zsolaaa bringázás

2011.02.27 Vasárnap, 10:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:14:00

Távolság

88 km

Tempó

02:12 p/km (27.22 km/h)

Edzésleírás

hosszú edzés Csabival, Megint csak 2 kemény legény volt a vidéken aki ilyen időben is elindult edzeni.

Zeg.-Bak-Zalaszentmihány-Pörtréte-Gelse-Pacsa-Nagykapornak-Zeg.

A (kanizsai vagy akárhol végzett) Yours Truly 50km-es "csináld magad" futás helyett inkább elfogadtam Csabi invitálását egy hosszú edzésre

Bár rohadt hideg volt (rajtam 3 mez, egy thermo felső rövid bringásgatya futógatya térdmelegítő thermo gatya, maszk, sapka, nyakmelegítő, síkesztyű, 2 zokni, kamásli) de a városból kifelé menet mégis láttunk pár futót a yours truly jegyében volt aki bringát tolva futott hogy mérje a távot (vicces)

Bakig közepes szembeszélben 90-100-al pörgettünk 30-al hogy bemelegedjünk

Baki tető, sohollári részt lazán tekertünk. Mikor lekanyarodtunk a zalaszentmihályi halastó felé csabi mellémállt beszélgetni.

Mivel lassú volt a tempó és sunyi emelkedős az út kihasználtam az alkalmat hogy szoktassam a lábam a nagy áttételhez 80 as fordulattal külsőtányéron. A kanizsai útra kanyarodva ismét váltott vezetés ment jeges szembeszélben alig vártam már hogy visszaforduljunk.

Gelsére érve szokás szerint felmentünk a 15%-os hegyen most nem esett annyira szarul mint nyáron szokott a végén még pörgetni is tudtam nem állt be a lábam

Lefelé csak 75 volt a max tempó mert befékeztem de csabi merészen bár nem beletekerve de fékezés nélkül 80 feletti tempót repesztett

(100 a csúcsa) Mondtam is neki majd nyáron én is megeresztem a Scott gépet Mavic Cosmic Carbone kerekekkel kiváncsi vagyok milyen gyors lesz. :)

Visszafelé hátszelünk volt kicsit megnyomtam a tempót 35-ig

Nagykapornak előtt éreztem hogy  nem lesz ennek jó vége és kezdek mocskosul ELÉHEZNI és jön a kalapácsos ember , az emelkedőn csak gumiztam felfelé de valahogy kibírtam hogy ne szakadjak le tőle

Lefelé csabi virgonckodott próbált beállni egy kocsi mögé de az padlógázt nyomott. Én persze nem erőltettem.

A csácsi "havasok :) "  előtt előreálltam de csak azért hogy fékezzem a tempót. Fel is mentünk szépen az emelkedőn a tetején csabi intett hogy menjek csak de nekem már csak gurulni volt erőm.

Ő ismét beállt egy furgon mögé, ott szakítiott le engem aki már a halálomon voltam. Innentől saját tempóban begurultam egerszegre minden alsó ruhám egy csutak víz volt és mert nem tudtam tempót menni miatt fáztam is rendesen.

Gyors fürdő majd finom ebéddel várt az asszony

A mai edzés elég volt rendesen (gondoltam futok egy 25-öt de nem kívánok most mást a pihenésen kívül. Csabi az egy év kihagyás ellenére 3 hét alatt rendesen felfejlődött. Persze 11 évvel fiatalabb és nem volt tesi felmentet mint én, de akkor is én hiába sportoltam egész télen szerintem gyengébb vagyok mint most ő.

Sprintben jobb de ha ha lefogy egy picit akkor verhetetlen lesz hegyen is. Nembaj jó ha az ember erősebb edzőpartnerrel megy mert hozzá tud erősödni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:14:00 88 02:12 27.22 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

zsolaaa képe

zsolaaa 4862 napja

Köszi

ikerkaszat képe

ikerkaszat 4862 napja

Minden elismerésem:-)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4863 napja

Jó hosszú edzés ebben a xemét időben,én ki sem mentem...

Ilyenkor ha szél is van igyekszem minél rövidebb köröket menni,mert folyamatos pofaszélben hamar el lehet fagyni.

Figyelj hidegben az eléhezésre,mert jobban el lehet navigálni,mint melegben,pár energia szelet nem árt ha mindig van nálad,és olyan másfél óra után mindenképp jó ha betolsz egy-kettőt.

AZ öltözésről:elég egy réteg rossz ruha,ami megtartja a nedvességet,és máris áll rajtad a víz,főleg ha a felső réteg szél álló anyagú.

Az adottságok pedig azért ellensúlyozhatók némileg az edzéssel,de azt is el kell fogadni,hogy mindig vannak nálunk erősebbek,főként ha még fiatalabbak is.Ha erősebb edzőpartnerrel edzesz,akkor én azt szoktam tenni,hogy megbeszéljük edzés előtt,az erősebb vállal nagyobb részt a vezetésekből.Volt olyan,amikor Madárral edzettem pld,hogy azt mondta,ő vezet végig,csak akkor jöjjek előre,amíkor nekem nagyon könnyedén esik,az neki elég,addig pihen egy kicsit.

Így mind a ketten az optimális erőszinten edzettünk.

Nem csak nekem volt jó,Madár is gyorsabban tudott menni,mert azért az is segítség volt,amíg én elöl voltam,és hátul egy kicsit visszalazította a lábát.

Egészségetekre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!