Hauanita futás

2011.04.02 Szombat, 09:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:14:41

Távolság

2.7 km

Tempó

05:26 p/km (11.03 km/h)

Edzésleírás

Kikocogtam a Vivicitta rajtjáig. Kifejezetten rosszul lettem a tömegtől, és csak azért maradtam, mert megígértem Zolinak, hogy vigyázok a cuccaira. Aztán átsétáltam a célba és vártam egy bő 3/4 órát, és közben nagyon-nagyon csúnya-goroma gondolataim voltak a BSI-ről, hogy úgy szerveznek egy városban 10.000-es nagyságrendű versenyt, hogy nincs hozzá megfelelő infrastruktúra. Megveregettem a vállam, amiért nem neveztem. Innentől ki se megyek az eseményre. :(

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:14:41 2.8 05:15 11.44 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Hauanita képe

Hauanita 4779 napja

Bringázni is lehet, amikor csak akar az ember, azért érzel különbséget, mert alapvetően bringás vagy és nem futó. Mert azért én szeretem azoknak a futós rendezvényeknek a hangulatát, amelyeken nincs nagy tömeg, és jól meg vannak szervezve.
Amíg pedig csak 1-2 ember "lázad", bojkottál, és tízezrek mennek el a versenyre, esélytelen bármit is elérni egy monopol szervezet ellenében.

Márti! Azért itt rengeteg VSI-s rendezvény is van, ami kizárólag helyi szervezés, és nem ennyire tömeges, viszont nagyon jó szándékkal és nagy hozzáértéssel szervezik. Plusz beindult az ötpróba is, azt is ugyanők szervezik. Szólok majd, ha lesz a futás próba júniusban 5-10-20 kilin a Maty-éren, ha érdekel :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4779 napja

Hát,most már nálunk bringában is kezd elharapózni ez a tendencia...Valamilyen szinten itt még védhető,mert az útvonalbiztosítás rendőri jelenléttel egy 80-100km-es versenyen nem pár ezer ft,mint régen...De pld itt volt a Tour de Tihany,előnevezve 3000,helyszínen 4500,és így is volt vagy 400 induló.Ha ezt kiszorozzuk,plusz hozzávesszük a sponzoroktól beszedett pénzeket,akkor egész jó kis bevétel a Prohászka féle Tour de Pelsot,és egyéb versenyeket is rendező rendezvény irodának.És ezért semmi nem járt,csak a versenyzés....Díjazásnál még csak kupára sem futotta,pedig egy 400 fős mezőnynél a korosztályok bajnokai megérdemelték volna...Csak hát,akkor annyival is kevesebb marad...

Bringaversenyre elmegyek,még akkor is,ha épp nem vagyok teljesen topon,az élmezőnyben,és nem versenyzek,hanem csak edzek versenyszerűen.De futóversenyre,ahol soha az életben nem lennék helyen értelmetlennek tartom a nevezést,akkor futok amikor nekem jól esik.

És gyorsan is csak akkor,amikor jól esik...Mert nem mindig akkor jön egy gyors futás,amikor én szeretném,vagy épp verseny van...:-)

Le kellene blokkolni egy-két ilyen futó rendezvényt tömeges távolmaradással szervezetten,aztán talán elgondolkodnának a rendezők a nevezési díjakon,és örülnének,ha normál 1000-2000ft-ot adna nekik valaki,nem pedig nullát....Hát nem az lenne a cél,hogy minél többen fussanak rendszeresen,egészségesebb legyen a társadalom?

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4779 napja

Egyetértek! Én ezért nem futok itt helyben. Akármennyire is közel van... Mentettek már ki mellőlem sírva zokogó gyereket, aki rosszul lett a tömeg miatt... Ennyi. Nem írom le a többit, amit gondolok a felelőtlen szülőkről, aki talán soha nem is futott. Aki futott, tudja milyen ez.....
Hauanita képe

Hauanita 4779 napja

Igen, el vannak szállva a nevezési díjak árai.
Én a debreceni félmaratonra még az egyik első nevezési kategóriában neveztem 3000-ért, de már azt is soknak tartottam.
A NIKE-nak az első nevezési kategóriája pár éve még július elején járt le, mindig tanév vége felé neveztem. Idén, ha jól rémlik, januárban lejárt a legkedvezőbb nevezési lehetőség. Így aztán hiába nőtt a szívemhez a verseny, ki fogom hagyni. Ugyanígy jár a K&H váltó is a tavalyi szívás miatt.
De azért nem szomorkodom. :) Itt szerencsére vannak helyben szervezett versenyek is, párszáz ft-os nevezési díjjal, vagy pl. a Cora futás, ami (eddig legalábbis) teljesen ingyenes szokott lenni. És nem kell verseny ahhoz, hogy fusson az ember. Amikor pedig - ritkábban bár, de elmegyek egy versenyre - az nagyobb "ünnep". :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4779 napja

Sajnálatos,hogy a futóversenyek nem a futókról szólnak,az teljesen mellesleges...A lényeg,hogy szépen perkálják le a horror nevezési díjat egyetlen indokkal,hogy a versenyszervező qva jól járjon...Én pld lementem volna a Kikelet félmaratonra Bajára a hvg-n,mert nem volt verseny...Ja,aztán néztem a nevezési díjat,itt is 4000,vagy 4500,ezért lehet futkosni a qva nagy rendezési költségekkel járó Súgó parti pályán..

Hát,nem megyek én sem...Sőt,helyben a Szekszárdi Borvidék maraton,amin egyelőre úgy néz ki,hogy futhatnék éppen,mert nincs még felvitt versenyünk,ám 3800 volt előnevezve,és asszem 5000 helyben...MIRE???

Hauanita képe

Hauanita 4779 napja

Szerintem meg ha a versenyszervező iroda így áll hozzá, hogy nem biztosítja a megfelelő infrastruktúrát, akkor nem kell nevezni. :)

korte képe

korte 4779 napja

Az elejére kell furakodni, gyorsan letolni. Aztán sör/fagyi tetszés szerint. :)

AAni képe

AAni 4779 napja

Tényleg teljesen élvezhetetlen volt. :(

Felszerelések

Nike Air Alaris