monique futás

2011.07.05 Kedd, 21:23:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:59:24

Távolság

9.22 km

Tempó

06:27 p/km (9.31 km/h)

Pulzus

Átlag
158
Minimum
0
Maximum
170

Edzésleírás

szigetre ki a déli oldalon (grr, utálom azt a sok zebrán átkelést közben, remélem hamarosan lehet menni az északi oldalon is, akkor nem kell átmenni sehol), 1 belső kör, a kör második felében visszafelé kezdtem érezni kb 35-40p-nél a bal combhajlítót picit, de nem annyira mint múltkor, és a jobb az kb. nyugiban volt, így úgy döntöttem még visszafutok rendesen. még volt kb. fél km amikor a jobbnak is elege lett tényleg, elkezdtem érezni. úgyhogy az utolsó 400m-t kihagytam, annyival előbb álltam meg. utána persze fájt a séta, de inkább csak a balnak.

 

a bal lábamon konkrétan van egy fájdalmas folt leginkább a combhajltó belső felén. szóval megint regenerálódó protokoll, meleg zuhany, kis masszázs, nyújtás, izomlazító sportkrém ....  már kezd múlni. szerencsére az üléssel semmi baja, üléstől már jópár napja nem érzem semennyire. illetve a tegnapi nap volt az első, amikor egyáltalán semmi, de semmit nem éreztem a combhajlítókban semmilyen helyzetben. amúgy akartam tegnap futni, csak sikerült úgy szervezni a napot h nem fért bele este kaja után :)

 

de a mai után látom h nem is baj h nem jutottam el tegnap futni. átalakítom a terveket, a következő néhány futáson megpróbálok 145 alatti pulzussal kocogni. ez nyilván vhol 7-8p-es közötti tempóban (8-hoz közelebb sztem, főleg h most nem olyan jó még a pulzus). van kedvem is hozzá, egyfajta változatosság lenne :)) de ha esetleg még ilyen tempóban is elkezdeném érezni a combhajlítót, akkor lehetőleg tényleg azonnal megállok, és nem próbálok meg hazafutni így... és ha tényleg így történne, akkor inkább 1 hétig nem futok utána hogy lenyugodjon már a combhajlító. ez a terv.
érdekes lesz :)

 

ja igen, a pulzus.. ma már jobb volt majdnem 10bpm-mel a futás második felében.  a vicces hogy a szigeten az 5km szinte végig 162 körül volt (6:32 átlagtempó). a tempó meg az elején lassabb, mint a közepén:) sőt a kör végefelé leesett a pulzus így 157-re néha, az utolsó 1km így 160 körül volt átlag, nem tudom miért, a tempó az nem volt lassabb elvileg, szóval tkp gyorsultam. szóval eléggé más, mint a múltkori futás :) a 170 visszafelé a hídon lefelé, túl gyors lett...:P ja ott volt előtte zebránál várakozás, és utána pár percig nyugiban volt a combhajlító. ezért is sikerült a pulzust feltolni fájdalom nélkül=)
azért még nincs rendben a pulzus, még úgy 5bpm-mel magasabb tán, de nem volt már olyan rossz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:59:24 9.22 06:27 9.31 0 0 170 158
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

monique képe

monique 4737 napja

Cz. Feri: ortopédus nem ért az izmokhoz. legalábbis az itteni ortopédus nem, amúgy nagyon kedves és rendes, de izomproblémára nem tudott semmit mondani amikor voltam nála. reumatológus is ízületekkel foglalkozik csak, nem?

 

Gandi: ez az UB utóhatása :) nem melegedik be, ha tovább futok, jobban fáj

Eperszem képe

Eperszem 4737 napja

Jobbulást!! :(

Gandi képe

Gandi 4737 napja

Ez úgy hangzik, mint egy húzódás, bár, mikor nekem ilyen volt, akkor a futás során bemelegedett.

Mindenesetre sérült izmot elvileg nem szabad nyújtani, bár már erre is hallottam ellenpéldát... Én azért nem nyújtanám a helyedben, csak amíg nem érzel fájdalmat, de ezt majd este megbeszéljük. Legfeljebb majd megjegyzed a mozdulatot, amit megmutatok, és ha rendbejött a lábad, akkor nyújtod...

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4737 napja

Mielöbbi jobbulást kívánok!!!

Esetleg egy szakorvosnak nem mutatod meg? Ortopédus, reumatológus?

Lehet, hogy volna egy-két jó javaslata. Veszítenivallód nincs!

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305