monique futás

2011.06.26 Vasárnap, 04:26:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:31:04

Távolság

18.3 km

Tempó

04:59 p/km (12.06 km/h)

Pulzus

Átlag
186
Minimum
0
Maximum
194

Edzésleírás

UB fűzfő-csopak.

 

előtte még ez volt: éjjel 15p fel-felriadva alvás miközben ment a kisbusz velünk. összesen ennyi volt az alvás :) szombaton amúgy reggel 6-kor keltem. utána már nem aludtam!
szántódon (135,7-nél) elég sokáig vártunk RemAtira, mert 23,1km-e volt. kiszámoltam h a 12 órás idő alapján Bozót talán pont odaér közben. úgyhogy lestem, mászkáltam fel-le, de nem jött, helyette rámkiáltott yoyo, én nem is figyeltem, de szerencsére ő megismert :) azért ez kellemes meglepetés volt :) mondta h Bozót még X idő mire odaér, és aztán már hívtak is a többiek h megyünk, mert leváltottuk RemAtit és sietni kell a kocsival. no hát ez volt. azért azt hiszem, hogy ez a kb 1 órás fel-alá sétácska jót tett a lábamnak :) (nem tudom, csak tipp)

 

na aztán fűzfőn (181,3) éppen hajnalodni kezdett volna, a nap még nem jött fel, de már nem volt sötét, így megúsztam a fejlámpát :) és jó hűvös volt. indulás, rögtön egy szép meredek emelkedőn fel, jó lendületesen :) csak az emelkedő tetején tűnt fel, hogy a lábaim olyan frissek és lazák, mintha nem is futottam volna semmit korábban. melegítésre pedig nem is volt idő.
semmi szarakodás a combfeszítővel se :) ez meglepett főleg az első futás tapasztalatai után! de nagyon örültem, mert attól féltem h majd vmi 6:40-ben kell vánszorognom :))
(azért hozzáteszem h ha ennél gyorsabban próbáltam volna menni, nem hiszem h az jó lett volna a combfesznek.)

 

smarcsu kísért biciklivel, nagyon jó volt, nagyon köszi! teljesen más volt így, mint egyedül az első futás :)

 

az elején beszélgettünk néha, aztán úgy döntöttem h jobb lesz a futásra koncentrálni. csak úgy szálltak a lábak, az elején volt pár emelkedő, az is jó 5:20-5:30 körül, aztán enyhe lejtőn 4:40 meg ilyenek, aztán síkon egyszercsak 4:30, a pulzus ettől fel is ment 187-re 181-ről :) persze utána behúztam a féket, de nagyon meg voltam lepődve :)

 

tiszta örömfutás volt az első fele! mint valami álom!
nem éreztem h álmos lennék, fáradtságot se, semmit :)
jó volt így hajnalban tök lazán futni-szárnyalni, mellettem smarcsuval biciklin!

 

ja és igen, abszolút pulzuskontroll volt az első felében, mert azért nem tudhattam h a 18,3km mennyire lesz sok a lábaimnak stb. 177 körül kezdtem, jó, ezt hamar felengedtem 180-ra, sebaj, utána úgy 10-11km-ig betartottam a pulzuskontrollt :) lassan engedtem fel 180-ról 187-ig féltávnál. smarcsu meg elájult h pl. 183-as pulzus nekem teljesen rendben van :)

 

aztán 10-11km körül nagyon fel akart menni 188-ról 190-re, mert vittek a lábaim 5p-esben. pedig úgy képzeltem az elején h tök jó lesz 5:20 is.. mind1, szóval vittek, és gondoltam, jó, tartalék bőven van a pulzusban, még sok is, mert elvileg bőven felmehetett volna 190-re akár már 8km-nél is, hát még 10 után... bár direkt később akartam oda eljutni, de gondoltam hogy hát max szenvedek kicsit a végén mondjuk 196-on :) vicces, mert nem is lett 196, egyáltalán. csak 192. (oké meg a 194-es max, az 2,5 percig csopakon.)

 

aztán jött a szar a palacsintában :) itt voltunk még vhol a 11km környékén, a pulzus úgy 5-10 perce lehetett 190, amikor egyszercsak beszartak a combhajlítók. ez nekem teljesen ismeretlen élmény volt, általában nincs velük sok gond. talán olyan érzés volt, mintha görcsölni akarnának. rögtön elkezdtem azon gondolkozni h talán az üzemanyag nem okés (nem ettem túl sokat az első futás után, bár igyekeztem). azt hiszem el is kezdtem egy picit lassulni, pulzus visszaesett 188-ra néhány percre, de szerencsére ezután gyorsan összeszedték magukat a combhajlítók. a következő pár km nem volt rossz, elvoltam, pulzus visszament fel, 191-192-re persze a tempó visszagyorsulása mellett. itt sztem megint volt pár enyhén lejtő út (vagy csak képzelem?), az is jól esett.

innentől már végig 191-192 volt pár percet leszámítva átmenetileg. ez csak azért vicces, mert közben a szubjektív érzés eléggé változott :) beértünk csopakra, innentől kezdtem szarul érezni magam, a combhajlítók most már tényleg haldokolni kezdtek, és szubjektíven is szar volt, nem is tudom miért, mert pl. levegő nem kellett annyi. talán mert azt hittem minden kanyar előtt (sok volt!), hogy utána már a váltópont jön, de persze nem jött (naja, nem nagyon figyeltem a gps-ben az össztávot:) ).  meg valamiért elkezdtem fázni is (túlhevülés?)

 

aztán volt pár emelkedő a legvége előtt, na ott tényleg szétmentek a combhajlítók sőt már a combfeszítő is kezdte unni a dolgot, de azért vhogy sikerült az utolsó kanyarba befordulni, ott egy kis lejtő volt, és akkor már tényleg láttam a pontot, itt már nem figyeltem amit smarcsu mondott, nem volt kedvem odafordulni, de megéreztem hogy azt mondja hogy mosolyogjak:) egyébként is láttam a fényképezőgépet a többieknél, szóval mosolyogtam, de valszeg azért nem úgy néztem ki mint az első futás végén :) (még nem láttam képeket)

 

pár perc ácsorgás után rájöttem h két fájdalmas betontömb a két combhajlítóm. ezzel szemben a combfeszítőknek stb. semmi baja nem volt. erősködtek h nyújtsak, de nem lepett meg, hogy épp csak elkezdtem lehajolni és máris sikított az izom. szóval békén hagytam :)
lehet az egyen-edzésonline-pólós befutós képről is lemaradtam (még nem láttam), mert egyszerűen csak egy lassú tempóban tudtam a többiek után kocogni, bocs, kacsázni, szóval 50m-rel mögöttük voltam :(

 

R-a szerint az volt a baj, hogy sokat ültem a kocsiban a 2. futás előtt a combhajlítóimon így nem tudtak regenerálódni annyira az 1. futás után. ez akár lehet is, mert amikor indulás előtt kisétáltam a váltóponthoz, akkor éreztem picit a combhajlítókat. de aztán nem éreztem a futás első felében szerencsére. legalább így az örömfutás lett :) de végül is több, mint a futás 3/4-e jól esett!

 

ja, most h hazaértem, már félig kilazultak a combhajlítók, főleg a jobb lábamon (jah és véletlenül se ülök rajtuk, azt ki se bírták volna az első pár órában!)

 

amúgy a tempó meglepett tényleg. ja, és ha nincs a combhajlítómizéria, akkor tudtam volna még egy darabig így menni :))

 

más: nagyon jó volt a csapat és ez a 19 óra amit futással stb töltöttünk, tényleg nagyon élveztem, köszi nektek! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:31:04 18.3 04:59 12.06 0 0 194 186
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

31 hozzászólás

monique képe

monique 4745 napja

köszi mindenkinek ;)

Bozót, jah igyekszem ;)

Bozót képe

Bozót 4745 napja

Gratu! Szép tempó!

A lábak viselkedését meg majdcsak kitapasztalod most már :)

forgi képe

forgi 4745 napja

Gratulálok, komoly futásokat csináltál a hétvégén! Persze ez nem meglepő Nálad!

yoyo képe

yoyo 4746 napja

Az egész éjszaka a hosszú egyenesekről szólt,jó volt végre valakit meglátni a kanyarban :))

Jót mentél nagyon gratu!

 

szundi111 képe

szundi111 4746 napja

Ügyes vagy !!!!!!!!!!!!!!!!!    :)

monique képe

monique 4746 napja

köszi!! :)

AAni képe

AAni 4746 napja

Gratulálok!

Ja, és szuper lett a befutóképed! Mosolygós! :) Amint lesz időm, feltöltöm.

tomikaga képe

tomikaga 4746 napja

Erre meg már végképp nem lehet mit mondani... ügyi vagy! Csak így tovább, én szurkolok!!! :)

monique képe

monique 4746 napja

köszi mindenkinek! :)

Eperszem képe

Eperszem 4746 napja

Gratulálok, nagyon szép!

henó képe

henó 4746 napja

Gratulálok!!!! Szép tempót futottál! :)

lucas képe

lucas 4746 napja

Igazán szép és elismerésre méltó.

zenoka képe

zenoka 4746 napja

Azta mit futottal!!! Gratulalok!

MungDaal képe

MungDaal 4747 napja

Óriási gratula ehhez a teljesítményhez! Nagyon nagy voltál!
Kicsit, nagyon irigykedem! :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4747 napja

Móni! Lenyügőző voltál!!!! Fantasztikus teljesítmény!!!!! Ügyes lány vagy!!!!!! Gratulálok!!!!

oszanna képe

oszanna 4747 napja

Nagyon szép futás mindkettő! Még sok ilyet! Gratulálok! :D

RemAti képe

RemAti 4747 napja

Gratulálok! Nagyot alkottál 24 óra alatt. Remélem most már döccenő mentes folytatásod lesz!

empirke képe

empirke 4747 napja

Káptalanfüreden gubbasztottam egy kocsiban, durcásan néztem ki afejemből, vártam a váltótársam, és nagyon utáltam a hajnalt. Szerintem itt is láttalak elfutni, de tényleg csak egy pillanat volt, itt nadrágban voltál(?). Ha a tegnapi csajszi, aki leírtam Te voltál, akkor akit láttam is te voltál. :-)

A futásodhoz csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy hűha, meg aztaa, meg ilyenek, mert tényleg szuper gyors szerintem. Főleg alvás nélkül hajnalban...

Gratulálok, nagyon ügyi voltál :-)

RunKa képe

RunKa 4747 napja

Nagy tempót futottál :) Ügyesek vagytok, le a kalappal neked és a csapatnak, most jöhet alvás meg hasonlók, egy kis ünneplés :)

Fari képe

Fari 4747 napja

gratula,és jó regenerálódást a lábaidnak

Tündüs képe

Tündüs 4747 napja

Gratulálok! Pihenj megérdemled!!!

faxau képe

faxau 4747 napja

Gratulálok! Remélem semmi komoly baja nincs a combodnak!

 

monique képe

monique 4747 napja

köszi mindenkinek :))

Briel neked az smst itt is köszi :)

Hauanita: hogy hogyan bírom követni, hát úgy h érzi az ember  h mi fáj :))

a balatonról, hááát, nem a parton ment az útvonal... csak csopakon egy picit, de ott meg az épületek mögött ment a strandnál.

Briel képe

Briel 4747 napja

Gratulálok, Móni! Nagyon drukkoltam, úgy örülök, hogy szép eredmény született! Gratgratgratgrat!

Hauanita képe

Hauanita 4747 napja

Gratulálok! Megy ez :)
Mondjuk azt nem is értem, hogyan bírod követni, hogy mikor volt gondod a combfeszítővel és mikor a combhajlítóval, viszont remélem, hogy közben a Balatonból is láttál valamit...

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4747 napja

micsoda lendület, gratulálok. Remélem, combok hamar rendbejönnek. 

monique képe

monique 4747 napja

köszi! :)

jó tudni h nem látszott a mozgásomon :) amikor a vizet felajánlottad, akkor nem éreztem magam szomjasnak. csak a célban megállás után de akkor nagyon :) (de indulás előtt 5p-cel megittam fél liter vizet, ez is segített.)

smarcsu képe

smarcsu 4747 napja

nekem elhihetitek, tényleg szépen.  csak lestem, hogy mész! mindez semmi frissítéssel (mondjuk ettől kicsit aggódtam, de legalább víz volt nálam, ha esetleg szükség lett volna rá). a mozgásodon nem nagyon látszott ám a combhajlítok "botránya"! egészségedre, remélem, a képről nem maradtál le! :))

Pierre képe

Pierre 4747 napja

Gratulálok! Nagyon szépen futottál!!

monique képe

monique 4747 napja

nem hiszem.. amúgy köszi
Mike01 képe

Mike01 4747 napja

Egeszsegedre. Osszel maraton?

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305