zsolaaa futás

2011.01.29 Szombat, 09:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:22:00

Távolság

15 km

Tempó

05:28 p/km (10.98 km/h)

Pulzus

Átlag
142
Minimum
0
Maximum
150

Edzésleírás

Bozsok-Mező Utca-Botfa-76-os út kereszteződése majd vissza

kb. 15 km  (runmap-on a mező út végétől botfáig légvonalban számolva )

A Göcsi galopp terepfutóversenyre hangolódva úgyéreztem hogy ideje terepen is futnom valamit. Korpáék múltheti futásából okulva eddig nem nagyon mertem aszfalton kívül futni , de mivel a föld most fagyott volt ezért rá mertem már merészkedni és hál a istennek nem kellett dagonyázni sem.

A futócipő amiben voltam egy Nike Alaris GTX terepfutócipő. (20 ezer fr-ért vettem a Hervisben az év terepfutócipője marketingszöveggel....)

Mikor először futottam benne 2 hétig fájlaltam a sípcsontomat ezért utána mellőztem a használatát de gondoltam most kipróbálom mit tud terepen.

Már az első aszfaltos km-ek alatt 2 zoknival a lábamon is éreztem hogy ez nem az a finom puha Asics cipő amihez hozzászoktam eddig. Nem nagyon csillapította a futás rázkódásait éreztem is a sípcsonotmat megint. Terepre érve megkezdtem a bukdácsolásomat a fagyott keréknyomok között. Itt azért éreztem hogy jobban fogja a bokámat és merszéebben tudok vele futni ilyen nehéz terepen is.

Botfáig egy egyenletes 140-143-as pulzussal végzett futást céloztam meg, ami sikerült is.

Egy mögöttem átviharzó őzgida majd később egy a füttyentésemre elsprintelő kutyahad törte meg csak magányos km-eim sorát.

Botfára érve aszfaltos részen folytattam az utam gondoltam megnézem van e tovább alamilyen erdei út, elmentem a 74-es főútig de sajnos nem találtam terepfutásom folytatásra alkalmas utat ezért visszafordultam.

Visszafelé kicsit megnyomtam a tempót, 148-150-es pulzussal nyargaltam egészen addig amíg el nem estem egy göröngyben.

Utána nem bírtam tartani ezt a tempót mert mire beértem Bozsokra fokozatosan kifulladtam. Utána valahogy azért még elfutottam hazáig.

Kemény terepfutás volt, bár nem futottam hosszú emelkedőket sokkal jobban elfáradtam mint aszfalton.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:22:00 12 06:50 8.78 0 0 150 142
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Nike Air Alaris GTX