monique bringázás

2011.03.21 Hétfő, 19:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:30:00

Távolság

0 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Pulzus

Átlag
180
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

na, nem volt elég a sprintelés, elmentem tormanoja kísérletében résztvenni :) pszichós szakdolgozathoz kellett neki.

 

feladat: 30p-et kellett tekerni, ami érdekes volt, mert még sose ültem ilyen gépen, fő tapasztalat: vinni törlőkendőt, h ne csússzon le az izzadt kezem :)

 

másik tapasztalat: a keringést képtelen vagyok leterhelni egy ilyen izén, a combfeszítők haltak be előbb. elvileg 20-as skálán 13-as (picitnehéz vagy mi) szubjektív erőfeszítés alapján kellett beállítanom az ellenállást magamnak, de kiderült hogy ez a keringésnek nem volt 13 se, a comboknak meg a 20-hoz közeledett pár perc után, kicsit csökkentettem utána az ellenállást (meg közben még párszor:)) ), aztán úgy már bírtam a félórát, már csak 3-as, 4-es erősségű volt a fájdalom 10-es skálán (az elején 7-8 :P).

 

ja, 5p-enként tekerés közben ki kellett tölteni kérdőívben olyan dolgokat h hogy érzem magam, fel akarom-e adni, fáj-e valami, meg hogy mikre gondoltam (külső-belső irányú gondolat és asszociatív v disszociatív) :)

 

a pulzust onnan tudom h 5p-enként feljegyezték, a végén megnéztem :) (183, 182, 180, 179, 179, 171...ööö biztos az utolsó kérdőív kitöltésekor önkéntelenül is jobban belassítottam :)) )

 

nemtom de futásnál a 180-as pulzusnál picit jobban veszem a levegőt mint a biciklin, ill. picit érzem a mellkasban vhogy, de biciklinél nem... tavaly nyáron is ezt figyeltem meg. ha tippelni kellett volna h mennyi a pulzus 160-at, max. 165-öt tippelek. mert nagyon kellemes érzés volt.

 

utána lábak örültek h vége, felajánlották h tekerhetek még ha van kedvem, de inkább eljöttem :)) (amúgy ha kellett volna, tudtam volna még sokáig tekerni, mert a 3-as erősségű égés azért az nem volt vészes.)

 

mindenesetre örülök h segíthettem.

 

és asszem h gyúrni fogok erre a combizomra de tényleg. előveszem a szobabiciklit ami anyumnál porosodik :) (na jó nem porosodik, mert ő azért használja néha) ... amúgy még az is lehet h nem volt 90rpm, és csak azért volt nehéz az izomnak? majd kísérletezek a pedálfordulattal, sajnos itt nem volt órám hogy számolhassam az rpm-et.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:30:00 0 00:00 0.00 0 0 0 0 180
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 4841 napja

137 kiállva? pff jól bírja a szíved:) én biciklin nem is próbáltam még kiállni :) (azaz gyerekkoromban csináltam olyat utoljára.)

Tündüs képe

Tündüs 4841 napja

 03.01. az alsó edzésem spinning, most néztem vissza voltak benne 5 perces kiállások erős ellenállásnál, a pulzusom meg nem ment feljebb 137-nél. Bár ez egy könnyített edzés volt, mert akkor fájt a térdem, most már bánom, hogy nem vezettem fel percekre lebontva mit csináltam. Fene vigye.

monique képe

monique 4843 napja

Tündüs: és neked is úgy van h ugyanaz a pulzus könnyebbnek érződik biciklin? (most nem az izmokra gondolok hanem hogy "tüdőileg" könnyebb-e!)

Tündüs képe

Tündüs 4843 napja

POnt így vagyok én is, szobabicajon egyszerűen az izmaim mondják előbb a KO-t és nem a pulzus. Szinte röhej, hogy izomilag úgy érzem meghalok, a pulzus meg sehol sincs.

Kedves volt tőled, hogy bevállaltad!

monique képe

monique 4843 napja

jelenleg csak szobabringán lehet esélyem arra, h úgy megtekerjem h leterheljem a combomat... :P mert a kinti bringán egyelőre szokni kell h biztonságban érezzem magam. tehát alacsonyabb tempón megyek először.

másrészt kell is keresnem olyan kört, ahol nincsenek autók, mert az a 800m-es kör azért uncsi egy idő után...

a hegyi bicikli is valóban tök jó, de először oda is kell jutni a hegyhez..mármint csak 4km a hegy...

Bozót: hogy érted az állítást? nyereg? volt rá lehetőségem, hogy állítsam, de úgy gondoltam jó az alaphelyzet (aztán ki tudja:) ).

Bozót képe

Bozót 4843 napja

Szobabringa? 17fok van és süt a nap, mi kell még? :P

 

Érdekes lehetett ez a teszt. Előtte rád állították a bringát?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4843 napja

Minek szobabicikli, ha a szabadban is tekerhet az ember lánya egy biciklivel? Pont olyan, mint futópadon futni, vagy a szabadban.

Gondolj bele, hogy milyen jót bicikliznél egy jó kis emelkedőn....

Mindenesetre tiszteletreméltó dolog, hogy segítettél neki, és le a kalappal!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!