monique futás

2011.04.05 Kedd, 18:08:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:49:13

Távolság

9.14 km

Tempó

05:23 p/km (11.14 km/h)

Pulzus

Átlag
180
Minimum
0
Maximum
199

Edzésleírás

na, úgy érzem már egész jól vagyok. talán lehet rendesen edzeni végre. azért a vivicittát nem biztos h maxon akarom tolni, mert a szigeten a kör 2. felében picit a bal combom fura volt. nem akadályozott semmiben, nem fájt, meg semmi, de lokalizáltan volt egy kis "savasodás" érzés. ez baromi fura volt mert annyira lokalizált volt, 1 ponton. (ott, ahol régebben fájt.) ezt még a hídon lefelé kocogva éreztem megint, utána elmúlt. viszont a jobb combom az 100% volt :)

 

más: edzés után hazaérve kipróbáltam ezt az amino liquid 30-at, mert ilyet is rendeltem :) isteni finom!! vmi kaktusz-füge íz vagy mi :) és 25ml-ben 7,5g aminosav. 25ml egy pohár alját épphogy elfoglalja :) ráöntöttem kis vizet, és lecsúszott szépen 1 pillanat alatt :)

 

és még tegnap bátyám adott kb. 30g fehérjeport a sajátjából 1 pohár vízben feloldva, h kóstoljam meg, ebben nincs aszpartam, meg nincs ízesítés és 82%-os fehérje és csak 2000ft kilója :) hát olyan íze volt picit mint a tejnek (nyilván tejsavófehérje), de amúgy tényleg nagyjából íztelen. simán lecsúszott a torkomon ez is :)) bár a liquid 30 azért jobban.

 

a muscle on-t (amit én rendeltem) még nem kóstoltam meg. azt majd ma vmikor később. viszont van benne aszpartam meg 3x drágább mint amit bátyám mutatott, szóval ha beválik a dolog egyáltalán, akkor legközelebb inkább abból rendelek (BSD optimise a neve).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:12:20 2.07 05:57 10.07 0 0 177 159
00:24:39 5 04:56 12.17 0 0 199 192
00:12:14 2.07 05:55 10.15 0 0 184 178
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

42 hozzászólás

faxau képe

faxau 4824 napja

Durva. Így maximálisan érthető.  Ebben az esetben is igaz viszont: a minőség mindenek felett!  lásd Orca!:)

monique képe

monique 4824 napja

ja, az csak vicc volt! :P

szóval, táplálkozástémában, kissé szűk a gyomrom:) így eleve folyadékból viszem be a kalóriák (mármint szénhidrát) egy részét is. szóval ezért iszom inkább a fehérjét evés helyett. persze kiegészítőnek, tehát azért van szilárd kaja is, abból napi 40g azért bejön, de törekszem az 50-re. (a 40g 0,8g/tkg az 50 meg 1,0/tkg, a 0,8 kb. a minimum ha nem mozog pár óránál többet az ember....)

faxau képe

faxau 4824 napja

Csak az egészséges táplálkozásos dumámra mondtad, asszem, hogy blabla..:) Erre válaszoltam ezt. Persze lehet, hogy félreértettelek, és arról beszéltél, hogy Neked ez nem könnyű..Vagy?!  Természetesen tudom, hogy van bennük fehérje, viszont nem használok plusz fehérjét.Ellenben el tudom képzelni, egyes helyzetekben. Viszont ha az ember étrendje változatos és egészséges ételekből van összeállítva, akkor úgy vélem egy átlag sportolónak nincs szüksége rájuk. Persze ez alól az olyan teljesítményeket toló emberek, mint pecsenye, vagy Orca egyértelműen kívételek. És ez -ha egyszer eljutok erre a szintre(hehe)-akkor rám is igaz!

 

monique képe

monique 4824 napja

faxau: és?:) senki nem mondta h tojásban meg tejben nincs fehérje. van benne. rengeteg :)

faxau képe

faxau 4824 napja

Bla:15 éve ovo-lakto vega vagyok ! Ebbe bőven belefért 8 év wing tsun és 2és fél év kettlebell :)

monique képe

monique 4824 napja

ja és közben szereztem be ízesítetlent :P (ugyan tudom inni a műpisztáciaízű muscle on-t, de inkább elcseréltem ízesítetlen whey-re)

monique képe

monique 4824 napja

pecsenye: áruld el mi a tudományos itt:) mer egy tudós csak röhögne azon h mit neveztek itt tudományosnak :P

igen, nekem ízesítetlen kell... bocs, nemkellenek ezek a műízek és kész :) csak az amino liquidnál van eltalálva az íz de nagyon szépen. az amúgy sciteces termék.

faxau: blablablabla... ;)

faxau képe

faxau 4825 napja

pecsenye hozzászólásával egyetértek, ezt már mondtam máshol is és asszem Nálad is.Bár a táplálékkiegészítőket csak részben tartom hasznosnak. A tudatos táplálkozás sokkal fontosabb, de a kiegészítőknek megvan a helye és ideje. És megnézve az edzésnaplóját meg is nyugodtam. :)

pecsenye képe

pecsenye 4825 napja

és mivel a mi barátunk a google:

http://www.scitec.hu/product.php?ver=1&name=scitec_100_whey_protein

igaz nem 2000/kg :(

pecsenye képe

pecsenye 4825 napja

:):):) bocsi mindenkitől előre is. de ennyire nem kellene már tudományosra venni a figurát sztem. én mindig úgy futok, h jól érezzem magam, mert  ez a futás lényege. pulzust mérek, de csak kíváncsiságból. ha pulzuskontrollos edzést tervezek azt is csak brahiból. nem hiszem, h itt bárkinek vb-s álmai lennének:) A táplálékkiegészítőket max. támogatom, orbea-nak igaza van, egyébként, tényleg csak megbízható helyről vegyünk ilyen dolgokat. asszem a scitecnek van aszpartman mentes fehérjéje, de h ízesítetlen.. sztem az nemigen van a piacon.

monique képe

monique 4825 napja

olvastam már, de abban sincs értelmes magyarázat a laktátküszöbhöz tartozó magas pulzusszámra :P

egyébként, fel lehet úgy fogni, hogy a 180-életkor formula azt is magában foglalja, hogy a szívet se érje túl nagy stressz. csak ez ugye az én esetemben azzal jár h más rendszereket meg nem éri annyi edzésinger, mint másoknál ugyanazzal a 180-életkor formulával számolva.

ciki :)

miki képe

miki 4825 napja

http://philmaffetone.com/alleninterview.cfm Most olvastam, Mark Allen beszél benne pár kérdésről az edzéssel kapcsolatban, ami itt is felmerült.

monique képe

monique 4827 napja

miki: abban biztos voltam h nem akartál megbántani :)

a 90% nem tudom mit jelent, ez egy megfoghatatlan szám nekem. ha mondjuk valaki 2:10-es maratonra képes 100%-on, akkor a 90% az 130/0,9=2:24-es maraton? vagy máshogy értendő a 90%?

 

Orbea Orca: én nem hiszem h ennyivel feljebb lehetne a max pulzust tolni és szerintem az ember nem így fejlődik egyébként se.. persze a tempó javulhat a savasodási pont mellett de nem hiszem hogy maga a savasodási pont jeentősen magasabb pulzusszámra állítható lenne.

a maffetone az valóban, tavaly márciusban csináltam meg tavaly nyáron. 7p-es tempó a maffetone tempóm de jelenleg nincs kedvem mindig csak 7p-esben futkosni. :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4827 napja

Igen,úgy van,ahogy Miki írja.El lehet jutni egy 90-95%-os szintig minden évben szisztematikusan,de attól tovább lépni nagyon nehéz,az ember be van határolva a genetikájával,

Én pld sokszor szezon elején olyanokkal megyek egy sorban,akiket már május-júniusban csak a rajtnál látok,aztán soha többet...:-)

Szezon végén meg szinte mindig ugyanazokkal az arcokkal megyek egy tempót a Pécs-kupa hegyi záróversenyen....Ők is épp addig jutnak el a fejlődésben,csodák nincsenek,ha csak  nem xerezik valaki...

Egyébként én nem ásom bele magam a futás edzéstervekbe,futok,ahogy jól esik....Néha gyorsabban,ahogy tudok,maxon,néha nem...Ha elő lenne írva előre,biztosan nem futottam volna egy métert sem...

A max pulzus kitolást magamra értve írtam,nem rád.Nekem most max 176-178,ami megfelel mondjuk a 220-életkor képletnek,de azért el tudnék képzelni egy 185-190 max pulzust,mert akkor a savasodási pontom is feljebb tolódik.Ezért kezdem majd most a résztávot rövid 10-15mp-es terheléses blokkokkal,közötte visszapihenő szünetekkel.

Ha a Moffetone módszer az alacsony pulzusos állóképességi alapozó edzés,akkor hurrá,hajrá,vágj bele...:-)

Futogatsz így is eleget,időd is van,asszony,bocs férj sem morgolódik,hát semmi akadálya a hosszú edzésseknek.És egy-két év múlva jelentősen alacsonyabb pulzusokon fogsz tudni futni akár 5 perces km-eket is.

miki képe

miki 4827 napja

monique, csak valami gyenge vicc volt, nem tudom, hogy értetted, de megbántani biztosan nem akartalak, nem azért vagyunk itt :-) Időnként előjön ez a frusztrált hitvita az edzésről. Sajnos bele kell törődni, hogy nem születünk egyenlőnek és az edzés szzerepe messze túl van értékelve. Bármilyen edzés, ami viszonylag rendszeres és ésszerű, elvisz 90 %-ig. Az indulatok meg onnét jönnek, hogy az emberek nehezen fogadják el, hogy már nem sok fejlődési lehetőségük van pedig még messze a világcsúcs, de még a helyi versenyen a dobogó is. Akartam valamit idézni a "Runners Guide to the Meaning of Life"-ból, de sietnem kell.

monique képe

monique 4828 napja

"nem a sebesség jelzi az intenzítást az egyén edzettségi sszintjén,hanem keringési sportban a pulzus" -- ezzel egyetértünk. de a pulzust az egyén maxpulzusához szokták viszonyítani. nem pedig a tiédhez :)

 

azért említettem a 7p-es tempót konkrétan, mert ugye a félmaratoni versenytempóm 5p-es körül van, ahhoz képest azért elég lassú nem gondolod?

monique képe

monique 4828 napja

maffetone-ről annyit ha nem ugrana be h ki ő: olyan alacsony pulzust ajánl edzéshez, amibe a legtöbb ember "beleőrül". :) na, még így is 153...

monique képe

monique 4828 napja

előre is köszi az ajánlást ha van időd ha megnézed. kit néztél meg "hirdetőt", mert én nem írtam nevet/linket. :)

 

nem, nem jól emlékszel a résztávozásra, mármint az nem napi 2 edzésben volt. az csak 1 edzés volt 1 napra.

 

a 7perces tempó a maffetone által ajánlott pulzuson van nálam (153 a maffetone pulzusom). szerinted maffetone hülyeséget írt? (nyilván nem kell egyetérteni maffetone-nal, csak kérdezem :) )

 

nem értem a maxpulzus dolgot, hogy érted hogy kitolni, gyorsítani a max pulzust? én nem nagyon szeretnék a mostaninál magasabb maxpulzust, a 210-es értéktől azért én is félek :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4828 napja

Móni,még egyszer,én nem vennék közvetítőn keresztül feketén semmilyen készítményt.Én 92 óta vagyok kapcsolatban az Universalt,Twinlab-ot,Cytogent,Scitec-et,American Muscle,Afp,stb cégekkel a magyar forgalmazón keresztül.Mindig korrektek voltak,jó minőségű,amerikai listavezető termékekkel,jó áron.Sosem volt semmilyen problémám szavatossági,egyéb.És én is elég megbíízható vagyok...:-)

Ha valaki 6 kilós fehérjéből kért 1 kilót,akkor azt kapott...Ezt itt nem tudhatod.Ha a cégtől tudsz venni közvetlenül,az még azt mondom OK,de hidd el ilyen nyomott saját eladási ár alatt /8 font/kg/nincs fehérje készítmény semmiféle nagyker áron.Én szerintem valamelyik magyar tejüzem porítójából származik,megnéztem a hirdetőt,semmi mást nem hirdet érdekes módon azt hiszem,és ízesített sincsen,csak a sima porított koncentrátum.

Megnéztem különben,mit ajánlhatnék a Scitectő,vagy Cytogentől,de nálunk én nem találtam ízesítetlen fehérje készítményt,majd a legközelebbi rendelésnél ha nem felejtem el megkérdezem az adminisztrátor csajt.Nekem nics kedvem ezzel futni egy kört,de ha valamelyik shopba bemész biztosan tudnak segíteni,hogy hol,kinél van ilyen termék.

Én úgy emlékszem,a napi 2 edzésnél még résztávozás is volt,amikor kidőltél....Az elég intenzív,nem 7 perces...Ezzel nem akartalak megbántani,különben is nem a sebesség jelzi az intenzítást az egyén edzettségi sszintjén,hanem keringési sportban a pulzus...Márpedig az elég magas volt akkor is.Továbbra is azt mondom,az igazi állóképességi edzés a 2.óra után kezdődik....

Sokat edzettem a P-Nivo profikkal is,Haiszer Ákossal,Madaras Zolival.A hosszú állóképességi edzéseken 140 pulzuskontrollal mentek,pedig ők még fiatalok voltak,rugalmas szövetekkel,így 200 környéki volt a max pulzusuk.8-9 éve még nekem is 190 körül volt a max,aztán az öregség,meg a sok km együttesen 180 alá vitte.Én meg azért dolgozok a szakasz edzésekkel,hogy a meglévő alap állóképességem mellett a max pulzusom minél jobban kitoljam,gyorsítsam.

monique képe

monique 4828 napja

ja., miki, lehet hogy nem értettem a poént a tanácsadóval kapcsolatban. nyilván az én combomnak kellett a regenerálódás. nekem nagyon rosszul esik a vicced feltételezése, bár remélem csak félreértettem.

monique képe

monique 4828 napja

eszembe jutott egy jó biciklis hasonlat a szívverésről. az én szívem kis áttéten pörög, a tiéd meg nagy áttéten tolja, na melyik a kímélőbb a combizomnak??

monique képe

monique 4828 napja

miki: sajnos nekem nincs már türelmem mindig 7p-esben futni. :) különben is csak mert valakinek a maxpulzusa mondjuk csak 160, az aztán tolhatja 140-en anaerob küszöbhöz közel anélkül h valaki sikítana, h ez a 140 túl magas... hülyeség abszolút számokra alapozni :(

 

Orbea Orca: gondolom nagyker áron hozza be a BSD-től az illető. nemtom. amúgy ezek szerint nem tudsz ajánlani másik ízesítetlen aszpartam nélküli tejsavófehérjekoncentrátumot? engem tényleg érdekel mit tudsz ajánlani.

 

nem is mondok arra sokat, hogy szerinted hiányzanak az állóképességi edzések... nem 5-6-ot számolhatsz össze, edzéseim 90%-a ilyen amióta futok. 110-es pulzus nekem séta, bocs. a heti 2x2 óra hosszúfutást csináltam tavaly nyáron, nos, az meg mikinek nem tetszett :)

utána pedig még mindig baromi könnyen fel tudtam tolni a 200-as pulzusra. ;)

 

á jujj, komolyan azt mondod hogy a 7p-es dupla edzések INTENZÍVEK? :((( ez most nagyon fájt!!

 

a nyugalmi pulzusom nem mindennap megy le 60 alá. a legkisebb érték amit eddig láttam 54 volt, egyetlenegyszer, igaz nem fekve, hanem állva, de mindegy is, mert a legtöbb napon nagyon nehéz 60 alá letolnom. az 54 is 1 perc nyugodtan mozdulatlanul állás után volt. tuti hogy azért kicsi mert kicsi a kamratérfogat hidd el :P van róla tanulmány h sok nőnek kisebb a testmérethez képest a szíve. (nem mindenkinek persze)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4828 napja

A fehérjéről:Én errről nemrég hallottam,egy barátom akart rendelni,és mondta,hogy flezzünk 10 kilót,mert qra megéri,valahol a neten forgalmazza egy gyerek.Amikor mutatta,hogy milyen,meg zacskós,akkor mondtam,köszönet,de én inkább nem.Ő vett,aztán kapott valami kizacskózott valamit...Hát,ő tudja.Az elképzelhető,hogy a kinti cég,ha saját maga terjeszti a termékeit,akkor lejjebb tud menni az árral,de ez már egy olyan szint,ami nem túl bizalomkeltő...Nem azt mondom,csak az a jó,amit én forgalmazok,soha nem is mondtam.Sok gyártó van,és nagyon sok hasonló minőségű termék árszórással.Én amit használok fehérjét nagyker áron 3500ft körül kapom meg 6 kilós kiszerelés esetén.És ez még sz olcsóbbak közé tartozik,én nagyon még csak soya proteint sem hallottam ennyiért.

A Bsb kinti ár:kb 10 font/kg közvetlen a gyártótól,majd kedvezmények nagyobb tételnél lehetségesek...De itthon behozva,keresve rajta 6 font/kg?

Hát,én sokszor megtaoasztaltam,hogy olcsó húsnak híg a leve...De ha mégis ennél maradsz akkor mindenképp a gyártótól közvetlenül szerezz be belőle,én nem bíznék a magyarországon ezzel feketén bizniszelő emberben.

Miki,azt már elszúrtam pár éve...De valóban,ha versenyen már az első harmadban üveghangon maxot kell menjek max pulzussal,akkor nem erőltetem a dolgot,és csak edzés jelleggel megyek végig.Mint pld most Tihanyban.Aki jobb versenyző típus,mint én,és halálig tud menni,az ottmaradt volna a helyemben,én köszönet,nem,..Lesz még olyan verseny,ami az enyém lesz remélem idén is:-)

Móni,azt írtam már,hogy szerintem az állóképességi edzések hiányoznak az edzésnaplódból.Hiába számolsz össze most mondjuk 5-6-ot,az szinte nulla.Mikivel értek egyet,alacsonyabb pulzussal aszívizomzat megedződik,megerősödik szép lassan.

Én az edzések nagy részében átlag 110-130 pulzussal edzek,csak a spec résztáv edzéseken megyek fel magas pulzusokra,és ott is van visszapihenési idő,hogy a szív izomzatból is kiforogjon a sav a következő terheléses blokkig.Állandó magas pulzuson nem szívizom erősödés,hanem szívizom károsodás  a következmény.

Ezért mondtam,írtam neked már régebben,hogy heti 2 hosszú futás legalább 2-3 órában mindenképp kellene ahhoz kontrollált alacsony pulzuson,hogy utána a normál edzéseknél ne legyél 180-190 pulzusokon.Ez olyan,mint a szamárlétra,ezt ki kell járni mindenkinek,aki jó állóképességet akar.Ehelyett,neked napi 2 rövid intenzív edzést írt a tanácsadód.....

Egyébként azt nem értem,hogy azt írtad a nyugalmi pulzusod 50 körül van.Ez paradoxon,azért érdekes,mert ez cáfolja azt,hogy azért magas a szívfrekvenciád.,mert kicsi a kamratérfogat.

Tézé pedig úgy emlékszem tegnap tett fel egy képet nagyon beöltözve,mintha műteni készülne...:-)

Biztosan képben van,de szerintem van itt egy-két doki is,sőt talán még szívspecialista is,ezért írtam.

Azt írtad valahol,hogy az arany középút a legjobb,ez pedig teljesen igaz az edzésre,én is ezt mondom mindig.Kell sportolni,de ugyanakkor tudni kell a határokat is,meddig egészséges.Az élsport nem az.

miki képe

miki 4828 napja

Monique, kinek van szüksége a regenerálódásra, a tanácsadónak, vagy neked :-)?

 

Orbea, csak nem megtérsz az egészségügyi hobbisportolók táborába :-)?

 

Ezzel a magas pulzusozással én sem nagyon értek egyet. Szerintem, ha valaki következetesen mozog alacsonnyal, előbb utóbb alkalmazkodik a szervezete. Ez nyilván nem a versenyre vonatkozik, ott menni kell, de az ritka. 

lilla képe

lilla 4828 napja

nnna, ez tényleg jó kis futás volt, és örülök, hogy combid javul!

monique képe

monique 4829 napja

na még 1, bátyám megírta honnan vette, 1900ft 1kg + posta, szóval a 2300-at visszavonom.

monique képe

monique 4829 napja

na megkóstoltam a muscle on-t. ivással semmi gáz de ronda műanyag "pisztáciaíz" maradt vissza a számban. a BSD cucca ilyet nem csinált. továbbá a BSD cucca sokkal jobban oldódott ugyanannyi vízben. én sztem maradok annál ha rendelek ilyet megint:) mert az oldal alapján a cég teljesen normális. persze ha Orbea Orca úgy tudja h csaló a cég, az az infó is érdekel.

monique képe

monique 4829 napja

"BSD's feels creamier and with water it tastes more like milk" --- abszolút egyet kell értenem :D

monique képe

monique 4829 napja

böngésztem kicsit az oldalukat és elvileg ez volt az amit ittam: http://www.bulksupplementsdirect.co.uk/khxc/unflavoured-whey-protein-concentrate.html

bátyám valszeg 15-20kg-ot vett mert csak úgy jön ki 2300ft-ra kg-onként....de azért 1kg is olcsó:)

monique képe

monique 4829 napja

apropos nem a spórolás a fő cél hanem h ne legyen benne aszpartam:) persze a jobb ár egy nagy előny. de nekem tetszik h íztelen és nincs benne aszpartam. ha ezekkel a paraméterekkel tudsz ajánlani vmit akkor az jó lenne

monique képe

monique 4829 napja

Orbea Orca: hátde akkor most mit tegyek a pulzussal?  akkor ne is versenyezzek? mert ott versenytempóban 190 felett van.

 

amúgy a sportszív egy normális dolog elvileg. vagy nem? eddig én mindenhol azt olvastam h ha sporttól van akkor normális.

 

az állatvilágban az izzadást sem ismerik, ezért nem tudnak hosszú távokat futni, mert nincs megoldva a hőleadás.

 

a TÉZÉ-s utalást nem értettem, ezt újrafogalmaznád? köszi.

 

a fehérjetémában: a BSD akkor gáz cég? nem magánszemély hanem cég. ez az ő oldaluk: http://www.bulksupplementsdirect.co.uk/khxc/index.php?app=gbu0&ns=catshow&ref=Bulk_Whey_Protein&sid=6u46h6e1a571ut6qax5009jxzt4sfcav

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4829 napja

Kedves Móni!

Óva intelek az említett "fehérje"készítménytől.igen,hallottam róla,aki nincs képben,az az ára miatt lecsap rá...

Aztán kap a pénzéért megérdemelten egy kizacskózott valamit...Mellesleg a "gyári"angol készítmény sem különb,annyival más,hogy van rajta egy ráragasztott termékcímke.Mivel kb féláron van minden piacon lévő tejfehérje akár teljes tej,akár tejsavó,akár koncentrátum csak,akár izolátum árának.

Így amennyiben valóban van fehérje tartalma akkor én az ipari tejfehérje porra tippelek,amit még anno mi is gyártottunk a Tolna Megyei Tejipari vállalatnál,ahol dolgoztam,és volt porítómű.ha túl sok tej volt,nem tudták feldolgozni ott feldolgozták,aztán állati takarmányokhoz keverték,vagy pld a híres Szegedi Pick szalámikba,egyebekbe fehérjetartalom növelésre a zsír mellé....

Nem hiszem,hogy ez a "termék"sokáig lesz piacon.Nem az eladó miatt,aki mondjuk kizacskózza a 20 kilós porított fehérjét valami garázsban szépen,és nem a vevők miatt,akik 2000ft/kg ért bármit megennének,amit fehérjének mondanak...Hanem a minőségvédelmi munkatársak okvetetlenkedése miatt...

Keresd a megbízható forgalmazók megbízható jó minőségű készítményeit,nem fogyasztasz annyit belőle,hogy megérje ezen spórolni.

Neten magánszemélytől nem vásárolunk....

Más.

Ma voltam ismét sajnos az orvosomnál,mert nem javult a torkom,sőt...Új antibiotikum kúra.Ez téged nem érint.

De a sportszívvel kapcsolatosan ismét óva intett a folyamatos 170-180 környéki pulzusoktól,akármennyi is a max pulzus képesség.

Gyakorlatilag a szívizom külső rétegében ez még nem okoz nagyfokú elváltozást,viszont a koszorús erek a szívizomzat belső rétegét,a szívbelhártyát a lecsökkent telítődési idő miatt már nem képesek ellátni friss oxigénnel,így gyakorlatilag ilyen pulzusokon szép lassan elhalnak  a sejtek,és már nem lesznek képesek összehúzódni,csak a külső réteg nyomja össze őket...Ez persze egyszerű fordításban,meg van persze rá a latin szakleírás is,de abból egy szót sem értettem...A lényeg,hogy ez az elváltozás,tehát a "sportszív"minden aktívan,keményen,és főként versenyszerűen sportolónál az évek folyamán szép lassan kialakul.Nem máról hónapra....

Nem tagadom,egyébként  nyílván nekem is ugyanígy van elváltozás,mert sok olyan verseny volt,ahol nem állhattam vissza kényelmesen egy lazább tempóra,mint mondjuk a futóversenyeken,és menni egy saját tempót,mert ha nálunk elmarad valaki a fő sorról akkor egy holdtöltét kap egyedül,vagy pár emberrel megosztva a vezetést a célig.

de pld most Tihanyban is azért álltam le a fő sorról,mert nem akarok halálig menni max pulzuson,inkább megállok.

Egyébként nekem azt mondta,hogy vigyázzak,mert a folyamatos 160-170 pulzus sincs az emberbe kódolva folyamatos működéshez,nézzem csak meg az állatvilágot,ott rövid intenzív mozgásokat kivéve igyekeznek normál alap energia szinten,normál pulzussal mozogni.

Csak akkor van kivétel,ha az ember edzi őket,mint pld a lovakat....

Ha nem hiszed egy belgyógyász szakorvosnak a véleményét,akkor interjúvolj meg egy kardiológus specialistát,vagy ha itt van esetleg valaki

/TÉZÉ_t láttam nagyon komolyan beöltözve/nyugodtan írja le,hogy a 180 feltti pulzus nem okoz maradandó elváltozást a szív izomzatban.

faxau képe

faxau 4829 napja

Aztabetyárját!:) grat!!!

picikata képe

picikata 4829 napja

Húúú a betyárját...nagyon jól odatetted magad Mónika! :)

Robbant az" energia bomba"....

...folyt....köv... :)


monique képe

monique 4829 napja

köszi mindenkinek :)

 

Ferenc, nem olvasol :) tegnap is volt csodalötty :PPPPP

amúgy hárman vagyunk testvérek.

 

Anita, most egyedül, mert elvileg regenerálódás van. a tanácsadónak akkor írok h kész vagyok rendes edzésre, ha holnap jó a combom.

 

lassukapitany: én őszinte leszek úgy érzem a maraton nem menne az eddigi kajálásommal (vagy más okból nem, de remélem csak emiatt). pedig az még nem is ultratáv..

lassukapitany képe

lassukapitany 4829 napja

Ez nagyon szép! Űrtempó! Gratulálok! :)

Ezekkel a mű ételekkel, italokkal én nem nagyon értek egyet, de kinek mi.

Bár, ha egyszer majd esetleg maratonra készülésre adom a fejem, lehet én is kísérletezek majd frissítőkkel, és a futás közbeni evéssel...szóval amit még nem próbáltam, arról inkább ne is mondjak véleményt.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4829 napja

Minő érdekes tény! Csodalötty nélkül is renben van a lábad, és nagyon szépen gyorsul is.....

Minő érdekes tény......

Most derült ki, hogy van egy bátyuskád is? Ketten vagytok testvérek?

Nagyon szép futás volt!!!!

Hauanita képe

Hauanita 4829 napja

Most akkor magad edzesz, nem a tanácsadó segít? Bír még Téged követni? ;)

monique képe

monique 4829 napja

köszi :)

RemAti képe

RemAti 4829 napja

Ez igen! Szép volt! Gratulálok!

monique képe

monique 4829 napja

köszi. :) hát azért ez nem PB de nem is toltam maxon :) az 5km PB-m 23:29, még tavaly őszről :)

Tündüs képe

Tündüs 4829 napja

Khmm ezek szerint az új benzin nyomott ilyen tempót???

5 alatti átlagra jött ki majdnem 25 perced?? Beájulok!

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305