zsolaaa erősport

2011.03.01 Kedd, 16:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:00

Megmozgatott súly

64 kg

Edzésleírás

testedzés kollégámmal a céges konditeremben

- guggolás: 6 db ismétlés 1x30kg 1x40kg 1x50kg 1x64kg -al

megpróbáltam 74 kg-al guggolni de a kollégának kellett felsegítenie 

utána 3x6 ism. 64 kg-al

- lábnyújtás 2x10 20kg

- lábhajlítás amiből csak pár ismétlés sikerült a szar gép miatt

- helyette merevlábú felhúzás 30kg majd 3x6 ism. 54kg-al

- egylábas vádligyakorlat, szökkelés

- izometriás feszítés 54kg-al 3x

Edzésszakaszok

Idő Súly
(kg)
Sorozat Ismétlés Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:00 64.0 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

zsolaaa képe

zsolaaa 4859 napja

4-6 hét az elég hosszú idő, már bőven belenyúlik a szezonba

Aztmondják főszezonban vissza kell építeni a súlyzós edzéseket mert lassúvá tesz

Mi a tapasztalatod erről ?

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4859 napja

Hát igen,azokat nem testépítőknek gyártották,hanem laikus amatőröknek,használhatatlanok nagyrészt.

Azokat nem lehet beállítani,eleve rossz a lábhajlító forgáspontja lejjebb van jóval,mint a lábnyújtó gépé.Ezért általában ezeken az öszvér gépeken még lábnyújtást csak csak lehet valahogy csinálni,bár azt sem ajánlanám,viszont a lábhajlítás kimondottan káros.

Igen,a lábbicepszre nem nagyon van más gyakorlat a merev lábas felhúzás mellettt talán még a lábtológép,ha elegendően mélyre le lehet engedni akkor szóba jöhet.

A guggolásokat pedig szép lassan építsd fel,szerintem legalább 6-8 hét kell ahhoz,hogy igazán összeálljon a technika,az izmok megszokják  aterhelést.Nekem is kell ennyi rutinnal 4-6 hét,amíg igazán ráérzek a mozgásra.Ne siess,egyébként is rendszeres 4-5 hét edzés kell ahhoz,hogy a hypertrófia meginduljon egy izomban,addig csak kontroll javulás van,tehát a szervezet megpróbálja a meglévő izomkerseztmetszettel lekövetni a terhelést.

Abban a kis teremben is megvannak az alapvető eszközök a fejlődéshez.Tehát hajrá:-)

Egy kiegészítés,ha a bringázás mellett épp most kezded újra a komolyabb súlyzós edzést akkor figyelj rá,hogy minél kevesebbet savasodj,és szerintem heti 3 rövid rutin kellene.

zsolaaa képe

zsolaaa 4860 napja

Szia!

Több mint 10 éves kettler padról van szó az a gond vele hogy lábhajlításkor a padnak lefelé kellene lejtenie hogy kényelmesen elférjen rajta a térdem ls teljes tartományban tudjam mogzatni. Bár lehet én állítom be bénán

Sajnos combbicepszre ezen kívül nincs izolált gyakorlat, meg úgy általában véve is kevés hangsúlyos gyakorlat van rá.

A terem kicsi de elég az én igényeimhez

Van egy guggolóállvány,fekvenyomó pad/hátgép/lábgép egyben egykezes súlyzók, franciarúd, 2 kezes súlyzó bordásfal, haspad.

Régen itt gyúrtam de egyedül mostanában nem szívesen mentem le mert nem akartam hogy aztmondják hogy amíg én lent úri kedvemben edzek addig más fent keményen dolgozik túlórában.

Fizetős terembe nem szívesen mennék el, ez jó lesz újrakezdésnek remélem bírni fogja a gerincem is a nagy súlyokat

 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4860 napja

Egészségedre!

Vigyázzz valóban a gépekkel,mert nagyon sok olyan van,ami többet árt,mint használ.

A lábhajlító csak ránézésre egy egyszerű gép.Viszont a térd izület is csak ránézésre egy egyszerű izület,valójában mind a lábnyújtó,mind a lábhajlító gépnek a forgópontjának egy ellipszis szerű pályán változnia kellene követve a térdizület mozgását,amiben a terhelés így folyamatosan tevődik át.És mellette excenterekkel még a terhelés nagyságát is változtatni kell,ideális esetben indításnál és feszítésnél véghelyzetben 10-20%-al kisebb terhelés kell,mint a mozgástartomány fő részében.Neves gyártóknak is nagyon kevés jó ergonómiájú gépe van,az atlasok pld használhatatlanok.Nekem  tervezésű gyártású gépeim vannak,a lábnyújtó-lábahajlító gépet amikor gyártottam vagy 5-6 x átalakítottam,mire úgy dolgoztam rajta,ahogy előtte egy gyári gépen sem.De nem is volt soha térd problémám sem nekem,sem másnak a teremből.

Hát,a guggolásnál már én is jártam így:-) De hamar tudsz majd felfelé menni,ha rendszeresen lejársz.Nem tudom milyen a terem,milyen felszereltségű,de ha legalább van egy állítható rendes súlyzókészlet akkor sok mindent meg lehet csinálni.Én ha nem lenne termem,akkor itthonra szereznék egy sima padot,egy guggoló állványt,egykezes,és két kezes súlyzókészletet,és jól ellennék.

Látom izometriát is csináltál volt remegés,reszketés?:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!