monique futás

2011.02.22 Kedd, 18:16:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:44:40

Távolság

17.5 km

Tempó

05:59 p/km (10.03 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
0
Maximum
174

Edzésleírás

szóval, azt írtam az edzésszakaszhoz, hogy volt más macera a sípcsont helyett. mégpedig, hogy a szigetre kiérve kb. 2km után (össz kb. 6 km az újrakezdés után) fokozatosan egyre nehezebb volt a lábaimnak ez az 5:5x körüli tempó, pedig ez aztán igazán nem kéne nehéz legyen. a pulzus jól bírta 170 alatt, csak a lábam nem.. aztán árpád hídon a lépcsőn lemenés után a combfeszítők már tényleg fájtak is. nagy megkönnyebbülés volt a célhoz beérni (kolosy tér). mentem volna tovább, ha kell, de örültem hogy nem kell. keringés teljesen jól volt, csak a lábaim döglődtek. a combfeszítő, combhajlító, lábfej izmai. pedig izomláz már nincs. nem tudom mi volt ez... grrr...

 

na meg jó lenne tudni h mi a szartól függ a sípcsonti izom tapadásának viselkedése. egész pontosan a lábfej feletti rész fáj ilyenkor, elöl. talajra érkezéskor. és azt se tudom mitől függ h kontrollálhatatlanná válik vagy hogy elmúlik-e magától. ha kontrollálhatatlanná válik, akkor tökmind1 milyen lassú tempóban próbálok tovább menni, nem segít. még 1 érdekes, ma a 6:50-es tempóban szenvedve próbáltam stílust váltani is, megpróbáltam jobban sarokra érkezni, amitől vhogy jobban vissza kellett volna hajlítani a lábfejem, na attól 1 darab lépés után szinte szószerint hangosan felsírt, és persze hanyagoltam utána a kísérletezést, inkább megálltam. (ja. először csak a jobb volt gáz aztán már mind2. általában is mind2..) és még lényeges: baromi fontos neki a bemelegedés, ha bemelegedett, utána már lehet bármilyen erős tempóban nyúzni, nincs baja. :)

 

ja és új különleges ismertetőjelem van hidegben :) rózsaszín selyemkesztyű :) ez is kalenji, még nem adtam fel a reményt, hogy hátha ez tartósabb lesz... :P (azért rózsaszín, mert nem volt más színben, de sebaj.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:21:04 3.37 06:15 9.60 0 0 166 154
01:23:36 14.13 05:55 10.14 0 0 174 166
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

monique képe

monique 4870 napja

köszi a tanácsot, de szerintem a jegelés meg ilyenek nem az okot kezelik.

RemAti képe

RemAti 4870 napja

A futás szép volt. A futás előtti -utáni 20 perc gimnasztika,nyújtás és lazításra rákellene szokni. -:) A kötött izomzat esetében nagyon fontos! (Saját és sokszor szomorú tapasztalat. Sajnos a kötött izomzat esetében több és precízebb bemelegítés kell) Megnéztem a múlt hetedet. Hát nem csodálom a lábad tiltakozását és felsírását. -:) Esetleg próbáld ki a jegelést vagy a lábadat tedd be hideg vízbe(Tényleg hideg legyen) Nekem bejött!

monique képe

monique 4870 napja

a masszázs....utána aznap este meg másnap a vádlim nem tudtam rendesen kinyújtani mármint alig ért le a sarkam a földre ha mezítláb voltam. szóval......sok volt neki az a masszázs így elsőre. vagy nemtom.......

a nyújtás ennél bonyolultabb, van amikor segít, de ez most nem olyan ahol segítene, sajna.

Bozót képe

Bozót 4870 napja

sajnos ez olyan fajta, hogy ezen a masszázs meg a nyújtás nem segít:P  

Esküszöm, nem kötekedni akarok! :)  De ha jól rémlik egyetlen egyszer voltál masszázson és párszor próbáltál valamilyen nyújtást. Szerintem ennél több próbát megér a dolog....

monique képe

monique 4870 napja

miki: amúgy a 85km nekem se tetszett de ez volt az edzéstervben :(( újat fogok kérni.

monique képe

monique 4870 napja

miki: köszi, ez a 2-3 napos guideline amit írsz tetszik.

Kacsa_Judit: sajnos ez olyan fajta, hogy ezen a masszázs meg a nyújtás nem segít:P  csak a pihenés! de a csillagokat köszi! :))

empirke képe

empirke 4870 napja

terhet láb = terhelt láb

empirke képe

empirke 4870 napja

Mikinek igaza van, jól írja.

Nem osztogatok kéretlen tanácsot, csak a magam tapasztalata: A fáradt, terhet lábakkal csodát tesz a nyújtás, meg a masszázs. Ha ilyen sokat futsz, kell nekik. Vacak, fájó vádlimat (elöl sípcsonti izom is jó pocsék) múlt héten meggyúrták, és most olyan, de olyan jóóóó!!!

Ja, a rózsaszín kesztyűért 5 csillagot adok, de jól menne a rózsaszín futócipőmhöz nekem is!! ;-)

miki képe

miki 4870 napja

Ahogy egyre többet fut az ember, úgy lesz egyre döglöttebb a lába, ez normális. Nem kell annyit futni :-)

 

Én úgy próbáltam ezt megfogalmazni, vagy kontrollálni, hogy sose legyek két-három nap pihenésnél messzebb egy egyéni csúcstól. Betartani persze nem sikerült. Szóval, ha két-három nap regeneráló edzés után még nem vagy friss, és kész egy egyéni csúcsra, akkor már túllőttél a célon. Ha tényleg túlfeszítette a húrt az ember, az abból is látszik, hogy pár nap pihenés, vagy könnyű edzés hatására nem frissebb lesz, hanem elkezd mindene fájni, ahogy a stresszhormonok szintje csökkenni kezd, és kiesik a fájdalomcsillapítás.

monique képe

monique 4871 napja

á, engem nem zavar ez a hideg, tetszik a rózsaszín kesztyűm :)

szerintem tavaly se volt melegebb amúgy.

gondolkozom viszont hogy lehet túl kevés volt a lábaimnak hogy ma csak 1 réteg nadrágot vettem. lehet 2 kellett volna?

tzh képe

tzh 4871 napja

Sajnos nem látok én sem mást sehol, mint az inforádiós előrejelzés. Legfeljebb átlagos idő lesz, vagy kicsivel alatta, de enyhülés az két hétig még nem. Ilyenkor különben ez is a normális, ez van. Az utóbbi egy-két évben el voltunk kényeztetve, és be is fogom a pofám, mert 5 évvel ezelőtt még március végén is túrázhattam hóban, míg ez idén ki is maradhat (remélem is)

monique képe

monique 4871 napja

a válasz: senkinek, a sport azzal jár hogy néha fáj itt vagy ott. a lényeg hogy sérülés ne legyen belőle.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4871 napja

Lassan az lesz a kérdés, hogy kinek nem fáj a lába....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4871 napja

Messziről látszódol!!!

Most olvastam az inforadió honlapján (www.inforadio.hu), hogy március 10-ig marad a télies idő, utána kezd némileg melegedni!

Móni! Ez igen nagyon-nagyon-nagyon szép futás volt!!! Csak gratulálni lehet!!!

monique képe

monique 4871 napja

köszi :) bár az azt jelentené h még sok 0 fok alatti futás lesz most:)) bár azt is jelentheti, hogy olyan tartós lesz h 10 évig minden télen abban futok! :D

forgi képe

forgi 4871 napja

Sok jó edzést a rózsaszín kesztyüdben!

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305