monique futás

2011.06.18 Szombat, 20:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:36:54

Távolság

5.34 km

Tempó

06:55 p/km (8.68 km/h)

Pulzus

Átlag
144
Minimum
0
Maximum
153

Edzésleírás

anyumtól kifutás rétre, ott 6 kör, visszafutás.. úgy akartam h még a közeli utcákon megyek két kört.. de az kimaradt.

 

elindultam, és elég fura érzés volt a 6:50 tempó :) (hehe, első 70m 99bpm átlaggal:D). érdekes módon később se lazultak ki a lábak, maradt a 6:50 végig.. ja, és még van a (mind2) combfeszítő oldalán izomláz a múltkori lejtőn futástól, talán ezis belejátszott.. amikor elindultam volna a 6 kör végén az utcákra, akkor jelzett a combfeszítő, hogy inkább ne. szóval nem is..
addig úgy éreztem, hogy akár örökké tudtam volna futni, csak lassan, de stabilan.

 

a 153 akkor volt amikor egy nagy darázsszerű valami rám akart repülni az erdőszélen, én meg félreugrottam :P azt leszámítva 143-148 körül..

 

amúgy jól esett kint lenni, csak bezavart ez az érzés közben.. gondolkoztam, UB-n mennyire lesz nekem jó ötlet 2 szakaszt futni, mert úgy látszik egyelőre nagyon lassan megy a regenerálódás. elvileg először kb. 12km-t futok délután és aztán köv. hajnalban 18km-t, de lehet h fordítva jobb lenne, ha a 2. futásnál esetleg ilyen vánszorgós lassan kell mennem, mert 12-t jobb lenyomni úgy, mint 18-at :)
de az is lehet, hogy a 12 a jobb ötlet első szakasznak, mert hátha ilyen rövidebb távból kevésbé kell regenerálódni, mint egy hosszabb után.

 

az a baj h nem lehet megjósolni előre, hogy mikor lesz ilyen a futás, mert amíg el nem kezdem a futást, normális érzés (pl. séta oké).

RemAti véleményére kíváncsi lennék UB-val kapcsolatban.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:36:54 5.34 06:55 8.68 0 0 153 144
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

24 hozzászólás

empirke képe

empirke 4751 napja

Tavaly 20:44 lett, de az egy teljesen más csapat volt (5 lány), és akkor tudtam normálisan futni :-)

monique képe

monique 4752 napja

hát, mi 19-20 órát számoltunk, sokan terveznek 5p-es vagy ahhoz közeli tempót és egy ember 4:30-ast. :) de persze lehet h ez a tipp túl optimista =)  (5:30 átlaggal számolunk)

nektek tavaly milyen idő jött ki?

empirke képe

empirke 4752 napja

Ti mire számítatok?

 

empirke képe

empirke 4752 napja

hááát, saccolni sem merek :-)

Na jó, saccolok, 22 órán belül behozzuk! Talán...

monique képe

monique 4752 napja

óóó, igen, úgy egyezik a szakaszunk részben :) csak az enyém rövidebb, én megállok csopak után.

8-an leszünk, de ez nem jelent semmit :) ti milyen összidőt saccoltatok magatoknak?

empirke képe

empirke 4752 napja

Tök hülyeséget írtam :-) nem Aszófő, hanem Alsóörs. Terv szerint Káptalanfüredem váltunk, és onnét már én futok Tihanyig. Ha Te Almáditól futsz, akkor valóban részben egyezik ez a szakaszunk, akár találkozhatunk is, bár nem valószínű, szerintem ti biztosan gyorsabban mentek, ha több, mint 5-en lesztek. Majd a célban!!! ;-)

monique képe

monique 4752 napja

akkor te is futsz almádi-csopak között?=) nekem ott lesz a 2. szakaszom, tehát picikével tihany előtt. bár most megnéztem és aszófő a legelején van elvileg...most kicsit megzavarodtam=)

érdekes ez a dolog az aggyal meg a regenerálódással :) meg hogy a 2. 20-as esett jobban? jól hangzik =)

empirke képe

empirke 4752 napja

5 fős a csapatunk. Első szakaszom Balatonmáriától amennyi megy, Kedves, aki szintén csapattag, jön mellettem bicóval végig, ha gond van, akkor levált a következő frissítőnél, és én megyek biciklivel. A második szakaszom Aszófőtől, ha bírom Tihanyig.

Úgy megyek neki, hogy futok teljes értékű tagként 2*20 kilit. Persze sokkal lassabban mint a tempóm normál esetben, de a mi csapatunk sem teljesítményorientált :-)

Szombaton érkezünk, nem megyünk pénteken. Ha  meglátlak, akkor mindenképpen szurkolok majd neked ;-)

Sárváron 12 órás futáson volt már picit hasonló élmény csapatban. Ott gyorsabban kellett futni, és 3 szakasz volt, rövidebbek. Tudja az agy, és regenerál, amikorra kell. Jól működött.

Valamint a tavalyi UB-n szintén 2x 20 kilit futottam, és a 2. etap (Aszófő-Tihany) sokkal jobban ment mint az első.

Ezt csak azért írtam le, hogy ezzel nem lesz gond, meglátod. Főleg így, hogy bulifutás, nem kell szétszakadni :-)

monique képe

monique 4753 napja

KaCsa_Judit: köszi :) nah, én teljesen megértem ha izgulsz, de remélem minden rendben lesz nálad! :)
szakaszok: elvileg gyenesdiástól 11,7 és balatonalmáditól 18,3. neked?

Anita: köszi neked is a biztatást :) áh,  nem teljesítményorientált a csapat, és engem se zavar, ha nem 100%-on teljesítek. csak bírjak futni, annyi elég is lesz :)) kaja: jó ötlet, megtervezem én is, hajlamos vagyok nem észrevenni h ideje lenne már enni :)

Hauanita képe

Hauanita 4753 napja

Móni, nyugi, ne izgulj! Simán le tudod futni. Nekem csak Bécs-Budapest tapasztalatom van, ami nem ugyanez, hisz nem futottam 24 órán belül két szakaszt. Ezzel szemben, ha jól rémlik, Te télen többször edzettél ilyet.
Az evidens, hogy az első szakaszt óvatosan érdemes, de akárhogy is csinálod, fáradt leszel a második szakaszra. Kérdés a mennyire, a másik kérdés pedig az, hogy ésakkormivan. Nem tudom, mennyire teljesítményorientált a csapat (bár egy ilyen bulifutást kár elrontani teljesítményhajszolással, de ez magánvélemény), de én úgy futnám a helyedban a második szakaszt, ahogy jólesik. Amúgy az adrenalin és a lelkesedés tompítja a fáradtságot, viszont utána lehetsz fáradt, - elviekben - később van lehetőséged kipihenni. 
Nekem amúgy a kaja téma volt nehéz, hogy egy olyan szituban, amikor annyi minden van körülötted, körülöttetek, akkor is figyeljen arra az ember, hogy futás előtt megfelelő idővel egyen. Ezt nekem muszáj volt tervezni.
Laptopot meg én se vinnék. Ennek az egésznek épp az a lényege, hogy távol a géptől :-)
Hajrá!! És legfőképpen érezd jól magad! 

empirke képe

empirke 4753 napja

Rendben leszel, meglátod! Melyik szakaszokat futod konkrétan? Én sem mondtam le az indulásom, már nagyon izgulok...:-O

monique képe

monique 4754 napja

a hideg víz nálam nem oszt-szoroz.

ja, nem kell ehhez laptop, internet megy a mobiltelefonon is=) cipeli a franc a laptopot :P

engem nem érdekelnek ezek a frontok, és képzeld el már pár hónapja eldöntöttük h ki mit hol fut.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4754 napja

Valamilyen kence-fice nem segítene? Izomlazító, stb...ha jól emlékszem RemAtinak a futás utáni hidegvizes lábborogatás jött be.

Mónika te mint informatikus ( remélem, hogy nem tévedek) ha leviszel egy laptopot, akkor az www.idokep.hu-ra kattintva, vagy a www.met.hu-ra ott is az előrejelzések, csapadékelőrejelzés, szél, és hőfokelőrejelzésre gyakorlatilag órára pontosan meg tudod mondani kb. 5-10 órára pontosan a várható időt, ami sok segítség lenne!!!

Nézzétek meg a met.hu-n a front előrejelzést is, ha valaki pl. a hidegfrontra érzékenyebb, azt próbáljátok későbbi időpontba "bevetni" mikor már front után vagytok! Azt is kalkuláljátok be, hogy ki az "éjszakai" futó, aki bírja, ki szereti inkább a nappalt, és ki szereti a sík vidéket, ki pedig a hegyvidéket!

Tehát javaslom, hogy komplet stratégiával érkezettek, persze legyenek tartalékok is! Ezt a tudományt hívják logisztikának, már némileg sarkítva a dolgot!

monique képe

monique 4754 napja

na Bozót köszi a remek hírt, a szél remélem hátszél lesz :P

monique képe

monique 4754 napja

hát, nekem 11,7+18,3 van a táblázatban. ha ezt csökkenteni akarjuk akkor két másik emberkének kellene többet (nekik most elég kis táv van beírva, de gondolom azért mert úgy gondolták annyit bírnak). nemtom.. sztem fog azért menni, max. a második futásomat ilyen lassan tolom :P

 

amúgy meg úgy képzeltem ezt el h a 12km-esen max 190-ig engedem a pulzust - összehasonlításul: ehhez hasonló távú versenyen 190-en KEZDEK... úgyhogy ehhez képest elég alacsony limit lenne ez. a 190 helyett itt valszeg olyan 177-180 körül indulnék (bemelegedés után ennyi lenne a kezdeti pulzus). tehát olyan félmaratoni tempó lenne ez. és aztán a 18km meg ahogy bírom.

 

nincs tervem regenerálódásra, ha vannak tippjeid, írd le, mik jöttek be neked. :)

 

te micvl küzdöttél mostanában? regenerálódás? izomláz? basszus, nekem máskor 2 napig tart, de még mindig megvan, tehát ez már 3 napja van... emiatt nem mentem ma el futni. :S szerencsére azért javul, csak elég lassan... muszáj lesz gyakorolni a lejtőfutást majd valamikor.

Bozót képe

Bozót 4754 napja

Szombatra egyelőre viharos szelet ígérnek  (péntekre meg nagy esőt...ha egy napot csúszik annak nem fogunk örülni...) 

RemAti képe

RemAti 4754 napja

Nagy rejtély az UB. Szerintem lesz néhány meglepetés. Végül is én magammal abban állapottam meg, hogy nem szabad tempót futni. Normál futás elég lesz. Csináltam egy tesztet a múltkor, de nem úgy sült el a dolog. A fene gondolta, hogy dzsungelharc lesz a terepfutásból. Szerintem a távon még lesz változtatás. Elméletben 26,5 km jutt mindenkire. Amit gondoltam, hogy a jobb futoknak is elég lenne 15-16km egy blokkban. Este sötétben más lesz a futás.(10km/23km párosítás nekem nem volt probléma. Igaz az éjszakait párban nyomtuk! Ez fontos lesz az éjszakai futásnál)  Egyáltalán mi a terved a regenerálásra? Kipróbáltam néhány dolgot mostanában nekem bejött. Kérdés másnak mi használ. Amúgy mostanában én is küzdöttem egy párszor hasonló problémával és nem tudom az okát. Váratlanul jelentkezik. Szombati időjárás pedig katasztrófa volt

V.Petra képe

V.Petra 4754 napja

Nem félek én sem attól mi lesz az UB-n! Minden a legnagyobb rendben lesz! Menni fog! Egészségedre a mai edzést! 

monique képe

monique 4754 napja

köszi a gondolatokat.

Cz Feri, nem vagyok frontérzékeny:P vagy neked a lábad a frontérzékeny?!

MungDaal képe

MungDaal 4754 napja

Ez a hezita most nem komoly ugye!?
Neked ne menne!?
Egs.!

Briel képe

Briel 4754 napja

Szerintem most már ne változtass a terveken, nem lesz ott gond. Az edzés más azért, mint a verseny. Hajrá!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4754 napja

Lehet, hogy te is frontérzékeny vagy?

Hidd el lazán lefutod a 18 km-et is, sőt nehogy túlfussál néhány km-mel....

A hajnali futás rád lett szabva....

monique képe

monique 4754 napja

jaja ebben lehet valami :) csak az első pár percben volt fizikai képtelenség gyorsabban menni, utána azért fizikailag már lehetséges lett volna.

Bozót képe

Bozót 4754 napja

Az én véleményem, hogy azt a 12 vagy 18kilit simán letolod sokkal tempósabban akkor is ha netán nem regenerálódtál tökéletesen. Most is tudtál volna gyorsabban csak edzésen minek meghalni, nem? 

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305