monique futás

2011.02.05 Szombat, 19:58:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:37:32

Távolság

5 km

Tempó

07:30 p/km (7.99 km/h)

Pulzus

Átlag
149
Minimum
0
Maximum
157

Edzésleírás

tegnap beteg (anyukám, megfázott csúnyán) közelében voltam, aztán este fájt kicsit a torkom, de ma reggelre elmúlt. úgyhogy örültem :) és nem gondoltam semmit a dologról. nos, ma edzés előtt felvettem a pulzusmérőt és 20-szal magasabb értéket mutatott, mint normális... én semmit nem éreztem, úgyhogy csak néztem, gondoltam még biztos bennem van a vírus. aztán kimentem és zavart, hogy sétánál is 20-szal magasabb volt a pulzus, tehát nem csak a nyugalmi.. 

 

elkezdtem futni, és rögtön úgy döntöttem, hogy 153-nál (maffetone pulzus) nem engedem feljebb a pulzust. a 2 körből is 1 kör lett, mert elkezdett fájni megint a torkom közben. szerencsére az alacsony pulzust nagyon könnyű volt betartani, mert a lábaimnak is jól esett lassan menni. máskor amúgy picit gyorsabb tempó tartozna ehhez a pulzushoz, de hát érthető hogy most miért nem.

 

a pulzust azért is könnyű volt alacsonyan tartani, mert a lábamra figyeltem, nem a pulzusra, úgyhogy véletlenül se idegeskedtem :). arról van szó, hogy van egy bizonyos "érzés" a lábaimban ami a 150 körüli pulzushoz tartozik, és én ezt tartottam és kész. ha nagy néha ránéztem az órámra, tényleg mindig 148-152 között volt a pulzus, a 157 az első felében volt, mielőtt még kitaláltam, hogy a lábaimra bízom a megfelelően lassú tempó tartását.

 

megállás után elmúlt a torokfájás is, és egész jól vagyok most. azért is mertem futni, mert korábban jó tapasztalataim voltak ezzel megfázáskor, vhogy az immunrendszert erősíti az elég könnyű futás, vagy nemtom. bár ma ez kicsit nem stimmelt, mert máskor a futás közben érzem magam jobban, ha amúgy meg vagyok fázva.

 

PS: a múltkori influenzát (másik családtag) egyáltalán nem kaptam el :) legalábbis 1 hét alatt nem. vagy 1 hétnél hosszabb a lappangási idő?

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:37:32 5 07:30 7.99 0 0 157 149
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

monique képe

monique 4887 napja

vitaminból D-vitamint szoktam szedni, mert télen ahhoz nehéz elegendő mennyiségben hozzájutni. a többit elég alkalomszerűen veszem be :) Bozóttal kapcs, ugyanmár, nem lejáratott, csak belekotyogott. :))

Gida képe

Gida 4887 napja

Jajj mááár...akkor fehérjekoncentrátum....így már jobb monerd2!

Ha fehérjét iszol v eszel tökmind1, de megavitamint is kell hogy szedj hozzá, írta Orbea!!

Ide vagy oda C-vitamin, abban benne van :-)

 

Szegény Bozót, jól lejárattad :(

 

monique képe

monique 4887 napja

más: pulzusbug kijavítva, most már talán kevesebb lesz a szörnyülködés a pulzusomon, helyes pulzustartományt ír ki :P

monique képe

monique 4887 napja

köszi mindenkinek. :)

Bozót: orbea orca nem turmixot írt...de nem tökmind1? sikerült a lehető leglényegtelenebb dologra reagálnod:)

forgi, vicces mondás :), bár, 7 napig?!?! meg is őrülnék. elég ritka, hogy 1 napnál tovább tart a gázos rész, tavaly decemberben persze sikerült egy olyat kifognom.

lassukapitany képe

lassukapitany 4887 napja

Most nagyon sokan meg vannak fázva. Ebben a hidráltságban - amit orbea orca ír - van valami, a fűtött irodában, és otthon a szobában engem is sokszor zavar a száraz levegő. Alig várom már a fűtésszezon végét.

 

A futásért azért jár az öt csillag. ;) Anyukádnak jobbulást!

Tündüs képe

Tündüs 4887 napja

Móni nagyon ügyin megoldottad! A szerveteted jelzett, hogy baj van és védekezik, a lehető legokosabb volt visszavenni a tempót és nem terhelni feleslegesen. Reméelm sikerült legyúrni azt  a vírust (mert ugye a sima néthát az okozza, esetleg később fertőződik felül bacival).

Anyudnak jobbulást!

 

 

forgi képe

forgi 4887 napja

Egészségedre a futást! A bacit pedig bízzunk benne, hogy elhagytad valamelyik kanyarban.

Bevallom a dáthánál én nem bízom a mindenféle "csoda" megoldásokban.

Talán nem véletlen a mondás sem: gyógyszerrel 1 hétig, nélküle 7 napig tart.

Bozót képe

Bozót 4887 napja

Azt a múltkor írtad, hogy nem iszol turmixot. Sztem Gida is ott olvasta, nem feltételezés.

Remélem tényleg csak valami futó baci és ennyi volt. 

 

 

monique képe

monique 4888 napja

köszi mindenkinek.

Gida, tévedsz, múltkor gondolkoztam h nem kéne-e vennem fehérje cuccot. jó ötletnek tűnt, és talán még mindig. a lényeg h nem érdemes feltételezned, h mik a preferenciái másvalakinek, mert túl könnyű tévedni. :P

orbea orca: az edzés céljától függ hogy lassabban akarsz-e menni. ha nem, akkor nem is kell a csipogás. nálam egyébként sem csipog, ki van kapcsolva a hangjelzés, mert azt én nem tudom használni utcákon a nagy zajban. ja, amúgy mindennap sokat iszom.

picikata, a tempómat én se láttam, mert nem néztem a garminon a tempójelzést. :)

picikata képe

picikata 4888 napja

Húúú Mónika...engem ez a pulzus mizérija csak jól összezavar... :)

Jó,hogy nem látom...csak érzem a tempóm.

Szerintem igyál meg 2-pohár vöröset mint Tibi...és minden OK lesz! :)

Vigyázz magadra!


Gida képe

Gida 4888 napja

Csak a saját tapasztalatomat írtam le röviden :) De Tibi jókat tud írni, tényleg fontos a folyadék is...

Tibi! Móninak a fehérje turmix se jó hiába írod...

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4888 napja

Amit én még fontosnak tartok a vitaminokon kívül,az a hidráltság.Ilyenkor mindenképp sokat kell inni,mert ha a nyálkahártyák nem megfelelően hidráltak,akkor könnyebben jutnak át a vírusok,bacik a szervezetbe.A vitamin persze egyértelmű,de most megint jön a fehérje konc.reklám,ugyanis az izomépítés mellett sok olyan aminosav van,ami erősíti az immunrendszert.Így véd.Nincs garancia persze semmire,de nagy valószínűséggel aki rendszeresen szed megavitot,c vitamint,és fehérjét az ellenállóbb lesz.Ez tény.A teremben még nem volt ember,aki mást tapasztalt volna,pedig 20 év alatt párezer ember megfordult nálam.

A futit egészségedre:-)

Én sajnos pulsmeister nélkül edzek...Ma nagyon nagyon csipogott volna....:-)Nem is baj,ha nincs...Mit tehettem volna,mentem volna lassabban?:-)

 

monique képe

monique 4888 napja

Gida: köszi, de szerintem nem - próbáltam úgy is megfázást elmulasztani h bedobtam csomó C-vitamint, meg úgy is, h nem, eredmény: úgy is sikerült elmulasztani h nem vettem be C-t, meg úgy is kijött, h bevettem C-t, meg olyan is volt, hogy nem jött ki, egyértelműen több mindentől függ ez, nem csodaszer egy vitamin sem, ha van elég vitamin, de másvalami nincs rendben, akkor hiába van elég vitamin.

Gida képe

Gida 4888 napja

Jobbulást! Vagy inkább mondhatnám azt hogy szedj valamilyen vitamint! Ha mindennap benyomsz csak min 1g C-vit, megelőzhető lenne a betegség!

monique képe

monique 4888 napja

köszi! akkor jó, akkor ez csak sima megfázás lesz ha lesz :) mert anyukámnak nem influenzája van.

plekoklári képe

plekoklári 4888 napja

Egészségedre! És vigyázz magadra!

Már szerintem kijött volna rajtad, ha elkaptad!

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305