monique futás

2011.06.30 Csütörtök, 21:19:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:19:40

Távolság

2.78 km

Tempó

07:04 p/km (8.48 km/h)

Pulzus

Átlag
136
Minimum
0
Maximum
155

Edzésleírás

séta 99% ok a combhajlítónak, sőt sokszor 100%. kedvem is lett futni, el is indultam a szép UB-s pólóban, csak sajnos nem ment, első 100m még oké aztán enyhén fájtak végig a combhajlítók, elég kellemetlen érzés volt, és éreztem hogy nem lenne jó ötlet sokat menni, visszafordultam a hídtól. 6:50-nél gyorsabban nem ment volna. lassan telt az idő, 6 perc után úgy éreztem félórája futok, a végén meg hogy legalább 1 órája. mér ilyen lassú a regenerálódásom??

 

ps: és a nyugalmi pulzus szerintem túl alacsony volt. utcán sétálva se ment 88-on túlra. visszatekintve, talán ez is jelezte volna, h még ne fussak. amúgy szép alacsony pulzus volt menet közben, kivéve visszafelé a szembeszélben.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:19:20 2.78 06:57 8.63 0 0 166 136
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4741 napja

Mónika! A blogodban sok hozzászlás érkezett, próbáld ki őket!

Minden jót!!!!!

Pierre képe

Pierre 4741 napja

Válasz a kérdésedre: a hétvégi eredményem most a PB-m. Tavalyelőtt futottam 78'35"-öt úgy, hogy egy kereszteződésnél elkavartam, és vissza kellett futni, akkor kb. 2 perccel jobb is lehetett volna. Szóval szombaton PB-t futottam, remélem még idén sikerül megdönteni! :)

 

Jó regenerálódást!

lassukapitany képe

lassukapitany 4742 napja

Most nézem csak, mekkorákat futottál a hétvégén! Tiszteletem! Nagyon jó voltál! :)) Pihenj, megérdemled... :)

Tündüs képe

Tündüs 4742 napja

Félre a teljesítménykényszerrel, pihenj!

monique képe

monique 4743 napja

oké ebben igazad van, nem versengés:) és tényleg erős volt az edzésekhez képest. igazából meg is lepett hogy ment ez a tempó ilyen könnyen. csak zavar mégis, hogy nekem lassan megy ez a regenerálósdi, máskor is! mindjárt kész vagyok blog poszttal erről a témáról :)

 

fájdalmak: jó kérdés, nem tudom, hogy mennyire normális amiket érzek. mielőtt elkezdtem futni, sose fájt semmim. biztos ezért is találom furának hogy most hol ez hol az az izom fáj.
és én alapból eléggé észlelem hogy mit érzek a testem egy adott részében. azt nem tudom, hogy a fájdalomküszöböm milyen máshoz képest, mert ez szubjektív. azt tudom, hogy nagyon jól el tudom viselni a fájdalmat, ha muszáj. összeszorított fogakkal:) de képes vagyok rá. meg pl., volt egyszer pszicho kísérlet, ahol hideg vízben kellett tartani a kezünket, és én nagyon sokáig bent tartottam, mert kihívásnak fogtam fel. de ha nem muszáj hogy fájjon, akkor inkább kerülöm a fájdalmat alapból.

Hauanita képe

Hauanita 4743 napja

Arról nem mernék nyilatkozni, hogy normális-e vagy sem, de az tény, hogy azokhoz képest, amiket edzettél, sok volt és erős, amit futottál. És ne érts félre, ez nem baj, csak ténykérdés, és egy verseny "erre való". A Bécs-Budapest után én még 4 nappal sem kívántam futni. Más verseny után is volt, hogy csak 4-5 kilik estek jól. 
Amúgy meg elképzelni sem tudom, hogy milyen fájdalmaid lehetnek, mert én ennyit nem szoktam rajta agyalni/vagy ennyire nem szokott fájni??, mondjuk nálam a sípcsont a gyenge láncszem, azt meg tudom kezelni/, ha jólesik, futok óvatosan, majdcsak javul, ha nem, nem. Máshoz hasonlítgatni megintcsak nem kell magad. Nem kell versengeni abban, hogy ki mikor kezd újra futni egy erősebb terhelés után. 
És bár ebben megintcsak nem én vagyok az ász, mert módszeresen nem úgy csinálom, ahogy kellene ;), de azt mondják, hogy a nyújtás és a levezetés sokat segít a regenerálódásban. A Bé-Bun anno odafigyeltem erre, mert "fontos" volt, hogy másnap is "jól" tudjak futni, de egy-egy verseny után, az ember nem feltétlenül szokott ilyenekre figyelni.

monique képe

monique 4743 napja

jah, az a vicces, hogy csak a combhajlítók ilyen gázosak. lábam többi részének semmi gondja nem volt, semmi izomláz meg semmi

monique képe

monique 4743 napja

hát, nekem az első 100m esett jól belőle :D

 

na jó, utána is. tényleg kellemes volt maga a futás. csak a combhajlítóknak nem, amúgy jól mozogtak a lábak, nem kacsázás volt, csak a fájdalom volt kellemetlen.

 

amúgy akkor ne aggódjak és normális ez a lassú regenerálódás? körülnézve mindenki más már rég fut normálisban. csak én nem :O

 

jó lenne ha nem lenne mindig ilyen nehéz ez a regenerálódásizé!

Hauanita képe

Hauanita 4743 napja

Azért olyan szintű igénybevétel volt szerintem ez az össz 30 km 5 percen belüli táv, ami eléggé igénybe vehette a lábaidat. Légy türelmes, egy célverseny után jár a pihi :) Nekem anno azt mondta a "tanácsadóm", hogy ilyenkor órát sem kell vinni. Csak úgy fussak, és annyit, amennyi és ahogyan jólesik.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305