monique futás

2011.07.06 Szerda, 20:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:29:49

Távolság

4.31 km

Tempó

06:55 p/km (8.67 km/h)

Pulzus

Átlag
145
Minimum
0
Maximum
158

Edzésleírás

ma meleg volt az elvileg kb. 26 fok, izzadás is volt! bezzeg a múltkor a 23 hűvös volt :) úgyhogy a tempóról ne is beszéljünk. nem próbáltam végül 145 alatt, mert épp elég feladat volt 150 alatt tartani. elfelejtettem már h milyen érzés 150 alatt a lábamnak, nagyon "lusta" lesz ha 150 alá megyek. én meg nem szeretem ezt az érzést. amúgy emellé még ráadásul túl "gyengének" is éreztem a combfeszítőket (szubjektív érzés), ha 150 alatt volt a pulzus, ezért a végén már néha hagytam fölé menni :) akkor nem volt bennük a gyengeségérzet. 

 

ja igen az első 1,7km az lejtő volt :) a többi meg a rakpart mellett kifutás a szigetre árpád hídon át. aztán kis séta körbe még, mert túl hamar odaértem.

 

sajnos a bal térdhajlatot éreztem a végére. (magát az izmot nem igazán, ez jó, mert a futásra kimenve a lépcsőn lefelé egyszer sikerült hülyén lépni és azzal picit megfájdítani átmenetileg).
a kis séta alatt elmúlt.

 

aztán Gandi (köszi!) mutatott nyújtógyakorlatokat, érdekes volt, nem ismertem egy csomót közülük. a combhajlítókat nehéz volt nyújtani, ez mondjuk várható volt :) aztán volt pár izom, amit meg egyáltalán nem sikerült nyújtani, legalábbis nem éreztem feszülést bennük. de talán akkor azok rendben vannak :) (cserébe elég fura helyeken fájt, igazából az volt a szűk keresztmetszet, valszeg azért nem sikerült eljutni addig h a célzott izmok feszüljenek)

 

péntek reggel vérvétel, amúgy vasárnapig nem futok már, talán tatán már jók lesznek az izmok.. ha nem, akkor megfogadom Gandi tanácsát (UH)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:29:49 4.31 06:55 8.67 0 0 158 145
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

monique képe

monique 4733 napja

szerintem is könnyű rosszul csinálni. ez akkor is látszott amikor Gandi mutatott pár dolgot élőben.

Bozót képe

Bozót 4734 napja

Amúgy tegnap azon filóztam, hogy mennyire könnyű totál másképp (esetleg rosszul) kivitelezni a különféle gyakorlatokat, így a nyújtásokat is. A múltkor RemAti linkelt be neked videókat, például ezt nézve vagyis kipróbálva rögtön az első gyakorlatnál a csípő helyzetén múlik teljes mértékben, hogy érzek-e egyáltalán bármi nyújtást az izomban vagy csak lötyögtetem a lábam feleslegesen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy talán a legjobb ha valaki hozzáértő, ideális esetben egy gyógytornász, megmutatja élőben, rajtad,  hogy hogyan érdemes csinálni. 

monique képe

monique 4735 napja

áá neked biztos könnyűnek tűnnének ;)

Bozót képe

Bozót 4736 napja

Gandi, a szemét gyakorlatokra én is kiváncsi vagyok!!

Tündüs képe

Tündüs 4736 napja

Javulást Móni! Reméljük segít!

monique képe

monique 4736 napja

köszi :) ja, szerencsére nincs az idővel gond :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4736 napja

Hajrá Mónika!!!!

Minden jót!!!!!

Gandi képe

Gandi 4736 napja

Csináld őket szorgalmasan :-) aztán majd mutatok újakat is néhány hónap múlva, vannak ám egészen "szemét" gyakorlatok is :-)))

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a lazítás fontosságát, és ezt magamnak is mondom, nálam a négyfejű combizom van sűrűn beállva. Azt kell felismerni, hogy a lazító gyakolratok legalább annyit érnek, mint maga a futás (ha nem többet), tehát nem veszítünk az edzettségünkből, ha történetesen lerövidítjük a futóedzést azért, hogy a végén tisztességesen le tudjunk nyújtani. Komolyan mondtam azt a fél órát (de minimum 15 perc) alkalmanként. És a napi többszörit is. Ja, és nemcsak a lendületes gyaloglás lehet jó bemelegítés, hanem ha van otthon véletlenül fittness labdád, akkor az azon való ugrálás is...

Bozót képe

Bozót 4737 napja

Egs!

 

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305