monique futás

2011.06.12 Vasárnap, 19:59:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:58:21

Távolság

9.14 km

Tempó

06:23 p/km (9.40 km/h)

Pulzus

Átlag
155
Minimum
0
Maximum
167

Edzésleírás

laza.. tegnapi nyújtás után eléggé megfájdult a bal combhajlító, hát ennek nem örültem, ma felkelés után már jobb volt, de ma is éreztem, úgyhogy csak óvatosan, szerencsére futás közben nem fájt (csak a végén a buszhoz felsprintelve:) az nincs benne az edzésben). a jobb combfeszítő, az igen, hazafelé futva már fájt, úgyhogy tényleg nem lesz LT-nél gyorsabb résztáv egy darabig részemről, ja, azután a résztávozgatás után is nyújtottam (közvetlenül utána), a combfeszítőket, de lehet nem kellett volna mert a jobb combfeszítő közben megfájdult és utána kezdett fájni igazán - asszem az egész nyújtósdit hanyagolom egy darabig. nem jött be. (a bal combfeszítő nem fájt se nyújtás közben, se utána, se ma..)

 

amúgy se akartam volna gyorsabban, az első néhány száz méteren meg főleg nem.. a szigetre kiérve 6:00-ra gyorsultam, de attól felment 160-on túlra a pulzus, így visszavettem. viszont úgy éreztem a 6p-es közben h 7p-es a tempó..
nem voltam túl vidám.

 

még a nyújtásról: azért próbáltam főleg a bal combhajlítót nyújtani tegnap, mert észrevettem, hogy a bal a jobbhoz képest valamiért nem hajlékony. teszt erre: háton fekve 90 fokban csípő behajlítása, aztán ebben a helyzetben megpróbálni a térdet kinyújtani. na, a bal csak vmi 45 fokig megy, utána húzódik - elvileg 20-30 fokig kéne kinyújtódnia, de az nem megy neki.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:58:21 9.14 06:23 9.40 0 0 167 155
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

V.Petra képe

V.Petra 4757 napja

Egészségedre! Szép volt!

monique képe

monique 4760 napja

(ja nekem ez amiről itt írok, semmi köze a 4:40-hez)

monique képe

monique 4760 napja

mármint neked sem akar nyúlni az izom? :P

amúgy én közben megváltoztattam a véleményem 1-2 dologról=)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4760 napja

Hasonló problémával küszködünk mindketten, habár nekem a 4.40-es tempó környékén jőn elő, nem tudom, hogy mi a jó megoldás...

monique képe

monique 4760 napja

amúgy nem vagyok én ennek ellene, tök jó lenne ha jól esne meg működne, talán ha valaki más figyelné, ahogy csinálom, kiderülne h mi a gáz :(

azt meg megjegyeztem, h futás után nem nyújtunk :)

monique képe

monique 4760 napja

Bozót: hát én sose tagadtam hogy a combhajlítóm nem hajlékony :P amúgy ezt nem futás után nyújtottam hanem másnap.. (a combfeszítő egy másik sztori)

amúgy nem hiszem hogy a mostani gyors futásoktól lett ilyen, mert már előtte is ilyen volt, én inkább a kékesre tippelek.

az a szomorú hogy pedig nyújtom már a combhajlítót egy ideje (csak úgy elkezdtem korábban, még valamikor tavasszal).. aztán mégse akadályozta meg a rövidülést. áh, tényleg nem nekem való ez a nyújtósdi ...

 

Briel: nem, nem lenne jó :) azt is ugyanúgy elrontanám mint ezeket a nyújtásokat ;) pedig amúgy a combhajlító esetében nem erőltettem, többször visszatérős stílusban csináltam, ahogy te írod. (nem szeretem, ha túl feszülős.) de nekem sose esik jól.. nah, mind1..

Briel képe

Briel 4760 napja

Hát, nem tudom, bemelegítésnek egy kis gimnasztika nem lenne-e jó. A nyújtást meg nem szabad erőltetni, én inkább visszatérek többször egy-egy nyújtó pozícióba és szépen utánaengednek az izmok. Viszont kimondottan jólesik, szóval úgy csináld, hogy ne húzódjon meg.

Egészségedre!

Tündüs képe

Tündüs 4760 napja

Nekem bejött az izomlazítós fürdősó is. Azt olvastam valahol a nyújtás nem fájhat, akkor én is kicsit visszavettem azt hittem jó az, ha nagyon feszülős. Valahol biztos megtalálod Te is az egyensúlyt.

forgi képe

forgi 4760 napja

Egs, és mihamarabbi fájdalommentes futásokat!

Bozót képe

Bozót 4760 napja

Én közvetlen futás után (pláne erős tempó vagy kemény terep) sosem nyújtok (kivétel pl hosszú túrafutás vagy ultra közben ha szükségét érzem, de akkor csak finoman)  

Tudom, majd azt mondod ne magamból induljak ki, de szerintem elég merev a combhajlítód ha az említett helyzetben nem tudod teljesen kinyújtani a lábad....én tartanék tőle, hogy a gyors futásoktól még inkább rövidül. De ez magánvélemény :)

faxau képe

faxau 4760 napja

Egs! Ha rendszeresen nyújtasz elmúlik a fájdalom!

monique képe

monique 4761 napja

köszi. nekem a tegnapi nyújtás óta fáj csak. bemelegítés 6:50 tempóban történt..annál lassabban nem megy:)

lucas képe

lucas 4761 napja

Sajnos én is hetek óta bajlódok a bal combfeszitő izommal.

Sokat segit a meleg vizben vagy szaunában töténő lazitás és az uszás.

Talán egy kis pihentetés se ártana.Mindenesetre néha ijesztő , ha egy  ártatlan lépésnél is fáj.

Bemelegítés, bemelegités.........

Gyors gyógyulást..

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305