zsolaaa bringázás

2011.02.26 Szombat, 13:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:42:00

Távolság

50 km

Tempó

02:02 p/km (29.41 km/h)

Edzésleírás

edzés Csabival és Kovival a Perboe team kemény magjával

Bak - Baktüttös - Tófej - Söjtör

nettó átlag 31,8

Éreztem a tegnapi edzést még a lábamban ezért megpróbáltam amennyire csak lehet pörgetni.

Az elején Csabi megadta az alaphangot 33-al száguldottunk Bak felé, én átvettem de nem esett jól a vezetés végig szinte nyélen kellett mennem.

Bak utáni emelkedőt Kovács megnyomta nagytányéron erőből itt is pörgettem ahogy tiudtam. Utána csabi vezetett a lejtőn nem erőlködött, szinte végig csak gurultam utána.

Tófejnél a szar úton már már flamand klasszikusokra emlékeztető tófeji "falon" menyomtam a tempót kovács bírt jönni csak csabi elmaradt.

Utána visszavettünk picit a szar út miatt.

Visszafelé Söjtörtől megindultak a lóerők, 35 alá nem esett a tempó

Baktól Csabi beindult 40-el váltás után én már nem bírtam tartani visszavettem 35-re aztán ő pár perc múlva mégegyszer előreállt 40-el Kovács persze nem tudott csak 30-al vezetni mert trekkinggel voltA végén én vezettem fel a sprintet csabinak el is sült a lába én már nem tudtam újítani.

Levezetésként elmentem velük a kertváros felé.

A jánkahegynél járva felvetődött bennem az ötlet mi lenne ha felmennénk rá. Erre a Kovács mondta hogy majd ő mutat egy 20%-os emelkedőt a nemzetőr utcában...

Az emelkedő eleján szokás szerint a Csabi megindult én kiállva mentem utána  39x26-al de meghaltam, halszálkáztam kovács is leelőzött,ülve passzíroztam fel magamat a végén.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:42:00 50 02:02 29.41 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4863 napja

Igen,láttam,hogy ma már egy normál állóképességi edzést mentetek.Nekem jópár ezr km kell,hogy ne rogyjak meg az intenzív szakasz edzésekben.Az a gond az ilyen téli gyors edzésekkel,hogy sokan mint írod ilyenkor is mennek 30-33-as tempót,de nyáron sem nagyyon tudnak sokkal többet,és versenyeken azért szakszokban nagyon gyorsan kell menni.Tehát edzéseken is inkább rövidebb,de nagyon gyors menéseknek is kell lenniük,amit aztán már akár másnapra ki lehet pihenni.

Én,ha többen vagyunk,és nagyon virgonckodnak a fiúk,amikor én nem érzem még topon magam,akkor edzés elején kijelentem,hogy én ma hátul fogok kapuzni....Nem megyek bele értelmetlenül,fejetlenül túl edzésbe.

Egészségetekre!

zsolaaa képe

zsolaaa 4863 napja

Köszi !

Kovács és a Perboe team télen nyáron 30-33-as tempóval közlekednek akár 0km akár 10000 van a lábukban.

Tekerés kedd csütörtök szombaton szokott lenni hétközben 1,5-2 óra hétvégén 2-3 óra agyatlanul szétcsapós tempóban egymást lószolgatva hegyi részhajrával és a végén sprinttel ki meddig bírja.

Én tavaly főként velük szoktam menni de a magas intenzitás miatt mellette nemigen tudtam más edzéseket végezni mert nem regenerálódtam megfelelőképp

3 hete mikor az a jó idő volt csabit megszivatták aki 1 év kihagyás után 0km-el ment el velük edzeni ő most ezért törleszteni akart a Kovácsnak

Ma is mentünk a csabival ketten egy szolíd de hosszab edzést el is éheztem a végére

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4864 napja

Hát,ez nagyon kemény edzés volt,így olvasva,szinte egy verseny....Jó erős edzőpartnerekkel edzeni,mert motiválnak,és le lehet mérni a fejlődést.Ha heti egy ilyen kemény edzés van az jó,de ha az edzés döntő többségében nyélen kell menni a tempóhoz is akkor célszerűbb a több magányos edzéssel optimális terheléssel menni,megerősödni,aztán visszatérni a társas edzésekhez.Az ennyire intenzív edzésekhez szerintem még korán van,lehet gyorsan menni,de ha igazán rosszul esik akkor jobb egyelőre visszavenni.

Ha pedig többet akartok gyorsan menni,nem rövideket akkor sűrűbb forgássalrövidebbeket vezetve akár a lánctalpazást gyakorolva menjetek 15-20km-es szakaszokat ,de ne határon,hanem alatta 5-10%-al.

Szezonban jók az ilyen edzések,mint a mai volt,akkor elfér kettő is egy héten,több nem,főként ha hétvégén verseny van.

Egészségetekre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!