tervezek tekerni (sajnos megint nem sikerült, de ez most más kérdés.....) és szerintem ahhoz enni is kell néha néha....

 

Megkaptam azt a kritikát is , hogy nem edzek teljes erővel ,és csak a mennyiségre megyek. Ebben van igazság, de ma 5-6 órá terveztem edzeni, és nem ma volt a "menjünk maxon edzésem" . Az intenzitás változatosságát pont a szintek adják, meg a többiek a nekem keméyn tempóval, és azért mert nem tudok úgy felfele menni, az nem jelenti azt hogy lazsálok. Ennyit tudok egyenlőre. Egyébként vannak intenzív edzéseim is (pl a versenyek : kerékpér, rövidebb triatlon, futás) direkt ezért.

Persze tudok én menni a hegyen felfele maxon. Egy darabig, aztán lefordulok a tetőn. Másnak az én tempóm nem nehéz, de nekem az.

De a félreértések eloszlatása vágett: Én első sorban a hosszú edzésim alatt az IM versenytempójára edzek, ami 132-150 pulzus. A tejsavtűrés fokozása nálam a 150-169 zóna. Azért ez elő elő fordul a hegyi szakaszok során (a versenyeken meg e felett vagyok sokszor végig) , persze  lassabb vagyok mint mindenki más akikkel tekerni szoktam, de pont ezárt találtam ki a hegyi edzésrejárást, hogy fejlődjek, ne "csak síkon gurullgassak".

Egyébként nem sértődtem meg a "beszólásokon" meg a kritikán, csak nem vot alkalmam akkor részletesen válaszolni, magyarázkodni. Nem baj, szoljon nyugodtan bárki, én is tudom, nem mindent a legjobban csinálok, biztosan lehet sokkal jobban is, én is fejlődni szeretnék, de sok minden befolyásolja az edzésimet. 

Hogy a "jóidő" mellé ne legyen minden heppi, lelyukadtam, visszafele mádnál, ekkor 66 km-nél jártam. A tartalékbelsőmnek meg a szelepszára, ahol a menet van eresztett, az volt lyukas!!!!! Én még ilyet nem láttam!!! Többet sem veszek CST belsőt, főleg 990 Ft-ért. Még jó hogy Lőrincnek volt tratlékja (nem szokott :-DD ), és visszaküldte Solymosi Janaival, aki visszajött a tanítványáért mert tőlem 500 m-e ő is lelyukadt.... Köszöünet mindenért aki segített.

Ezt követően , már csak ketten maradtunk Lőrinccel, és felmentünk a Kápolnához 10x. Ő vagy 12 x. Majd vissza Tokajba. Az idő a szereléssel és a várakozással elment.

Még futottam 27 percet és ezzel vége is lett a mai edzésnek ami megint nem lett elég hosszú mint terveztem. Sajnos... 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:10:00 103 02:26 24.72 1000 0 0 0 135
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

csigabiga képe

csigabiga 4746 napja

egyetértek :))))

rambó112 képe

rambó112 4746 napja

Nem edzel teljes erővel??????????????????????   Ez iszonyatosan hatalmas baromság,nem tudom ki mondta,de majd ha annyit edz ez a személy is mint te,és úgy érzi neki ez laza,na majd akkor talán mondhat ilyet.Én régóta csodállak már,kb mióta megismertelek,hogy hogyan lehet benned ennyi energia,hogy ennyit bírsz menni.reggel 6kor már úszol,aztán bringázol egy hosszút,ahol már a "kemény bringások" is elfáradnak,aztán még futsz is egy laza 20km-t.Szerintem jó vagy, a bringa is egyre jobban gurul alattad,Így tovább Cyco testvér!!!  :)

stojesz képe

stojesz 4746 napja

Nem vagyok egy nagy tudor, de én speciel hosszú bringázásnál kb. háromnegyed óra után eszem az első kaját, s aztán félóránként. Ha lehet, akkor legalább minden harmadik alkalommal egy banánt, közte csokit vízzel, a kajálások között meg gyengén higított izóval frissítek.

Cyco képe

Cyco 4746 napja

Így ahogy mondod, mindenben egyetértek. Táplálkozás: én természetesen tudom, hogy nem ettem korán. Egy óra kerekezés alatt eléget a szervezet közel 1000 kcal-t. Ezt pótolni kell, és ennyit nem is lehet!

Ja tényleg, a szélárnyékért is le lettem .......... :-)    Meg egyébkén is, az elmúlt hétvégém szerintem elég kemény volt, lehet ezért sem vagyok / voltam ma csúcsformában.

vinibike képe

vinibike 4746 napja

Úgy látom figyeltek a többiek egymásra, errről írtam már ma egy hosszászólást :).

Óránként, 60 percenként enni kell egy kb szelet csoki nagyságú, calóriatartalmú ételfromaságot. Tehát nem volt korai! Az meg, hogy ki milyen erős az egy viszonyítás kérdése. Meg ugye ki mire készűl. Meg ami nagyon fontos, honnan jöttél, mivel rendelkezel és hová tartasz!!!

Bemelegítés mindíg nagyon fontos, hogy kinyiljanak a kapillárisok, meg más miatt is. De ez ma sem valósúlt meg :)

A hegy az egy külön munka.

Ha teljes erőbedobással edzenél akkor nagy valószínüséggel ennyi edzésórától már régen kilennél fingva, ürülve, vagy túledzzve. Én így is csodálom, hogy még mindíg van lendület benned.

Én sem szeretem amikor összehasonlítgatják az együtt edző embereket. Van aki motivált van aki kevésbé, van akinek más is jól megy és ettől lelkes is és van akinek nem. Van aki erre és van aki arra készűl. Ettől még lehet, lehetn együtt edzeni, jobbakat és többen. Akárhogy is nézzük országúton való edzésnek a szélárnyék miatt nagyon nagy szerepe van a tempózásnak. Minél többen annál nagyobb tempó.

Röviden ennyi:)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!