stojesz futás

2011.06.04 Szombat, 10:32:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:00:48

Távolság

19.2 km

Tempó

06:18 p/km (9.54 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
0
Maximum
173

Edzésleírás

Durván 6,5 perc volt itthon, míg felfutottam, átöltöztem, lefutottam és indultam. Egy kis wc is benne van. Az utolsó 28 grammos Bountyt megettem, kis víz rá és indultam.

 

 

Bon Jovi dúdolt a fülembe, én csak mosolyogtam! Erős voltam, mentem a magam tempójában. Nem rohanva, inkább a pulzusra odafigyelve. Igyekeztem nem engedi, hogy elszálljon.

 

 

50 perc környékén benyomtam egy Aptonia gélt - az összetett szénhidrátosat. Ugyan nem ugyanazok voltak a körülmények, de őszintén megmondom, hogy többet vártam. A Powerbar meglökött rendesen, Itt leginkább annyi történt, hogy nem esett - talán - a teljesítményem. De az edzés vége nem a gélen múlt. 1:40-nél is benyomtam egyet. Mindkettőre másfél-másfél deci víz.

 

 

És ami már egyszer megtörtén, most megint: elfogytam. Dunaszegig futottam és vissza. Múltkor Győrzámoly, most Győrújfalu. Tehát cirka 4-gyel később. Meg kellett állnom. Az egyetlen működő törpekkút Dunaszeg és Győr között itt van. Benyomtam alá a fejemet, istenem de jó volt az a hűvös. Emlegettétek sokan a kólát a végére, gondoltam megpróbálom. Bementem a boltba, de a nagy mohóságomban és szomjúságomban megittam az egész fél literest meg még ráadásba lement vagy 3-4 deci víz. Ott lötyögött az egész a hasamban...

 

 

Szóval a suta tanulság: 30(?) fokban, tűző napon futva, 95 bringa után NEM ELÉG 3 deci izo és 3 deci víz. Teljesen túlhevültem és nem volt annyi folyadékom, hogy meg tudjam oldani a hűtésemet. Bízom benne, hogy Nagyatádon ezzel nem lesz gond, hisz ott lesz frissítés bőven. De addig ezt a problémát valahogy meg kell oldanom...

 

 

Egyébként a legjobb rész a futás alatt: amikor a 4. óra 46. percében megszólal a Keep the faith és nem tudod, hogy attól ráz a hideg, mert készen vagy testileg, vagy attól, hogy nem is jöhetett volna jobbkor az a szám, mint akkor és ott. Az még legalább 3-4 km-t jelentett pluszban az érzés miatt. Szóval ebben van egy hangulat, kívánom, hogy sokan élje meg mindenki!

 

Oda: 12,3 km, 1:16:29, 158

Vissza: 6.5 km, 44:18, 164

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:48:00 19 08:51 6.79 0 0 173 161
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

Armitage képe

Armitage 4766 napja

Nem az izoval van a gond hanem a sóval. Múltkor is akartam írni csak elfelejtettem,hogy amikor lötyög a pia,az azt jelenti kevés a só,mert nem tudja a szervezet só nélkül felszívni a bevitt folyadékot. Én erre a sima mezei sós chipset használom bringán. Most futásnál próbáltam a kigyóuborkát megsózva,és szuperül megy. Egészségedre!

Felszerelések

Asics GEL-Stratus 3