monique futás

2011.05.12 Csütörtök, 17:47:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:57:58

Távolság

8.6 km Szint: 270 m

Tempó

06:44 p/km (8.90 km/h)

Pulzus

Átlag
176
Minimum
0
Maximum
198

Edzésleírás

már régóta szerettem volna ezt az útvonalat kipróbálni :) úgyhogy most már nem vártam vele tovább azzal a felkiáltással, hogy vigye a fene a laza futásokat amiket eddig csináltam. ja és vigye a fene a csak minden második nap futást is :)

(figyelem ez most tényleg nem laza futás volt, úgyhogy a tegnapi "lehordás" most már jogos lesz ;) :P )

 

amúgy csak részben terepfutás, az utolsó 3km volt terepen. de előtte az aszfaltos rész is nagyrészt hegyen futás volt :)

ja és nettó szintemelkedés, 100m-ről indultam és kb. 250m-nél lyukadtam ki :) tehát magasabban, mint ahonnan indultam :)

 

de jó volt! először is a bécsi úton elfutottam a villamosvégállomásig és ott elindultam a hegyen felfelé a farkastorki úton. azt hittem durvább lesz az emelkedő, de ez egész kellemes volt :) utólag megnézve ez egy átlag 8%-os emelkedő kb. 800m-en át. nagyon jól esett :) ja, a terv az volt, hogy 190-194 között a pulzus, hogy legyen egy kis edzés is :) de kb. 180-ra ment csak fel a pulzus többszáz méter után is, és nem volt kedvem gyorsítani h feljebb menjen. így kellemes volt. a végére azért eljutott 186-ig :) azért itt éreztem az erőt, hogy nem ment fel a pulzus annyira, és kellemes is volt és a tempó se volt gyalogtempó (7:50-8:10 között volt). és a vádli is bírta :) nagyon örültem neki, hogy nem szenvedős :) runner's high is volt :)

 

utána nem láttam meg azt az utat, amerre elvileg menni akartam és nem akartam a kereséssel tölteni az időt, helyette jablonka úton tovább, itt már nem nagyon emelkedett az út, viszont egy helyen rám akart ugrani egy kis fekete kutya, ráüvöltöttem és lelépett :) a pulzus jól megugrott ettől :D asszem hogy ezután már végig nem ment le 175 alá.

aztán volt egy másik kutya is, jó nagy darab kutya, de az nyugiban volt hálistennek (azért lestem, hogy mi lesz, de szerencsére felbukkant pár emberke).

 

aztán végre elértem az erdőszélre, itt már csak cicákkal találkoztam :)) aztán szembe találtam magam egy baromi meredek emelkedővel (ez még aszfalt volt), 15-20% között volt végig párszáz méteren keresztül, nem láttam mi van a végén, reméltem hogy jó irányba megyek :). felfutottam rá, 192-ig ment a pulzus, szóval ez még nem esett rosszul (tempó 9p-esben :D) - a végén megláttam az erdőbe vezető utat, örültem h végül sikerült ide kilyukadnom :) mert eredeitleg is ide akartam elfutni, csak nem a jablonka úton át terveztem :) de ahhoz képest h eddig kb. sose jártam ott, sztem oké :) 

 

térképen elvileg jánosbogár a neve annak az erdei útnak amit kerestem. na ezen az úton elindultam az erdőben, ez jó köves volt, és persze meredek, azt hittem nem ilyen durva :)) a fene egye meg :)) egyszer szembejött 1 kocsi, különben végig egyedül voltam. kb. 15%-os átlag meredekség úgy 800m-en át.. volt ahol meredekebb volt, a végén már kevésbé, szerencsére :) az utolsó 4 perc 197-es pulzusátlaggal, 198-as maxszal, szóval nem nagyon ugrált a pulzus már :P 196-nál nyitottam ki a számat, de nem kellett túl sok levegő, csak úgy jobban esett. viszont 197-nél cserébe a combom kicsit savasodott (tehát ennyiben nem tökéletes még a dolog, de nem rossz :) ). de nem volt vészes. és csak azért se gyalogoltam bele :P (8:50 lett a tempó az utolsó néhány percre.) az utolsó 1-2 perc volt szenvedős, de megérte! :)

 

a tetőnél aztán picit megálltam, hogy lemenjen a pulzus, de nem volt esélyem pihenni, mert rögtön megláttam egy szép nagy kutyát. nyugodtnak tűnt de azért én nem örültem, uccu neki :)) elfutottam egy ló+emberek mellett (?! mit keresett a ló a hegytetőn?), aztán lefelé futás egy mező szélén egy jó göröngyös földúton, utána elkanyarodott balra az út, hidegkút felé, úgyhogy arra tovább, átvágtam a mezőn, kellemes futáska :) egyedül voltam, csak valahol messzebb legelt 1-2 fehér tehén vagy mittomén mik :P messze voltak, rajtam meg nem volt szemüveg :)

 

aztán már megint beijedés :) a lejtő közepén, a mező kellős közepén voltam, egyszercsak látom hogy a domb alján egy fehér meg egy fekete folt mozog, kutya méretű foltok, pff. de felbukkant egy futó a mező szélén (másik úton ment) a kutyák meg eltűntek (talán vele voltak?). úgyhogy folytattam utamat hidegkút felé, még egy dombocskán (párszáz m csak) felfutottam lendületből, dolgozott még az adrenalin, hátha előjönnek még a kutyák :P, 196 a domb végére, de csak rövid ideig, úgyhogy ez nagyrészt egy kellemes lendületes felfutás volt :)

 

utána már végig lefelé, földúton, kellemes tempóban, 180 alá már nem akart menni, sebaj, adrenalin, meleg, nap, de azért finom volt 5:10-5:20-ban lazázni lefelé :) néha ide-oda ugrálás, ahol egyenetlen volt az út, de még ezt is élveztem :)) utána kilyukadtam hidegkúton, épp elhúzott solymár felé egy busz. 200m-re buszmegálló, elkocogtam oda, ott megállás, azt hittem messze lenne hűvösvölgy, és nem akartam túlságosan nyúzni magam. a buszon jöttem csak rá, hogy mindössze egy megállóra volt a kossuth u-i kereszteződés és onnan már csak max. 1km lett volna hűvösvölgy, ráadásul végig lefelé.. grrr de fun lett volna végigmenni, sebaj, majd legközelebb :).

 

nem vittem sapkát, de talán kellett volna.. elég sok árnyék volt, de volt ahol tűzött rám a délutáni nap, és kicsit éreztem utána a fejemben. de már jó. innivaló annyi h fél liter vizet bedöntöttem közvetlenül a futás elkezdése előtt :) vittem magammal végig az üres üveget, de nem láttam vízforrást. szerencsére nem is voltam szomjas.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:57:58 8.6 06:44 8.90 270 0 198 176
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

forgi képe

forgi 4788 napja

Kutya ide vagy oda ezt jól megcsináltad!

monique képe

monique 4790 napja

köszi :)))

V.Petra képe

V.Petra 4790 napja

Örülök, hogy végre örülsz! Nagyon szépet futottál és tényleg élménydús lehetett! Viszont tényleg baromi sok volt a kutya! Egészségedre! Hajrá tovább!!!

lassukapitany képe

lassukapitany 4791 napja

Ezt nagyon jó volt olvasni! ;))

Igazi élményfutás lehetett, egészségedre!

monique képe

monique 4791 napja

köszi mindenkinek + tippeket is :)

Bozót, jaja, valamiért hosszabbnak érződött mint 1 óra :)

Tündüs képe

Tündüs 4791 napja

Még lehajolni sem kell, csak úgy csinálni, mintha a kezedben lenne valami és meg akarod dobni.

 

Móni itt az alvégen folyamatosan aggódunk érted, mert egyszer mindenféle panasz aztán meg semmi, én tovább nem aggódok, egészségedre, ha valami balul sül azt is Te bánod. Azért én meg sem közelítem a te ritmusodat stb....

Eperszem képe

Eperszem 4791 napja

Jó kisn futi, egészségedre!

 

Briel képe

Briel 4791 napja

De jó, nagyon tetszett a leírás! Jót futottál, gratulálok!

Bozót képe

Bozót 4791 napja

Klassz, eseménydús kis futi volt! Ahogy olvastam olyan volt mintha egy 2-3órás terepet írtál volna le :P

faxau képe

faxau 4791 napja

:) végre egy vidám, jó hangulatú leírás! Örülök! Szép kis terep. A csavargó kutyák ellen: lehajolsz, mintha kőért nyúlnál, és egy lenületes mozdulattal feléjük dobod a semmit. 99,9 százalékos módszer:)  Ja, és egészségedre!!!!:)

monique képe

monique 4792 napja

ez egy érdekes tipp, köszi :)

 

és nem, nem ülök a hátsómon tovább és kész. :)))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4792 napja

Móni kedves! Csak nem bírsz megüllni a hátsódon! Viszont ezért a futásért gratulálni kell neked, ilyen emelkedőtt ilyen szépen lefutni, nem semmi!!!!

A kutyák ellen legközelebb vigyél néhány csontot, ha közeledik akkor dobd oda nekik.....én az elmúlt 1 hónapban nem láttam ennyi kóbor kutyát mint te egy futás alatt...

Felszerelések

Asics gel 2150 w
Egyéb Garmin FR 305