monique futás

2011.06.16 Csütörtök, 19:19:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:48:28

Távolság

17.64 km

Tempó

06:09 p/km (9.76 km/h)

Pulzus

Átlag
167
Minimum
0
Maximum
188

Edzésleírás

hmm, oké, laza volt az idő nagy részében=) bár kicsit alacsonyabb pulzussal akartam menni, de hát ez van :)

 

először fel a hegyen kapy útig, ez volt a bemelegedés :) (elég jó tempóban..) megint meg kellett állapítanom h nekem síkon futással kéne melegíteni de az nincs itt :) na mindegy, aztán le 5p-esben a kapy úton 150-160 közötti pulzussal :)  azért durván meredeknek éreztem 5:00 körüli tempóban ezt a lejtőt! (egy elég nagy része 10% körüli.) :) szerencsére a comb jól kibírta. bár a jobb lábamra valszeg jobban terheltem.

 

utána hűvösvölgyi úton az emelkedőn végig fel hidegkúti útig először kb. 7p-esben aztán 6:50-ben, de ettől felment ám a pulzus 160-on túlra :). azért próbáltam 165 alatt tartani, ez rendben is volt. 

 

utána a régi buszvégállomásnál be az erdőbe, innentől terepfutás, de jóóó :) ebben volt egy elég hosszú és elég meredek emelkedő, én meg olyan hülye voltam h nem akartam belegyalogolni, mert már az erdőbe beérve az első rövidebb emelkedőn felment a pulzus 175-re és innentől nem érdekelt annyira a pulzus :)
csak hát ebből az lett, hogy 188-ig ment a pulzus a hosszú emelkedő(kb. fél km) végére, sebaj, csak rövid ideig volt magas :), tempó 8:xx-9:00 között :))) a következtetés, ami amúgy nem lepett meg: hosszabb terepen futott távoknál (mondjuk 30km felett) még egyelőre megéri belegyalogolni nekem, de ez a mai edzés nem volt olyan hosszú.

 

utána kiértem a reptérre, ott körbementem, nagyon jó volt, a nap éppen ment le, azzal szemben futottam a réten középen az egyenetlen földúton, nem figyeltem semmire, csak futottam, lazán, szálltak a lábak, aztán órára lenézve megláttam hogy 5:10-5:20-ban megyek :) hát extralazának éreztem (jó ez lejt enyhén :) amúgy 170-175 körüli pulzus). tiszta flow :))

 

aztán elindultam a másik oldalon felfelé, na, ott elfutottam egy rakás kutya mellett (az egyik nagyon durván nagy kutya volt :O kb. mint egy kisebb tehén.. de nyugis szerencsére), még kicsit az erdőbe be, aztán visszafordulás hidegkút felé, ott hazafelé vettem az irányt, a villamos útvonalán (völgy u.) aszfalton lekocogtam a pasarétig 165-170 közötti pulzussal lazán, és a boltnál vége :)

 

tök jó volt :) rohadt gyorsan elröppent az idő! élményfutás! a pulzus meg azért elég jó lett, meglepő módon nem volt magas az idő nagy részében :)

 

a lábaimban picit érezni kezdtem a távot úgy 90p után. ekkor már az aszfalton kocogtam lefelé (enyhe lejtőn pár km-t). de nem volt vészes. elmúlt minden rögtön megállás után.

 

7km volt terepen. a többi meg aszfalt. sík rész szinte kb. semmi.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:48:28 17.64 06:09 9.76 0 0 188 167
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

V.Petra képe

V.Petra 4754 napja

Nagyon örülök az élményfutásodnak! Nagyon jó volt a leírás is! Gratulálok! Egészségedre!!!

monique képe

monique 4755 napja

az volt :))

Bozót képe

Bozót 4755 napja

Gratu! Jó lehetett az a repteres rész :)

lassukapitany képe

lassukapitany 4756 napja

De szép futást hoztál te itt össze! Gratula! :)

monique képe

monique 4756 napja

köszi :)

 

pátyalso: jah, legközelebb jó lenne csak 170-es maxszal felfutni ott. :D az érdekes azért, h terepen sokkal jobban felmegy a pulzus emelkedőn, mint aszfalton.

 

yoyo, hol láttál?:D

 

Briel: úgy 1 hónapja, de akkor síkon, ez érdekesebb volt.. :)

 

Orbea Orca: hát, szerintem nem nehéz 2 óra után se tartani a tempót, attól függ milyen pulzussal indult az ember. alacsony pulzuson nincs benne semmi ördöngösség :) de én és a legtöbb futó és edző nem látja sok értelmét a 2 órán túli futásoknak kivéve maratonra vagy ultrára készüléskor.

picikata képe

picikata 4756 napja

Klassz vagy Mónika!!! :)

Go...Go...Go... :)

Briel képe

Briel 4756 napja

Aztaaaa, micsoda táv! Nem is emlékszem, mikor futottál ilyen hosszút utoljára. Gratulálok!

Tündüs képe

Tündüs 4756 napja

Hát azért ehhez már kell állóképesség, akarom mondani futóképesség. (főleg ha sík nem volt benne)

yoyo képe

yoyo 4756 napja

Láttalak hazafelé  ;) Gratula!

zenoka képe

zenoka 4756 napja

azta de jot futottal! gratulalok!

faxau képe

faxau 4756 napja

Gratulálok, szépet mentél. Megint!:)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4756 napja

Azért ez már elég hosszú:-)

Én úgy tapasztaltam,hogy a futó edzések olyan 1ó30 után kezdődnek igazán,és 2 óra felett már igazán jó állóképesség kell,hogy valaki tovább tudjon futni közel azonos tempójú km-ekkel.

Gratulálok !

pátyalso képe

pátyalso 4756 napja

Gratulálok a laza 18-hoz:))

Hát igen,síkon melegíteni az igazi.

Nem leszel hülye ,de lehet,hogy legközelebb mégjobban futsz fel a tererepen emelkedőn.Egyszer elment így a pulzuskontroll elhagyása szerintem erre a kis időre:)

Nagyon jó volt olvasni ezt az örömfutást:)) gratulálok.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305