monique futás

2011.01.21 Péntek, 22:35:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:12

Távolság

8.35 km

Tempó

06:15 p/km (9.60 km/h)

Pulzus

Átlag
159
Minimum
0
Maximum
167

Edzésleírás

1 kör az 1%-os "fel"-"le" körön, meg még egy rész-kör, hogy közelítse az 1 órát (2 kör már bőven túl lenne 1 órán).

 

addiktív ez :)) úgy bele tudok feledkezni a dologba ennél a 60% (vagy mennyi is) intenzitásnál. megint azzal próbálkoztam, h ráérezzek a tempóra odanézés nélkül. de most még inkább az lett az eredménye h kicsit gyorsabb tempóra "álltam be" az elején. aztán meg ugye már nehéz a lábakat rávenni h más tempóra álljanak át (utálom a direkt tempóváltogatást, csak spontán működik nekem)... szóval így már 15p után 159-161-et nyaldosta a pulzus néha:) de a végére se igazán ment 161-162-n túlra (najó, amikor 5:45-re gyorsítottam "lefelé" menet, akkor 164:) ).

 

egy ponton eszembe jutott amit rematival és briellel beszélgettünk a tartásról és vhogy feltűnt nekem h lassú a tempó ugyan, de mégis úgy futok, mintha "magas" lennék (ami amúgy nem vagyok :D). és tök jól esett így, utána időnként ellenőriztem és végig rendben volt! hmm pedig múltkor még tuti h "beleültem".

 

aztán nagyon vicces: még jók a cipőim, de már 600km van kettőben, és persze a csillapítás már bőven nem gyári, úgyhogy a biztonság kedvéért, mivel elég sokat fogok futni (igaz ennek egy részét a rekortánon fogom), beszereztem egy újabb phoenix 3-ast ma délután. na de nem ez a vicces, hanem hogy ebben futottam most, és úgy éreztem nem érzek eleget a lábammal vagy mi. elszoktam attól h ennyit csillapítson egy cipő :) és nem is esett jól vhogy :) persze azért tetszett a puhasága, de mégis... talán lassan elkezdhetnék kísérletezni minimálcipőkkel?! :)

 

amúgy sajnálatos módon ez is csak 40-es méret...pedig nekem tényleg a 40.5 az ideális ennél a cipőnél, de ez is elfogadható :)
ja persze majd lesz terepcipő is még a margita előtt. csak még nem volt időm elmenni nézegetni. lehet el kéne futni a bolthoz is :)))

 

beszereztem egy testhezálló futónadrágot is, amire azt mondták, h mínusz 10-15-ig jó. ezt is felvettem most. de nem tudom elképzelni h ne fáznék benne nagyobb mínuszokban. nemtom...majd kiderül :) pedig jó lenne megúszni a dupla nadrágot :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:12 8.35 06:15 9.60 0 0 167 159
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

monique képe

monique 4902 napja

kik "ők"? az ember akkor magasabb, ha kihúzza magát, nem hajlik meg derékben, nem görnyed előre. talán így érthetőbb :))

Tündüs képe

Tündüs 4902 napja

mégis úgy futok, mintha magas lennék

 

Na ezt nem értem miért ők máskép futnak és miből érezted, hogy te így futsz?

monique képe

monique 4902 napja

gondolkozom itt és lehet sejtem mire gondoltál, RemAti. :) azért magyarázd el ha van kedved. :)

monique képe

monique 4902 napja

RemAti: érdekes h szerinted tartástól függ. ezzel majd kísérletezek:) de nekem nem olyan érzésem volt h elfolyik a talaj vagy csak nem értem mire gondolsz ezzel a kifejezéssel, elmagyarázod? simán csak nem éreztem a talajt és ez zavart. olyan volt mintha vastag szivacson futnék (gondolom így is volt :D ).
terepcipő: nekem nem kell a városból kifutni, 15 percre van az erdő:P meg még full csillapítás nélküli cipőben is kibírok pár km-t

Bozót: mit nem? akkor angolul, "running tall", talán így ismerősebb lesz. :)) egyszerűen csak jó volt a tartásom, nem hajoltam meg úgy derékban, nem görnyedtem. de talán RemAti jobban el tudja magyarázni neked, ilyesmiben nem vagyok olyan jó.

Briel: hát én se értettem ha csak olvastam róla, ezt tapasztalni kell:) persze bemutatom szívesen.

Briel képe

Briel 4902 napja

Beszélgettünk, beszélgettünk, de én sem értettem meg teljesen a tartás-dolgot, de majd egyszer ha személyesen találkozunk megkérlek, hogy tarts bemutatót. :)

Bozót képe

Bozót 4902 napja

A tartást nem nagyon "fogom", de sebaj :) 

Ha így folytatod, lassan annyi cipőd lesz, mint Mjocinak :D :D

RemAti képe

RemAti 4902 napja

Nekem is az a megfigyelésem, hogy ha nekem megfelelő tartásban futók akkor egyszerűen zavar a túl csillapitó cipő. Olyan mint, ha elfolyna a talaj. Tempó futáshoz nekem nagyon bejöttek a "lapos" cipők. A terep cipőt jól gondold meg. A városból kikell, majd futni. -:) és utána is vannak betonos szakaszok. Lehet, hogy elég lesz egy nem sima talpú cipő.

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_3 w
Egyéb Garmin FR 305