monique futás

2011.02.12 Szombat, 18:57:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:06:56

Távolság

10 km

Tempó

06:42 p/km (8.96 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
162

Edzésleírás

szuperkompenzáció:) pulzus lejjebb és a lábaimat alig kellett mozgatni h előre menjenek, már az első lépés után 6:10 volt a tempó, nehéz is volt rávenni magam, hogy fékezzek. de megvolt az önfegyelem mégis, mert igyekeztem arra gondolni, hogy nagyon fontos hogy ez egy recovery run legyen. amikor írtam az egyik kommentben a múltkor, hogy félreértés miatt mertem "gyorsabban" menni a 6:50-nél, akkor az volt a félreértés, hogy nem esett le, hogy recovery intenzitás kell. és ez a pulzus nekem az, a 156-160 már nem, bár nagyon könnyű érzés az is.

szóval ilyeneken gondolkoztam menet közben :) meg még azon is hogy milyen edzésmódszerekkel fejlődtem eddig, és milyenekkel nem, és hogy ez miért lehet így. :)

ja és pulzust tartottam, a tempó mutatását ki is kapcsoltam (azért lett 6:40 :)) de alacsony pulzus mellett szóval ok). és nem kúszott el felfelé ma se. kezdek biztos lenni abban, hogy ennél a 150-154 körüli pulzusnál nem csinálja ezt. (156-160-nál már bezzeg csinálja.) azért hozzáteszem hogy ugyan régebben(tavaly) volt néha 153 körül az az 1bpm/1-2km pulzusemelkedés, de nem mindig akkor se, ha jó nap volt akkor nem.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:06:56 10 06:42 8.96 0 0 162 152
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

monique képe

monique 4880 napja

runka: igen, az volt, odafigyeltem hogy az legyen :D

 

forgi: írok róla szívesen, talán egy blogbejegyzésben lehetne. de még nem véglegesek a következtetéseim, és az ami nekem nem jön be, az másnak még lehet h igen :)

 

Hauanita: nekem sikerült abba belefutni, hogy nem fejlődtem rendszeres futástól, szóval azért nem ilyen egyszerű ez.. :O szerintem csak a teljesen kezdőknek mindegy hogy mit csinálnak. esetleg még annak aki nagyon tehetséges :) nekem volt pár hónap ilyen időszakom, ahol nem fejlődtem pedig fél éve se futottam még akkor, sőt visszafejlődés volt, és zavart is a dolog.

 

a másik kérdésedre: igen, a fejlődés fontos nekem, de az élvezet is. nem is tudnék ennyit futni, ha nem élvezném, de segít a motivációban, hogy szeretnék bizonyos célokat elérni a futásban. a céloknak köze van az élvezethez is, mert azt akarom, hogy úgy tudjak futni, hogy egész jó tempóban nyomom tehát jól esik a lábaimnak, hogy nem kell fékezniük, és mégis nagyon kellemesen esik a keringésnek is, tehát elég legyen a tök felületes lélegzés is...kényelmes vagyok. :) azt hiszem hogy a 155-160 közötti pulzussal futás a kedvencem. szóval ha itt menne egy relatíve gyors tempó (nemcsak 6:20-as, bár az se rossz), akkor az király lenne! :)
azért ne legyen félreértés, most is tudom élvezni. csak ez az álmom :)

 

futótárs: hát az tényleg lehet dilemma, hogy egymáshoz igazítható legyen a tempó. de szerintem egész gyakran megoldható :)
pl. van egy barátom, aki még elég kezdő, és így még nem megy vmi gyorsan, néha vele szoktam menni, bár ez nekem sokszor inkább egy tempós séta. ettől még tök jó :)
a múltkor volt futéria fórumos találkozó, és ott is tök jó volt együtt futni másokkal, mert laza volt a tempó.
szóval az nekem nem baj ha "túl lassú" a tempó, recovery futásból nem számít ha többet futok mint a terv. ilyen esetben nincs dilemma.
ha meg túl gyors, akkor talán lehet úgy időzíteni hogy tempófutás legyen akkor az edzéstervemben. ;) 1x-1x meg belefér a tervtől eltérés, volt már ilyen. :P
mi is simán futhatnánk egyszer együtt :) persze tudom messze laksz.

 

lassukapitany: hááát, én délelőtt nem szoktam futni. délután nem oldható meg? :)

 

flexi: jó de azért egy 300-as maxpulzust nem kell elhinni az órának :) és köszi!

torolt_4724 képe

torolt_4724 4880 napja

Pulzusdoktornéni:-))) Szar az órám, evvan, oszt hülyeségeket nyom...Én meg nem értek hozzá, nomeg futni se tudok, de akarok:-))) Ügyes vagy,jól nyomod,hajrá!!!!!!!!!!!!!

lassukapitany képe

lassukapitany 4880 napja

Apropó futótársaság...Monerd2, ha van kedved valamelyik vasárnap Margit szigeti hosszút futó partnerhez, szólj. :) Bár igazából bárki szólhat 5:20-6:20 tempó körül, akinek vasárnap délelőttre esik a hosszúfutása.

Hauanita képe

Hauanita 4880 napja

Más. Monderd. Nálad ez a futás/fejlődés/pulzus tényleg ennyire központi téma? 
Mert kicsit zavarba hoztál a tegnapi pulzusmérős kérdéseddel is, mert bevallom, nekem eszembe nem jutott, hogy milyen pulzussal futhatok, viszont élveztem, hogy süt a nap ezerrel, néhányszor megállapítottuk Körtével, milyen csodagyönyörű a Tisza, beszélgettünk, meg ilyenek.

Mégmás. Ha az embernek van futótársa, akkor esélytelen, hogy pulzusalapon eddzen vagy komolyabban betartson edzéstervet, hiszen a társas futás mint bármilyen társas kapcsolat kompromisszumokon alapszik. (én is a tegnapi hosszút 5:50-6 percesre terveztem, de Körte húzott, én meg őt lassítottam be) Szóval mit tennél, ha rendszeres futótársad akadna? Be tudnád áldozni az edzéstervedet? Vagy inkább lemondanál a társaságról?

Hauanita képe

Hauanita 4880 napja

Na, erre én is kíváncsi vagyok. Főleg, mert én azt tapasztalom, hogy a mi szintünkön már attól fejlődik az ember, hogy rendszeresen fut... Édes mindegy, hogy mit.

forgi képe

forgi 4880 napja

Milyen edzéstervekkel fejlődtél és milyenekkel nem? Megosztod velüünk is?

RunKa képe

RunKa 4880 napja

akkor ez egy recovery run volt ugye?

monique képe

monique 4881 napja

Tündüs: igen, ezt jelenti, de nem emelkedik ennél a pulzusnál nekem. ja ez természetesen az egyenletes tempó tartása mellett van. vagy, ha lassítok hogy a pulzus ugyanaz maradjon, az is emelkedésnek számít, mert a tempó lassult egyenletes pulzus mellett.
az 1bpm/1-2km azt jelenti hogy 1-2 kilométerenként megy fel 1bpm-et a pulzus, ha a tempó egyenletes.

Ferenc: olyan futás ami segíti a regenerálódást. egy nagyon könnyű intenzitást jelent. utána jobban érzed magad, mint előtte. és olyan, mintha nem is futottál volna egyáltalán.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4881 napja

Mi az a recovery run?

Tündüs képe

Tündüs 4881 napja

Akkor fejlődsz. Az utolsó mondatodat úgy érted, ahogy  km nővekszik úgy emelkedett picit  a pulzusod?

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305