monique futás

2011.05.16 Hétfő, 11:16:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:06:16

Távolság

10.49 km

Tempó

06:19 p/km (9.50 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
178

Edzésleírás

pasaréttől le a szigetre, átfutás a belső úton és árpád hídon át haza.. az eleje nagyon könnyen esett az izmoknak, ez jó jel. :) a szigetről hazafelé már kevésbé volt kellemes (pl. comb), de nem volt gáz. összességében jól esett azért. és nem lettem rosszul se :) csak a gyomrom zavart néha h üres egy kicsit, mert nem sokkal előtte keltem fel. (persze edzés után odafigyeltem a kalóriapótlásra)

a 178-as max. persze az árpád hídon felfelé volt. a hazafelé részen alacsonyabb pulzussal sikerült menni, mint csütörtökön (figyeltem h ne közelítse nagyon a 170-et, csak a legvégén volt h nem érdekelt már).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:06:16 10.49 06:19 9.50 0 0 178 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

29 hozzászólás

monique képe

monique 4785 napja

hátha capslockban jobban elolvassátok:

IGEN MERT SZERETNÉK ÉN IS BICIKLIZNI+ÚSZNI CSAK NEM EGYSZERŰ DE MAJD MEGOLDOM, ENNYI

Bozót képe

Bozót 4785 napja

Nyitott kapuk?! Pfff....

monique képe

monique 4786 napja

mellúszás: nekem nem a combhajlító fájt tőle, de meglep h nem vagyok egyedül abban, h megfájdítottam vele lábamat :) amúgy régen nem volt vele gondom, teljesen jól megtanították gyerekként a stílust, csak elfelejtettem úgy látszik.. a gyorsúszást hivatalosan sose tanították nekem sajnos, csak ellestem a mozgást másoktól, de a lélegzést nem sikerült. :)

a fekvőtámasz sztem is jó, szeretnék is majd megint eljutni értelmesebb szintre (tavaly csináltam a 100fekvőtámasz oldal alapján) de jelenleg rossz ötletnek tartom. hogy miért? a múltkor megbeszéltük vkivel h elkezdjük újra (motiválva egymást) és akkor csináltam szintfelmérőt (a 100fekvőtámasz program azzal kezdődik), és baromira furán égett a karom. nem úgy, mint normál esetben kéne. szóval egyelőre nem piszkálom a dolgot, majd akkor ha már tuti minden rendben működik nálam :)

a kitöréshez béna vagyok, ahhoz is edző kell :))) hehehe.

empirke képe

empirke 4786 napja

AZ úszással kapcsolatban: Megszerettem, pedig nagyon gáz amit műveltem. Én is kerestem egy úszóedzőt, hogy javítson ki. Ez jó ötlet volt, te is jól teszed majd. Kiigazítottuk a gyorsúszásomat, a mellúszást nem sikerült, az most is nagyon béna. Mellúszással úgy meg tudtam húzni a combhajlítómat, hogy utána alig tudtam futni. Túl erősen rúgok, és nem jól tartom a lábam.

Nah, csak azt akartam mondani, hogy egy okatató kijavítja majd ami nem jó, és máris nyersz egy fantasztikus keresztedzés típust.

...és még a futásokat is szeretem megbolondítani néha futóiskolázással, kitörésekkel, ilyesmi, ami nem uncsi. Erdőben klassz csinálni. Bár nekem ott van az aerobik, ezért ott erősítek, de ha majd nem lesz, akkor többször fogok ilyesmiket csinálni.

Elárulom a kedvenc gyakorlatomat. Nem vagyok vele népszerű általában: a fekvőtámasz. Te, hogy én azt milyen sokra tartom!!! :-)

Hány fős csapatban mész UB-re?

monique képe

monique 4787 napja

Cz. Feri, ősszel nem fért be a futások mellé a keresztedzés. mint mondtam, nekem ezek a keresztedzések egy bonyolult, sok energiát igénylő dolgok, ezért tudom csak nagyon-nagyon lassan fokozatosan bevezetni őket, és ezért nem sietek velük, de már leírtam kb. százszor több helyen is, hogy miért, nem szeretnék még egyszer belemenni.

 

Tündüs: én gyakran éhgyomorra futok, nem is szokott gond lenni, csak tegnap szólt be 5percre de elmúlt :)

Tündüs képe

Tündüs 4787 napja

Két szem korpovit keksz futás előtt? Vagy esetleg győri kekszek a teljes kiőrlésű formából? Bár ezek már édesek. Én ezt szoktam éhgyomorra nem indulok el.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4787 napja

Gondolj bele! Ha kimész az uszodába uszni egyett, a te szép mosolyod, és csodás alakod kedvéért mennyire fellendűl az uszoda látogatottsága, ha biciklizel a férfiak nyakcsavarodást kapnak mikor elhúzol elöttük! Hiszen a múltkor írtad, hogy mikor futás közben feltüntél leálltak a focizással.....

Persze te tudod....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4787 napja

Mónika kedves! Nem felejtettem el, de az összel nem volt ilyen probléma!

Viszont hamarosan tökéletes leszel, aminek én nagyon-nagyon örülök, nagyon szurkoltam/szurkolok neked, hogy ismét jól tudjál futni!

monique képe

monique 4787 napja

(azért azon csodálkozom h máris elfelejtetted h most a vashiány az elsődleges problémám :P )

monique képe

monique 4787 napja

bocsi, de erről nem vitatkozom veled.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4787 napja

Mónika! Te miről beszélsz? Nyitott kapuk???? Visszanéztem 9! hónapot az edzésnaplódban! Ez idő alatt volt néhány túra, ami gyaloglás, és volt 3 azaz három biciklizés!!! Te most milyen nyitott kapukról beszélsz? Azokról amik le vannak hegesztve, és be vannak falazva? Nézd vissza a saját edzésnaplódat!

Biciklizéstől fáj a lábad? Nekem 30 km biciklizéstől nem fáj, pedig nem vagyok nagy biciklis, nem is akarok az lenni, ha fáj tőle, akkor miért nem bicikliztél feleannyit?

Tehát az edzésnaplódban nyoma sincs keresztedzésnek, vagy nem írod be őket! Nem értelek, pedig szeretnélek megérteni. Eljutottál nem olyan régen egy nagyon is tiszteletett parancsoló szintre ami előtt meg kell, hogy emelje az ember a kalapját, viszont ezt a szintet fenttartani, netán fokozni önmagában futással egyre nehezebb!

Nem arról beszél itt senki sem kedves Mónika, hogy napi 30-50 km-et tekerjél le, hanem hogy heti két-három alkalommal 10-15 km-et letekerhetel, esetleg. Mint ahogy Lassú (gyors) kapitány, és én is leírtuk a regeneráció sokkal gyorsabb némi biciklizés után. Te ( velem ellentétben) tudol úszni, mégis az elmúlt 9 hónapban nem láttam úszást itt az edzésnaplódban, pedig ha egy ilyen kedves, csinos leányzó feltünne az uszodában, biztos nagy sikere volna!

Tehát nincs veszitenivallód.......

monique képe

monique 4788 napja

(viszont, a sima gimnasztika továbbra sem érdekel :P )

monique képe

monique 4788 napja

de döngessétek csak tovább a nyitott kapukat

monique képe

monique 4788 napja

sőt a nyújtás sem ismeretlen téma de a vádlinyújtásról már meséltem itt párszor.....

monique képe

monique 4788 napja

erősítés viszont nem ismeretlen téma: középső farizmot erősítettem ősszel, és be is jött, segített. azt szívesen csináltam mert volt konkrét cél vele!

monique képe

monique 4788 napja

jó én meg leírom századszor is h szeretnék majd úszni meg biciklizni, csak nem lesz egyszerű belekezdeni normálisan, mert tavaly nyáron fájt tőlük a lábam, szóval ezt el kell majd kerülni.....

Bozót képe

Bozót 4788 napja

Nem leszek népszerű: fejlődni akarsz, gyorsan futni, sérüléseket elkerülni, egy esélyt adhatnál egy csepp keresztedzésnek, tornának, úszásnak, nyújtásnak, stb. Magamnak is ellentmondani látszom, hiszen a nyújtásről például sokáig gondoltam, hogy felesleges (átlag vagy afeletti hajlékonyságnál most is azt mondom), de azóta nem egy-két esetben láttam/olvastam/hallottam eseteket akinél a szisztematikus nyújtás-erősítés hozta meg a javulást/áttörést.

monique képe

monique 4788 napja

izé, viccet, nem vicceket

monique képe

monique 4788 napja

köszi mindenkinek, de télleg hagyjuk a gimnasztikát :P

RemAti, nem értettem az úszós vicceket :)

RemAti képe

RemAti 4788 napja

Hát úszás esetén látod, hogy mi van előtted csak egy baj van távolodik. -:) Te tudod!  lilla adott ötleteket. -:)

lilla képe

lilla 4788 napja

én a teregetés, mosogatás, stb. között végzett kitörésekre, húzódzkodásokra esküszöm. a házimunkát jobban utálom, így a 5x20kitörés csupa mókának tűnik :))))))!

faxau képe

faxau 4788 napja

Egészségedre!  A gimnasztyorka sok minden csak nem unalmas-persze lehet az is. A Malomkörzést nem csak előre és hátra lehet csinálni, hanem az egyik karral előre a mésikkal hátra..:) Na ugye.. A 4 ütemű fekvőtámasz is igen jó móka. Tabata módszerrel végzett-egyenes háttal kivitelezett guggolás semmi időt nem vesz igénybe, de remek móka.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4788 napja

Esetleg gondolj arra, hogy milyen szenzációsan jó alakod lesz utána....( természetesen a mostani jó alakodnál, is sokkal jobb.....)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4788 napja

15 perc gimnasztika nem a világ! Főleg hogyha hozzásegít, hogy jóbban tudjál futni, és ez a cél!

Egyre jobban látszódik a fény, az alagút végén!!!

monique képe

monique 4788 napja

(azt meg ne is említsük h UNCSI is.. a gimnasztika:) )

monique képe

monique 4788 napja

az úszás lesz majd nyáron de nekem kell majd úszóedző mert a gyorsúszást szeretném jobban tudni. jelenleg megfulladok 20m gyorsúszás után. a helyes technikájú mellúszást meg úgy látszik elfelejtettem mert amikor próbáltam tavaly nyáron néhány év kihagyás után, csak a térdem és sípcsontom stb fájdult meg bele. ne kérdezd h hogyan.. marad a hátúszás de azt nem szeretem sokáig, mert akkor nem látom h mi van előttem.

a gimnasztikához meg totál nem értek. fogalmam nincs róla, ahhoz is edző kellene. evvan :)

RemAti képe

RemAti 4788 napja

Szerintem leszel még gyorsabb is, de ne kapkodj és legyél türelmes! Az általános gimnasztikát, erősítést valamint az úszást komolyan javaslom! Jól összeállított 20-30 perc sokat segít. Én is elszoktam hanyagolni(elég rendesen), de sokszor átsegített mikor problémáim voltak. Most viszont kell csinálnom. Vasárnap látszott a hiánya. A zabpehelyre és 2 km-re váklaszoltam. . -:)

monique képe

monique 4788 napja

köszi! UB: legrosszabb esetben lekocogom 6:30-ban :) az még nem túl lassú remélem..? mondjuk sztem annál gyorsabban is menni fog :) cserbenhagyni semmiképp nem szeretném a csapatot.

RemAti képe

RemAti 4788 napja

Egészségedre! Remélem az UB-ig teljesen rendbe jössz.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305