forgi futás

2011.04.10 Vasárnap, 13:01:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:16:39

Távolság

21.1 km Szint: 60 m

Tempó

06:29 p/km (9.26 km/h)

Pulzus

Átlag
174
Minimum
113
Maximum
192

Edzésleírás

A rajtnál kicsit későn kezdtem el készülödni, nem számítottam, akkora sorra, mint ami a csomaörzésnél kialakult. Aztán beálltam a 2:15-s iramfutók mögé, úgy döntöttem, amíg birom, megyek velük. Az első pár száz méter azonban azzal telt, hogy utolérjem őket, mivel a rajtnál én később tudtam indulni a sor beszűkülése miatt. A tempójuk egész jólesőnek tűnt, egész meglepődtem milyen jól birom. Ez nagyon sokáig így is volt. Már-már kedvem lett volna ellépni tőlük, de nem akartam az elejét tulságosan elfutni, tartalékoltam az erőt.

Kb. 2 km-nél beelőzött a fórum legvidámabb nevű tagja G.Ildi. Váltottunk pár szót, de ők gyorsabb tempót vettek fel.

Az Akadémia utcába érve éreztem, hogy a drága szél csak megérkezett s ennek még biztos meglesz az eredménye. Meg is lett.

A rakparton többször is kemény ellenszelet skerült kifogni, de ilyen a futások menete, nem csak magunkkal, más elemekkel pl. időjárás is meg kell küzdeni. A rakparti Szabadság-híd utáni fordítónál jól eső érzéssel konstatáltam, hogy kb. féltávnál tartok. A menetidő is ehhez igazodott, bár volt egy kb. 1-1,5 perces előnyünk. A rakpartot elhagyva reménykedtem, hogy jobb idők jönnek. De nemsokára jött a mumus a felüljáró. Ezt megelőzően Eperszemmel találkoztam, akibnek látszólag akkoriban lehetett holtpontja. De azért gyűrte a távot ő is rendesen. Megfordult a fejemben, hogy maradok a tempójában, de nem mertem bevállalni. Akkoriban éreztem, hogy lehet nekem is jön majd holtpontom, s nem akartam, hogy késöbb én hátráltassam őt.

A felüljáró teteján Monspart Sarolta bíztatott mindenkit, annyit hallottam minderről, jó volt személyesen is átélni.

Aztán jött egy kis kurfli a Lehel téren, s a Lehel út. majd a Dózsa György út. majd a Szépművészeti Múzeumot követően be a ligetbe. Ekkor jött el az én holtpontom. valahogy nem igazán tudtam elviselni, hogy ott járok a cél mellett, és mégis 3 km van hátra. A combom közepén nyilalt, megálltam nyújtani egyet majd sétáltam egy kicsit. Mindezt kicsit később igyekeztem megismételni. Mindeközben egy gyakorlatilag majd 2 perces és egy 3 perces idintervallum telt el. A másik problémám is kicsit helyrepofozódott, a pulzusom ugyanis gyakorlatilag 1:45:00 után állandóra átlépte a 180-t gyakorlatilag elszállt. Ennek tulajdonítom részben egy másik problémámat a 2. pihenést megelőzően egyfajta zsibbadás érződött a karomban. Persze tudtam most már juszt is célba jutok.

Aztán, ha nem is igazi futómozgással, de azért bírtam a célig. De az utolsó 100 méter gyorsítás és sprint elmaradt. A célban ismét hallhattam a nevemet, majd rámköszöntek valakik, akiket sajnos nem igazán láttam kik is (szégyen és gyalázat). Majd újabb köszönés: s ott várt run-ka, -e-, mjoci, pátyalso. (elnézést, ha kihagytam valakit a felsorolásból, de kérem jelezze, hogy beírhassam)  Na az viszont nagyon-nagyon jól esett. Ennek ellenére kicsit nehezen fogtam fel, hogy lement a táv, félmaratoni futó lettem.

 

Tempó:

1. kör: 34:28

2. kör: 33:53

vége: 8:51 (1.5 km)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:16:48 21.1 06:29 9.25 60 113 192 174
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

20 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4816 napja

Gratulálok én is!!! Üdv a félmaratont teljesítők között!!!

Bozót képe

Bozót 4829 napja

Gratu!

Tündüs képe

Tündüs 4829 napja

Nagy-nagy gratula és örülök, hogy megismerhettelek! Bevallom volt egy olyan fogadalmam, ha a Forgi lefutja ősszel én is megpróbálom . (pillanatnyilag nem volt más ismerősöm, aki először futotta ezt a távot, így téged nagyon figyeltelek)

krysta képe

krysta 4829 napja

Gartulálok az elsőhöz, nagyot mentél! :) Többször láttalak menet közben, szépen tartottad a tempót az iramfutókkal. 

Briel képe

Briel 4829 napja

Gratulálok Forgi mester! Nagyot futottál, és rendkívül ügyesen. A ligeti résszel kapcsolatban csak egyet tudok érteni, annyi kanyar jutot a végére, hogy azt hittem, sose futunk be. De befutottál, szépen, jó tempóval. Hurrá!

RunKa képe

RunKa 4829 napja

Hű,, nagyot futottál forgi !!!!!   Mondtam én, hogy vigyázni kell, mert hamarabb látod, hallod a célt, mintsem ott lennél !!! Tavaly ezzel szívtam a 12-ön.

Szépen helyre pakoltad magad, de óvatosan a pulzussal!

Üdv. a félmaratonisták között :)))) Gratu !!! Megvan :))

Eperszem képe

Eperszem 4829 napja

Gratulálok Forgi, nagyon ügyes vagy! örülök hogy picit melléd keveredtem, te is adtál erőt! Üdv a félmaratonisták klubjában!

zenoka képe

zenoka 4829 napja

Gratula!! szepet futottal!!!

V.Petra képe

V.Petra 4829 napja

Forgi!

Szuper voltál, gratulálok! Remélem még futhatunk együtt félmaratont! Bár én egyre messzebb érzem, mnt közel, de nem adom fel! Ti itt mind példaértékűek vagytok számomra!!! Hajrá!!!

Daniloo képe

Daniloo 4829 napja

Gratulálok!

forgi képe

forgi 4829 napja

Köszönöm Nektek!

 

pátyalso képe

pátyalso 4829 napja

Gratulálok az elsőhöz.

Debyand képe

Debyand 4830 napja

Itt is óriási nagy gratuláció!!

monique képe

monique 4830 napja

gratula :)

G.Ildi képe

G.Ildi 4830 napja

Ja, és a városligetes dolog engem is nagyon idegesített: hiszen már ott voltunk a térnél, mégis sok volt hátra. Csúnya dolog volt ez... :)

mjoci képe

mjoci 4830 napja

Gratulálok.

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4830 napja

Gratulálok, megcsináltad :-)

RemAti képe

RemAti 4830 napja

Gratulálok! Szép volt és okosan csináltad! A kar zsibadás ellen ajánlom a rendszeres tornát.

AAni képe

AAni 4830 napja

Gratulálok az elsőhöz! :)

G.Ildi képe

G.Ildi 4830 napja

Először is nagyon gratulálok!! :))))

Másodszor, látom, ez a név-dolog nagyon megmaradt benned Kistarcsáról... :D Örültem a találkozásnak, szépen kiszúrtál hátulról! :) Az a bizonyos gyorsabb tempó sajnos nem tartott ki a végéig, na de majd legközelebb... :)

Felszerelések

Asics GEL-1150